• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CMLKA: jasny, ale tak ty 250g nejsou nejak vyrazne cenove nevyhodny, aby si clovek nemoh koupit dve baleni
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DEIKSAC: ty jsem nasla, potrebuju espresso....
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CMLKA: hafdam nebude tak tezky se tu s nekym domluvit a podelit si to
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    jeste dalsi ilustrace - kousek od nasi chaty je ve Msene na namesti fajn cukrarna. Prodavaj mimo jny prazeny candycane a nordbeans. Ted uz trosku podrazili, ale dlouho prodavali candycane za 250Kc/250 g, ackoli samotni candycane totez cafe u sebe na webu meli pro maloobchodni zakazniky treba za 320. Proste specialty coffee ma pomerne solidni marze (koneckoncu kdyby nemela, tak neni tech praziren tolik) a ta cena toho haybu z allegra neni 300/kilo, aby se dalo mluvit o buhvijaky laci.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ICARUS: Taky si rikam...skoda, ze nemaji pul kilovky, kilovku budem pit tak dva mesice, a to je moc...
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    ICARUS: Datum prazeni tam pisou 2026-03-10, to mi prijde jeste dobry, ale kdo vi.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Ještě to může být upražené před pár měsíci, tak se toho snaží zalevno zbavit.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Zrovna na to koukam, ale je zajimavy, ze jeden prodejce ma kilovku za 700 a druhej za 1600
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    WITTGENSTEIN: treba taky, ale na druhou stranu - kdyz jsem kdysi (ctyri roky zpatky hadam) koukal, kolik stoji nejaky vyberovy kafe v neprazenym stavu v pytlich, tak to bylo ve sferach 250/kilo vstup vs 1000/kilo uprazeny kafe ve 250g pytlikach, takze von tam nejakej prostor pro "economy of scale" rozhodne je
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    EXAGE: Diky vsem. Objednal jsem. S Allegrem mam zatim jen ty nej zkusenosti. Navic ted ladim mleti na basket plus od Outinu a tak nejak mi je lito kdyz mi kafe za 400,- 250g pak vytece jako caj nebo naopak moc kysely.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    WITTGENSTEIN: Fskutecnosti nejspis oboji
    YARIN
    YARIN --- ---
    DEIKSAC: imho to bude podobnej model jako funky fluid piva, ktery v polsku koupis za tretinu ceny co u nas.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DEIKSAC: Nebo agresivní cenová politika Allegra...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    WITTGENSTEIN: Vyssi marze kofia? Dyk v nakupu to kafe zas tak drahy neni.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    EXAGE: Hayb je konzistentně skvělý, chodím na jeho stánek na festivalech. Jen je to nějak hrozně levné oproti Kofiu, tak si říkám, kde je háček...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Dak Lak
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Chtěla bych doma dělat vietnamskou kávu. Hledám tedy tmavší robustu z Vietnamu, ale ráda bych tip na kvalitní verzi, ne standart směs :)
    Klidně malý pytlík, budu to dělat občas.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    EXAGE: Je to podezdrely, kup to a pak napis co ti prislo :p
    YARIN
    YARIN --- ---
    EXAGE: ja vloni nevypil zadnyho kafe vic, nez tohohle zelenyho tropicu

https://allegro.cz/nabidka/hayb-sada-preleva-4x250g-kava-zrnkova-starter-pack-18402471294?

meli ho taky v kofiu. fakt to vonelo a chutnalo po rumu vyrazne, za me vybornej filtr. ostatni jsem ale nikdy nezkusil, nemel jsem duvod haha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam