• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Netusi nekdo zda je tohle pitelny? (Hayb - POL) Pripadne jinej Allegro tip?

https://allegro.cz/produkt/kava-zrnkova-arabica-hayb-pink-espresso-blend-1000-g-3ff7440c-aee7-4350-85ad-1158a1bd8556?offerId=12000027070

Je to smesne levny v kilovce.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    KURE: Ja dostal loni vyberovych kapsli x a zadne mi nechutnaly, prisly mi takove “vodove” vsechny. Nektere navic meli problem protekat..
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    v reakci na příspěvek níže:
    no, já bych si teda Comandante C40 nebo C60 (a ani tu levnější kopii C40, Mischief M40) rozhodně nekoupil, a před takovým krokem bych kohokoliv varoval (flejmovat ani to dál rozebírat nebudu, informace si může každý dohledat sám)
    ADAM
    ADAM --- ---
    KURE: Já cestovní kafe řeším jetboilem Java. Extrémně rychlý a snadný.
    Jetboil Flash NEW 2025 - JavaKit Topo jen za 4 390 Kč 🔥| Vyberte si Plynové vařiče na BUSHCRAFTshop.cz
    https://www.bushcraftshop.cz/jetboil-flash-new-javakit-topo/?srsltid=AfmBOopAaDeCG3m3uzZ0zng3c_5MLC768OHpLEEiseZgRC9SMkqcszO5
    KURE
    KURE --- ---
    EXAGE: ja hodlam cestovani s outinem řešit pomoci doubleshotu
    https://www.alza.cz/EN/doubleshot-start-d6885351.htm
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Když to tak pročítám, tak po cca 3 letech jsem rád, že jsem pořídil ten německý Comandante - C40 MK4. Když jsem si osahal, jak je skvělý tak jsem ho koupil i synovi (také si rádi dělají kávu ...)
    Horší bude, jestli mi někdy odejde kávovar. Naprosto netuším, jaký si pak pořídím. Pokukuji po ECM (Puristika PID), ale je to ranec peněz.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Vsem moc diky, nakonec vyhral se slevovym kodem z Kofio Femobook A2 (zvazoval jsem jeste Whirly01 S ale recenze me spis prevazily na stranu Femobooku i kdyz dle vseho mele 2x pomaleji.
    Abych se jen neptal, nesu i jeden tip na OUTIN.
    Kupoval jsem basket plus, nicmene bych rad jeste basket navic (rozumej tu kovovou kapsli s vickem) abych mohl doma namlit kafe a na ceste udelat dva doubly bez nutnosti se “spinit” s vymyvanim kapsle. Klasicke one shot kapsle prodava Outin za asi 550 czk 5ks, na double zadne nema, existuje jen basket plus a ty jsem si nechtel zbytecne kupovat dva kdyz z druhe sady mi jde jen o basket..
    Napsal jsem na chat outinu, chatbot napsal ze kapsle navic neumi. Nechal jsem se prepojit na operatora, poslal link kde se do objednavky prihodi polozka za cca 303 czk Accessory Payment a kapsli (basket) poslou. Navic maji free shipping a nejaky akce takze basket plus a jeden basket (aka kapsle) k tomu za bratru 1176,- imho fer nabidka.
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    BEREGOND: jo aha, tak teď koukám, že už asi koupeno
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    BEREGOND: K-Ultra není špatnej mlýnek, ale skok z keramického Hario Mini na Timemore C5 by byl téměř stejný, a za třetinu až čtvrtinu ceny, pokud tu C5 objednáš na AliEx... zkusil bych nejdřív to, nějaký posun mezi C5 a K-U už předpokládá taky mít kvalitní zrno, poladěnou mineralizaci vody a nějaké zkušenosti s přípravou za použití kvalitního mlýnku
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    EXAGE: tak v první řadě, přesvědčivě fejkovat Timemore C5 mlýnek asi nikdo nedokáže - pokud tě bude chtít prodejce na AliE natáhnout, tak ti pošle prostě něco "podobnýho" levnýho a bude čekat, jestli to zbaštíš nebo vůbec budeš chtít s platformou nějak řešit, a pokud jo, tak bude tvrdit "že jen omyl" a ty dostaneš peníze zpět
    takže, je dobrý si vybrat spolehilvýho prodejce, se spoustou pozitivních recenzí a se spoustou prodaných kusů (výsledky hledání seřadit podle "orders")
    ale pokud dorazí něco, co podle fotek na stránkách Timemore bude vypadat jako pravá C5-ka, tak to taky bude pravá C5, protože asi nikdo jinej nemá technologii to vyrobit a ještě navíc levněji, než samotný Timemore (aby se to vůbec vyplatilo fejkovat)
    na krabici to má taky QRko se stíratelným kódem, který můžeš zkontrolovat na Timemore webu

další věc: cenovej rozdíl mezi C3esp Pro a C5 ESP Pro je minimální, zatímco rozdíl v provedení je na úrovni "jinej level" -> jednoznačně bych volil C5 ESP

C5 a C5 ESP (ať už "Pro" nebo bez) mají stejný mlecí kameny, rozdíl je jen v jemnosti nastavení... což je pro dial-in espresa důležitý, takže tu C5 ESP potřebuješ (je jen v černé barvě, ale ber ji); ale jiný Timemore mlýnky, jako třeba S3 a S3 ESP, mají i jiný kameny, takže to, že kameny jsou stejný, platí jen po C3 a C5

"PRO" znamená jen to, že to má skládací kliku, žádnej jinej rozdíl tam není - ale, ta "základní" neskládací, která se v EU už neprodává, je pohodlnější na mletí, a verze s ní (bez "PRO") jsou asi o stovku levnější, na AliE

doba mletí na C5 oproti C3 je sice trochu delší, ale ne dramaticky, ale komfort je na C5 lepší

obecně Timemore ruční mlýnky jsou na AliE za skoro "čínský" ceny, tu C5 ESP tam seženeš pod 1400 Kč - kupóny z hlavní stránky (během prodejních akcí) to ještě víc srazí, ale je třeba je pokaždý explicitně zadat na checkoutu, aby se ta sleva projevila
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    EXAGE: Vzhledem k tomu, ze Timemore je cinskej, tak bych tomu skoro i spis verila
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Jeste zvazuju Timemore Chestnut C3 Pro Esp nebo C5 Pro Esp. Bude to mlit na espresso do Outinu.
    Jak je na tom Aliexpress, pise mi to sice certified orignal, ale… jde mi o to aby to nebyly nejaky fejky.
    Nemeckej Amazon ma C5 pro ESP za cca dvojnasobek Alace (cca 2.4k). Jestli teda potrebuju vubec tu espresso verzi…
    C5 by mela mlit lehce pomaleji ale lehceji. Diky
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    N_I: ha! Začnu si dělat zase filtr...hlavně presso do sebe člověk kopne a s tím filtrem je to taková větší zábava....
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    EXAGE: ano
    N_I
    N_I --- ---
    našel jsem v práci v rohu kancl externisty, který si dělá domací filtr
    chodím k němu na šálek, skoro přestávám pít espresso, namotává mě slušně,
    děsně mě to baví,
    občas mu dovezu kávu já, občas koupí balíček on
    až se oteplí, ozkoušíme i můj colddrip

zde poslední nákup a ochutnávání, co nám strašně moc jede, dobrota!
    Kolumbie NEON MILK - 200g | DAK Coffee Roasters | Kofio.cz
    https://www.kofio.cz/kava/kolumbie-neon-milk-200g-dak-coffee-roasters/20058
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    EXAGE: Zrna beru vetsinou z brnenskeho Monogramu a tam maji vetsinou takove omnirousty, posledne jsem bral na spro i vylozene filter roast z Industry a ano na Timemore c2, ktery jsem mel puvodne jako mobilni mlejnek me to sralo, nekolik dial-inu skoncilo tak, ze "to je jedno, ze to je slaby a kysely, znova to nemelu" proto jsem poridil ten Femobook :p
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    LAAZI: Zvlada i svetle prazeni prosim? Koukal jsem na Timemore c2 esp a na svetle praze u je to pry drina.. to radsi at to mele minutu a pul samo nez at se 3 min dru…
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    Díky za tipy, obepsal jsem to a uvidím, co bude nejlepší řešení s ohledem na čas/cenu.
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    SZANDA: Bunacafe nebo Fast. Teď jsme měli v bunacafe taky Lelit..
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    SZANDA: Bunacafé ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam