• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    chystate se letos nekdo do norska geilo/haugastol? uz jste si zarizovali nekde bydleni? protoze majitel haugastolu a zaroven od lonska noveho hotelu v geilu kurva zdrahnul, tak jestli jste nenarazili na levnejsi alternativu
    SISCO
    SISCO --- ---
    dneska adolfov
    stav snehu minimalni ale na pohodovz crosscountry jezdeni idealni, protoze po cese se musi prekonavat spousta potoku jezirek a o to je zazitek lepcejsi
    29.12.2012 Adolfov - snow report - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=zGDW3y2B12g&feature=youtu.be
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    P0L0US: v tom soeldenu ani nevim kde by se tam dalo jezdit je to tam vsecho dost strmy, mirnejsi svahy se me zdaj na ty strane co je Hochgurgl naproti tam by to mozna slo povozit se..

Dobre pojezdete. - jinak ten svajc, Julierpass, Bernina mas 2h autem
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    T_MAX: nene netrefil. Vyjeli jsme na Solden, celej den/noc kydalo, po poledni se irozfoukali mraky a bylo i videt. taakzeee POOWDER DAY !

Jo a asi teda foukalo, nicmene kite lezel pod lanovkou a nejak sem si na nej ani nevpomel :-)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    P0L0US: Podle mě byl tvůrce máyskýho kalendáře nějakej velkej milovník sněhu a tímhle myslel konec světa ..... celkem se trefil :)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    Neprsi vam v tom svajcu ? jedu kolem insbrucku a leje tu (dole). Jsem zvedavy co az povyjedu vys.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    treba v rakousku kolem zell am zee ma vytipovanej tenhle kopec
    tam by se dalo jet po celem hrebeni - alespon teoreticky

nemate nekdo zkusenost?

https://maps.google.com/maps/ms?msid=216588773050048624704.0004d1cac1e6ccf410e4b&msa=0&ll=47.32236,12.692728&spn=0.057891,0.132093
    SISCO
    SISCO --- ---
    trasy ktere jsme meli nejvic vytipovany od inseldoc - tenhle typek si se mnou velice pratelsky dopisoval,

trasa na hochwangu, kde se da odstartovat ze sjezdovky (15franku nahoru). Zajimavy ze jel jen po hrebeni tam a pak zpatky a udelalo to 40km. Je to teda nekdy z jara kdy uz nebyl snih..
    GPS Tracking for iPhone and Android – Tracks & Ranking
    http://kitetracker.com/gps/tracking?r=inseldoc_8

a vcera jsem zjistitl ze zatimco jsme brousili sjezdovku tak fungoval avers, thomas me psal ze jedou akorat jsem nestihl zareagovat - tady je ten track. To jsme propasli. (ikdyz jak jsem koukal na ten profil trasy tak to nevim jestli bych zvladl ;-) )
    http://kitetracker.com/gps/tracking?r=inseldoc_20
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: jasný, takový průvodce existují, hledej "skitouring guide + hledaná oblast" .. něco je i online, víc se daj ale sehnat papírový vydání v oblasti ..

Vždycky je to ale omezený momentální sněhovou situací a lavinovou předpovědí ..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX:

NAILER:

Nemaj freerideri na Alpy nejaky mapy kde jsou vyznačeny trasy kudy se chodi nahoru a kudy se jezdi dolu?
    Na jaře kdyz jsem byl na Kaprunu tak na vrcholu byl na odvráceném svahu od ledovce fantastickej plác kde jsem videl si aplinisty si dávat super sjezd v obr kotli jsem si říkal že to by bylo Supr místo s kajtem ... Nastoupit tam po jejich trase pak pojezdit a sjet dolu osvědčenou trasou a nebo proste jen projet nějakou skitour trasu s kitem...

T_MAX
    T_MAX --- ---
    NAILER: to je přesně to, co píšu .. letošní zima bude pro dost lidí, který se budou řídit obecnejma tabulkama a kalendářem, velký překvápko :)
    NAILER
    NAILER --- ---
    T_MAX: jj jasně, důležitý je nenechat doma zdravej rozum ... letošní laviny, co jsem zatím viděl, byly základovky na severně orientovaných svazích.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Přesně to co píšeš odpovídá jarní situaci .. základovky obvykle v prosinci nejezděj :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    NAILER:
    SYPFX: Nojo, jenže teďka je takový teplo, že musíš počítat spíš s jarní situací .. jinak máš pravdu, že to tak do konce ledna bejvá opačně, protože na jižních svazích ta trocha tepla hmotu zpevní, naopak mráz na severkách dělá desky ..
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    NAILER: jj Nailer ma pravdu takhle to tu tedka hlasili. Jihy v pohode a severy problem. Podle me i zalezi kdyz sel posledni lavinovej snih tak ze ktery strany se na ty kopce prilepil. Vzdycky jedna strana je sfoukana a druha navata.

SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: chtelo by to nekoho zkusenyho. Treba zrovna ted hlasili 3ku ale prave ze na severni strany. Nebo mozna to slf bulleting neumim cist.
    Od vcera jsem videl minimalne 10spadlejch lavin kolem sjezdovek nektery i pres 2metry vysoky, Tam bych nechtel lezet. Hlavne hodne bazovek az na hlinu a ten mokrej snih to je lavina jak z kameni.
    Mistni kiteri podle kitetrackeru to neresili a jezdili na kopci na kterej jsem koukal prevcirem ze byl naporcovanej jak narozeninovej dort pripravenejma lavinama. Asi vedeli ze to tam nepada.. Ja bych tam nelezl.

Pak treba ale nechapu na kazdem kopci v okoli je tolik peknejch mist kde by se dalo kitovat a nikdo tam nejezdi a nikdy nejezdil - tak bud je to krome vyhrazenejch zakazany a nebo je tam nejaka ochrana zona a nebo se tam muze jenom to nikoho nenapadlo. Fakt nevim..

NAILER
    NAILER --- ---
    T_MAX: No bacha s tema severama a jihama, jihy jsou nebezpecny na jare, na zacatku zimy spis naopak severy (jihun to teplo na zacatku pomaha).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: trojka je do jistý míry jezditelná, ale furt je to větší nebezpečí, než by si jeden přál riskovat :) Asi bych se nepouštěl do větších sklonů jak 30° a vzhledem k tomu teplu bych omezil jižní svahy.. severky asi budou ok - určitě to půjde porovnat i podle kvality sněhu ..
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SYPFX: diky
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    P0L0US: je tu teplo ale dneska to zmrzlo a zase to jde po tom jezdit z prasanu se stal mokrej a ted zase prasan takovej ten tuhej ale dobrej. A zitra ma zacit kydat.
    Ted tu byl lavinovej stupen 4 takze nic moc ale uz je to 3ka takze asi OK - to by rekl TMAX
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam