Tak moje dojmy z DoW 2 jsou asi jako na horské dráze. Nejdříve nadšení z toho, že mám originálku 2 dny před ofic. vydáním (900 Kč jsem obětoval jenom kvůli tomu, že je to Ten Relic). Pak trochu rozmrzelost z toho, že to stejně můžu nainstalovat až 20. kvůli Steamu. Instalace jako taková byla "docela v pohodě", i když Steam jako takový mi přijde jako úplně zcestný software. Dopracoval jsem se nakonec (po stáhnutí patche - v den releasu, weird?) k menu, kde jsem si musel zaregistrovat Windows Live, což mě bannery neustále lákaly na online account, což jsem využil a po 1/2 hodině jsem zjistil, že to v ČR není podporováno! (Proč to tam teda je???) Takže offline account, zcela k ničemu, jen otravuje to blikání nahoře (LIVE) a dole (Steam).
Následovalo nadšení (a trochu zaskočení) z toho, jak to vypadá, ale RPG prvky jsou prima a vlastně je to řež pořád stejná, jen trochu jiný princip. Až do doby, než mi to po asi 4. misi spadlo bezdůvodně, ale "nic se nestalo" a vše se uložilo, tak mi to nevadilo. Dokud se to samé nestalo podruhé a... ? Bug! V kampani nelze pokračovat, resp. můžu si lítat jak chci, ale není kde bojovat, jen tyranidi si neustále "ukusují" části planety. Tak jsem to vypnul a podíval se, že už to prý "sledují a pracují na tom". Nevadí, tak si dám těch x misí znova no. Jenže? DoW2 nelze znovu spustit a háže to crash error. A odinstalace? De facto jde, ale instalace už ne, protože Steam si nerozumí s DVDčkem.
Mám jedinou otázku: Proč, sakra, si má člověk vlastně kupovat originální hru??? Je to zbytečně komplikované, na tužku a úplně mi to zkazilo požitek z fakt prima hry.