• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Už jste s bráchou vykoumali, jak parkovat draka, aby netancoval a nemotal se všude okolo?
    BISCUIT
    BISCUIT --- ---
    cau, snanim snury k draku Best Grunt 7m? Je to Ccko, mohly by tam jit snury i z jinyho kita? mate nekdo podobny snury? kita muzu mit za par kacek, ale musel bych sehnat ty lajny.
    Diky za vase rady!
    SISCO
    SISCO --- ---
    Jo dik, ona se mi take zlomila tycka co pouzivam jako stativ takze po 1h jezdeni sem mohl tocit leda tak z helmy a to jsou zabery na nic (a ke vsemu sem mel kameru porad co cumela do zeme ;)). Spis sem to udelal jako report jak na snk ve svajcu. V tech horach je to trochu o necem jinem, mozna jak jsem byl poprve, ale jezdi se pomalejc z kopce to je hodne rychle a do kopce zase hrozne pomale a vic sem tam resil vitr. Dole foukalo 7m.s a nahore na Bernine kam jsme nedojeli foukalo narazy 18m takze jsem celou cestu cekal kdy to prijde :)). Neprislo, vitr ok ale bal sem se ;).
    RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: Na strih nemusis vubec brat zretel, kdyz mas tak paradni zabery. Palec nahoru
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Parádní počasí !!! Zase jste to vychytali :) Hele jeli jste tam jenom na otočku na jeden den?
    SISCO
    SISCO --- ---
    Vcera jsem strihnul rychlostrihem video ze swajcu (za 2h prace takze je to videt)
    V clanku zde je i cela story
    Bernina backcountry west 3.2.2013 by Stejnaci&Ivo | Vše o snowkitingu
    http://www.snowkiting.cz/Clanky/v/Bernina-backcountry-west-3-2-2013
    jinak video zde
    Swiss Bernina 3.2.2013 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=rc6tAlL6ufo

T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Myslim, že sněžnice, nebo pásy tam řešej každej problém, ne? Neni to taková dálka a když se něc posere (vypnou vítr, přijde mlha), tak tam ani neni moc možnost zabloudit.. ale možná se mýlim, jak jsem říkal, nikdy jsem tam nebyl ..
    SISCO
    SISCO --- ---
    Na druhou stranu Ivo na lyzich s 8kou byl uplne vysmatej a krasne to tam projizdel, tak treba na tech lyzich je to fakt vetsi pohoda.
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: V nedeli foukal SZ to je presne ve smeru te lanovky zespoda nahoru na Piz Lagalb. Ale mam pocit ze to chce minimalne tuleni pas nebo sneznice pro pripad ze 1/2pujdes pesky. Zapadni vitr tam foukat nemuze pt. tomu brani okolni kopce,..,. tam fouka bud jenom SSZ nebo JJV vse ostatni budou jen poryvy a i tento vitr nebyl vubec nejak moc hodnej mezi tema kopcema. Drak pulzoval jak vzteklej, takze nekde balancovat na skalni rimse bych v tomto fakt nechtel ;))).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Asi záleží kterej směr fouká, nevim, nikdy jsem tam nebyl :) Ale je tam ta vrstevnice 2500 a na ní nastoupat by asi nebylo takovej problém - když bude dobře foukat :))
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: Bimrs rikal ze to jednou dal. Musela to bejt bomba. Je to videt i na te pisteplan mape je to object kolem kopce piz-lagalb

kdyz si das terenni mapu tady tak by me zajimalo jak prejedes tohle misto ?

https://maps.google.com/maps/ms?msid=216588773050048624704.0004d4ec79af86e609154&msa=0&ll=46.42502,10.035024&spn=0.029552,0.066047
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RODWY: To je přesně ono, díky !!!
    RODWY
    RODWY --- ---
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Bimrs tam měl někde takovej príma okruh, kde se dala objet nějaká hora. To je na druhou stranu, než je to středisko?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    T_MAX: teda supr na te bernine je ze lezi uprostred strediska Diavolezza
    kde se daj supr jezdit freeridy a pritom sledovat kite spot
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    SISCO: me se libilo take hodne kolem toho Churu tam je mnoho spotu ktery fungujou nejcasteji kdyz se podivas na kitetracker tak prave v tehle oblasti je nejvic mist.

souhlas s brachou, Bernina nevim proc je tak slavna, pritom neni nic extra. Samotnej plac je rybnik rovnej a kolem mala louka. Je fakt ze other-bernina uz muze bejt supr tu jsme nezkouseli a ty spoty ktery popisujou vyjezd nahoru na hreben to je fakt profi only, straslive prudky, skaly, smrt. Hlavne ten vitr musi chytit spravny smer aby to bylo sjizdny protoze jinak se ten vitr po tech svazich roztaci do turbulenci a je to dost tezky udrzet draka v klidu..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Kolem toho jezera na Bernině jsou ale docela dobrý freeridy, ne? Nebo to tak aspoň podle googlemap vypadá.. Viděl jsem i nějaký pěkný videjka z okolí ..

Akorát jsem teďka koukal na počasí a má tam bejt o víkendu zas brutální kosa - vnoci kolem -27°C a přes den kolem -15°C .. docela ziminka :)))
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: Jo pojedu moc rad. Ale urcite bych nejel na to jezero na Bernine. To je takovej miniplacek vubec nechapu proc tam vsichni jezdej. Snad jen ze tu prej fouka 2x vic nez jidne v pripade bezvetri ;).
    Kamos Michal jede ted nekdy do Livigna takze by slo prespat u nich na podlaze v apartmanu (na punk) a tam je primo nejakej spot http://www.unhooked.ch/2008/spotguide/foscagno/
    docela obrovska plocha teda jen na severni vitr.
    A nebo i bliz ty spoty u Churu sou vpohode. Bimrs nabizel variantu ze by pujcil obytku za 1500kc/den a to by treba v 4lidech vyslo levnejc nez ubytko a jeste ses primo na spotu.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Hustý :) hele já bych s Honzou uvažoval o švajcu na víkend, případně prodlouženej třeba do úterka .. Kde jste bydleli? Nechceš si dát repete?
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: No nejezdili jsme do velkejch kopci max 150m vyskovej rozdil takove ty homolice nez se to zvedne nahoru [jednou jsem si to dal i s bez kita dolu cvicne :) hrozne me to lakalo] Cele to jinak organizoval Ivos, jinak kdyby jel ja sam tak dam echo. Mozna by Ivo potreboval spis nekoho s lyzema vubec sem ho nestihal porad me nejak ujizdel a mizel mezi skalama kam se mi fakt nechtelo. Nejhorsi je ze jedes nejakej zlab plnej prasanu, kiteloopujes ale kite je nekde za zlabem a protoze sem to tam neznal tak jsem nevedel jestli tam neni 10m skala nebo strom za obzorem. Taky jsem dvakrat kita poslal takhle za obzor a pak se musel skrabat nahoru a nejak ho vyprostit (obvykle byl zaseklej o nejakej sutr) tzn cca 20min chuze ve snehu = tep 190 :).
    Ale asi jsem se zbytecne bal. zadnou lavinovou vybavu jsem nemel ani lopatu nejvetsi nebezpeci bylo ale ze pujdu po kolena ve snehu pesky byt jen 500m k silnici. Na tech videiich to tak nevypada, prkno nebo lyze se zariznou jen max 10cm ale kdyz sem do toho slapnul tak to bylo po koleno ale spis az rozkrok na coz tady v CR nejsem vubec zvyklej. Navic sem v baglu porad vozil 8ku nebo 13ku podle toho jak sem prestrojoval + vodu a jidlo cca 8kg. Tzn. musim asi zacit cvicit páč sem lapal pořád po dechu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam