ORBITAL:
Olovrant je svacina - neuvedomil jsem si ze je to slovensky, mam to zafixovane jako roztomile a oblibene slovo od babicky... :)
Da Vinci si mozna i vybavuju, ale hodne matne kolem jsem sel urcite, jestli jsem byl i vevnitr netusim... Nicmene ta Travessa je prijemna, jedna je kousek od Da Vinciho, kdyz pujdes po pravy strane Avenidy Rio Branco smerem ke Candelarii tak jedna je v Travessa de Ouvidor (a je tam taky docela dobrej sushi fastfood), dalsi je pak primo na Rio Branco kdyz by si pokracoval za krizovatkou s Pres. Vargas dal na sever. Ta v Ouvidoru je ale z tech Travessas uplne nejmensi, ta na Rio Branco vetsi - velka je docela ta na Ipaneme a pak je obri a i pres prostredi veleprijemna v Shopping Leblon (akorat clovek v sobe musi zatnout zuby a prekonat strach z velkych obchodu...).
Jinak kdyby sis planoval kupovat vic knizek a tak - tak co se extra vyplati je normalne se zaregistrovat na netu a prvni zasilka (at je velka jak chce) ma slevu 20% a dovazku zdarma coz se pri cenach brazilskych knih vyplati docela dost. A jedna se s nima docela fajn - ja si to objednaval protoze jsem bydlel v Rocinhe na P.O. BOX co ma neziskovka kvuli poste v Leblonu, ktery nam mezitim kvuli opozdene platbe zrusili - takze jsem mel zaplaceny a objednany balik knih ktery mi korzoval neznamo kde - a domluvil jsem se s nima tak, ze na kopec mi to z nich nikdo nedoruci tak ze si to vyzvednu v obchode (sleva a vse ostatni platilo - takzde dobry biz!).
Jinak dobry Acai v Leblonu, ale docela drahy, ale zas s uplne luxusni granolou a fakt jemny a chutny maji na rohu Atualfo de Paiva s jednou s tech ulic kdyz se jde na Ipanemu, akorat nevim kterou z nich, ale pamatuju ze po levy strane. Myslim ze je to roh s rua Rainha Guilhermina - maj tam hodne velky porce, a pred tim snackbarem maji lavicky. Muj kamarad Graham tam jezdil z Rocinhy cca 3 tydne :)