Aktuální Advojka o seriálech!
„Já jsem Susannah. Vévodkyně z Beaumontu. Obecně známá jako princezna Susannah. Jsem na místě, které nemůžete najít, držena člověkem, kterého nevypátráte. Premiére Michaeli Callowe, můj život závisí na vás. Pokud neuděláte přesně to, k čemu budete instruován, dnes ve čtyři odpoledne budu popravena. Je pouze jeden požadavek, a je velmi jednoduchý. Dnes ve čtyři odpoledne se premiér musí objevit živě v britské televizi, na všech sítích, pozemních i satelitních, a mít plný, nepředstíraný pohlavní styk s prasetem.“
To vzkazuje unesený princezna Susannah britskému premiérovi na začátku prvního dílu třídílné povídkové televizní minisérie Černé zrcadlo, kterou můžete vidět na terase A2 ve středu 20.6. od 21 hodin u příležitosti vydání nového čísla A2, které je věnované novým televizním seriálům.
„Scénárista Charlie Brooker epizodou Černého zrcadla vystavěl dramatický oblouk na tom, co říká opakovaně říká ve svých pořadech Screenwipe a Newswipe. Ve Screenwipeu komentuje ostatní televizní pořady, Newswipe se zaměřuje na zpravodajství. Vždycky s nejostřejším představitelným humorem připomíná, jak se média naplňováním ustálených formátů a snahou ,strhnout peoplemetry‘ připodobňují filmům. ,Význam se ztratil někde ve všem tom žvanění. Někdy je to veselé, někdy je to smutné, ale není to skutečné,‘ říká v prvním díle Newswipeu,“ píše o sérii Táňa Zabloudilová v nové A2.