TIGRE: díky moc za podrobnosti. bohužel o tomhle už nemůžu říct nic moc relevantního, protože o tom fakt nic nevím. pokud to je jak říkáš (budu se to snažit prozkoumat), nelíbí se mi to a ani nemůže. je také dost možné, že tyhle informace nemají ani lidi, kteří ten grant psali, a že se jedná o konkrétní selhání, stejně jako v případě reportáže o Kubě, kterou nedávno odvysílala televize a která pro lidi, kteří se v tom angažují, byla dost šokující (šlo o to, že věci, které se snaží dělat v utajení, najednou běžely na ČT či kde primetimu, aspoň to jsem slyšela). nechci nikoho omlouvat, jen pokud k tomu časem něco zjistím, dám eventuelně vědět.
ohledně iráku - nevím, co máš přesně na mysli, vím jen o projektech na obnovu infrastruktury a podporu rozvoje místních samospráv. nicméně jak už jsem psala dřív, nejsem zrovna kvalifikovaná osoba pro diskuse o politice, pročež se do toho raději pouštět nebudu. ;)
a rozhodně to celé nemá vyznít tak, že ČvT je parta nejskvělejších lidí pod sluncem, jen jsem chtěla, aby tu zaznělo také něco z druhé strany. je fakt, že 17 nebo kolik let není až tak moc na to, aby se nedělaly chyby i dnes - zvlášť, když se všechno buduje postupně odspodu a když je dnes platforma aktivit tak pestrá (a někdy trochu divoká). tudíž se nedivím, když při snaze delegovat svou solidaritu na někoho, kdo nejen umí efektivně pomáhat, ale zachovává přitom veškeré etické principy při maximální informovanosti, sáhneš po organizaci, která je dlouhodobě etablovaná a krom toho nedělá lidskoprávní aktivity vůbec, tudíž je apolitická. tož tak, a už dost, a konec OT, aspoň za mě;)