Včerejší Resistance + Suicide Angels + Darkest Hour + Belphegor + Kataklysm ve Zlíně neměli chybu.
Upřímně, jel jsem tam kvůli Kataklysm a ty první 4 kapelky jsem neznal. O to víc mě potěšila od začátku stoupající kvalita. S.A. + D.H. určitě zařazuji na svůj playlist ;)
Kataklysm to nakonec srovnali se zemí (v dobrém slova smyslu). Trochu rušily drobné aférky mezi místní ochrankou a fanoušky, kteří vyskočili pařit s kapelou na pódium. Je pravda, že je k tomu vyzval sám Iacono ("As long as you respect this property, feel free to come up here... It's your house. We're not fuckin' rockstars, we're guests here."), ale je zase pravda, že ochranka bude mít asi svoje smlouvy a pokyny a průser si nemůžou dovolit... No, ale zase většina z těch metal kidz, ač v extázi, byli celkem ukáznění a většinou sami po pár sekundách skákali zpátky do davu :)
Takže asi jedinou vadou na kráse celého večera bylo téměř čtyřhodinové čekání na ranní vlak, během kterého se na Zlín snášely centrimetry nového sněhu...