• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    ADAM
    ADAM --- ---
    DEIKSAC: Jo, je to dost hlučný. Ale zároveň to působí hodně silným dojmem. Proto se mi to zdá vhodnější někam do kavárny než dom.

Proc to do menší kavárny nejde? Kvalita nedostatečná?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ADAM: Tohle do kavarny fakt nikdo nechce :-D
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ADAM: Ja videl kritiku, ze to dela zbytecnej randal mimojine
    ADAM
    ADAM --- ---
    DEIKSAC: Mám sette 70 a už bych to nechtěl (a klidně ji prodám). Zvykl jsem si na jednodavkovani, pokaždé jine zrna. Kvalitu mletí asi neumím posoudit, na clevwr/switch to není takový rozdíl, ale moji favoriti femobook/lagom by měli být lepší.
    Je to moc velký, zabere to zbytečný místo a má to velkou retenci.
    Imho to je dobrý nekam do kavárny, ten zásobník je opravdu velkej.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Ma jeste dnes cenu uvazovat o nakupu baratza encore/sette nebo jsou uz prekonany a dava smysl se divat jinam?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    KUBLAJ: Kdyz koupis na zacatek ke kavovaru velkou cafizu, velkou rinzu a velkej dezcal, vydrzi ti to dost mozna po celou zivotnost kavovaru a nemusis to resit :-D
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    KUBLAJ: já nemám žádný automaty, takže podle zkušenosti. Detergent používám i na filtr pro Cold Brew od Tchibo. Cca jednou za 2-3 týdny propláchnu pomocí detergentu, jinak zbytky kávy ucpávají ten fitr...

KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    PUSCHPULL: a pochopil jsem správně, že kávovar si o odvápnění řekne sám? Například ten Sage by to údajně měl umět. Je to na základě jenom nějakého časového cyklu, nebo to je chytřejší? Používáme doma Brita konvici, takže vodní kámen by nemusel být problém.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    KUBLAJ: Já používám toto:
    Zbytek záleží na vodě. U nás je varná konvice po 5 letech jako nové, takže odvápnění nepotřebuji. Ale ten detergent se hodí. :-)

KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Ještě mi prosím poraďte, jakou budu potřebovat chemii. Co jsem tak dohledal, budu muset sehnat přípravek na odvápnění, tablety na zpětný proplach hlavy, a případně jako třetí věc přípravek na vyčištění trysky? Jsou to všechno univerzální věci který se dají koupit kdekoli nebo si na něco dát pozor?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    AETHER: u těch se jen musí dávat bacha, co do nich člověk nasype. Při opravdu espresso mletí z toho totiž kvůli portafilteru neteče nic
    AETHER
    AETHER --- ---
    KUBLAJ: https://www.datart.cz/pakovy-kavovar-de-longhi-dedica-duo-ec890-m-nerez

Tenhle zabere opravdu málo místa. Bracha ho má už asi šest let a když se krmí dobrou kávou a pravidelně čistí, dává dobré kafe pořád.
    WHIRGL
    WHIRGL --- ---
    KUBLAJ: Low budget s 58mm nepřetlakovou pákou.. jako entry level na vyzkoušení jestli vás bude páka ( a vše co to obnáší) bavit..
    https://www.datart.cz/pakovy-kavovar-rohnson-r-98300-suprema-stribrna-barva
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Co jsem se zatím dopátral, tak mi z toho vypadlo Sage Bambino (plus?).
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KUBLAJ: Bambino Plus/Gaggia Classic
    ADAM
    ADAM --- ---
    KUBLAJ: Na mliko NanoFoamer.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Poradili byste mi prosím nějakou nejspíš páku na doma, cca 1-4 kafíčka denně? žena kapučíno, já espresso. Na mlíko nejspíš trysku? (momentálně šlehám ve french pressu). Nechci aby měl kávovar mlíkostroj v sobě. Minimalistická velikost, bez mlýnku, cena kolem 10k? pokud by chyběly nějaký inputy z mojí strany, dospecifikuju.

Díky :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    THAIGRR: Me tohle vůbec nedává smysl. Za litr bych buď koupil ruční 1zpresso/kingrinder, nebo si připlatil za bateriový femobook. Tenhle paskvil mezitím budou vyhozené peníze.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    THAIGRR: Pokud kupuješ kvalitní light roasty, tak jsem předpokládala, že je chceš mít namletý dobře. Za tisícovku nekoupíš ani kvalitní manuální mlýnek, ta motorizace je k tomu kvalitnímu manuálnímu mlýnku ještě navíc.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    LUCIASHECK: za tři a půl litru je to trochu drahá sranda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam