• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Stastnou cestu a ne ze nam to tam do soboty vsecko rozjezdite! :)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Norsko haugastol t-1day
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: Ja vim, toho Rebela mam od vas s brachou jak jsem psal :-) Svuj ucel splnil, naucili jsme se na nom s mladou jezdit. Ale zas se mu odlepili ventilky, tak resim nejakou spolehlivejsi nahradu. Ten Edge by se mi hodne libil, jenze tolik penez je na me zatim moc.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Se z tebe začíná stávat zarytej propagátor FSS21 :) (ale chápu to, jak jsi mi toho draka půjčil, tak mě to hodně mile překvapilo!!!)...
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: No nejlepsi reseni je FS 21 :), zatim jina nic jineho firma nic nevyrabi a jezdi tam tom i lidi co maj +-60kg jako treba Lukas, Tomex, Ivo atd.. Jen to je krute drahe.
    Ja mel take Rebela 16ku to je supr kite, Zephyr 17ka byl o trochu lepsi ale ne nijak vyrazne. U Rebela fungovalo takove to ocko zes kita uskrtil nechal se rojet do kuli po vetru a pak uz to jelo. To Zephyr nemel. Na kyvani je ten kite tak pomalej ze to spis zhorsi situaci.. TO edge prave dokazel vychytat ze i u 17ky lze kejvat kitem a ziskavat vykon.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: Nene nechci to jako jednoho draka. Ve dvou mame pokryto uz celkem solidne (7, 9, 10.5, 12 a 16 reb.). V tuhle chvili preferuju vice levnejsich draku - jeden trhnu a muzu jezdit dalsi.

RODWY: Nejvic nastve, kdyz se predpoved posune o pul dne a pak fouka jen 4-6metru. V takovou chvili tenhle velkej drak zachranuje naladu, protoze kdyz clovek jede za vetrem 300 nebo 600km, tak se chce alespon povozit.
    RODWY
    RODWY --- ---
    SISCO: ja jsem zacinal na 16..cisty cecko:)
    dnes taky zalezi co je to za shape...ty C-hybrid jsou vyrazne slabsi,ale mnohem lip generuji!
    u prkna jsem sel 129-132 a ted mam 137 coz ujezdim ve vsem a z 11-12 jezdim od 6m/s...

jinak si myslim,ze 15-17 obludy jsou porad tezky a spis budou pro tezsiho jezdce nez do slabyho vetru.)

SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Bral bych to ale jako 2hej kite na lowwind nebo CR .. jako universal bych sel v tvoji vaze do 10ky.
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Kdyz nefouka tak nefouka, ale to velke prkno udela hrozne moc. Klidne kup nejake monstrum hlavne hodne siroke.

Absolutni reseni je zatim flysurfer 21 na dlouhejch lajnach vymixovanej do vykonu. To leti i ve 2.0 m.s.

Pak bych rekl dlouho nic a pak nastupujou ty Edge 17 na dlouhejch lajnach s racem nebo velkou deskou
    a pak vsechny ty ostatni 16ky atd.

Zalezi jak casto chces jezdit, kdyz si pockas na 7m.s tak 11ka Ccko staci, kdyz to chces zkouset driv tak velkej kite je supr. Mam pocit ze tu panuje takovy historicky odpor k velkejm kitum, protoze pred 6lety a vice tydle 18ky apod byly strasne tezky a v 6m uz si nezvladal nic = smrt.. Ale cca 1rok zpet se situace vyrazne zmenila a dost casto ted na vode vidis tydle velky obludy ;)...A ty tvoje kila 50kg apod maj vyhodu ze muzes pojezdit v 4m.s kdyz vsichni koukaj na tu paradne rovnou hladinu.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    P0L0US: sakris, ted sem zjistil ze zenska vazi 66, doufam ze ji tech 75-80 nikdo nepraskne :-D

RODWY: ja ti nevim co se mi na tom libi :-) Ale svoje kouzlo to rozhodne ma. Takovy protistresovy litani - na vode jen ja a par flysurferu...
    RODWY
    RODWY --- ---
    na tyhle kila takovou obludu:(

ja jsem prodlouzil kapku board a odjezdim vsechno s 11-12m2(C-shype)...
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    RODWY: mam odhaduju 75-80kg. Jezdime spolecne s pritulkou (cca stejna vaha) tady po klukach rebela 16cku. Loni na rujane, ja mel tak akorat na 12ctce a vona se tam nechala tahat tim rebelem :-) Nicmene, je to starsi pan ten drak, tak si zaslouzi odpocinek si rikam. Tak ciham na neco ne moc drahyho co bych uzil.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Škoda, že nahoře foukaj 2ms, ale jinak to je ideální počasí na pohodu na balkóně s pivkem a nebo vejlet k hornímu jezeru :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    P0L0US: kolik vazis?!uz jsi mel neco velkyho v ruce?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: Hernajs ty mi davas. Typek prodava 17cku zephyra za 15k (2010/11) - tu cenu bych taktak zvladl, jenze ted se bojim ze nebudu stoupat :-o

Jak jsou na tom s rychlosti a na polety ? Loopy v pohode ? V porovnani s tim rebelem ?
    CTIRY
    CTIRY --- ---
    Dá si někdo Bernarda k jízdě? :)

SISCO
    SISCO --- ---
    Dneska je v Norsku lux pocasko co?
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: Ahoj, mam z obouma kitama rok zkusennost a je v nich velky rozdil.
    Ten Zephyr je tlustej linej shape. Tahne dobre ale nestoupe!!! To je zasadni problem tohoto kite.. Fouka malo nestoupe fouka moc a neuhranis nijak moc abys nastoupal. Jezdis to jo ok svezes se ale porad resis vejsku. Obzvlast kdyz fouka malo. Funguje podobne jako Rebel 16ka trochu lepsi.
    Edge 17 je malej zazrak, nefouka jedes krokem a stoupes. To je zasadni rozdil.
    Fouka hodne tak stoupes brutalne.. Tzn. na CR podminkach uplne klicova vlastnost.. Poryv nastoupes 100m proti vetru a pak se vezes dowwind a neresis ze nefouka a cekas zase na poryv. Ze brehu to vypada ze se normalne vozis a i mas takovy pocit.
    Na Zephyru sem se vozil zhruba stejne ale pocitove bejcis porad proti vetru stoupes stoupes zabava 1/10 proti Edge.
    Zephyr je vpohode kite ale ve vsech vlastnostech je Edge lepsi a ve stoupavosti kardinalne lepsi!!
    Zephyr i Edge v modelu 2012/2013 fungujou skvele v silnem vetru, to je klicove pro tedka ten boom velkejch draku. V CR jezdim jenom tyto velke draky! Zephyra 17ku jsem jezdil i v 16m.s narazech[kdyz prijde sem tam] a dalo se.
    Doporucuji Edge proti Zephyr

P0L0US
    P0L0US --- ---
    Jakej je rozdil mezi ozone zephyr a ozone edge ?
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    tak prej vam uz v CR konci tak jeden perfect day na CV, sice ws, ale snad to zkousnete:)

The perfect day in Cabo Verde - windsurf movie 2013
    http://vimeo.com/60348279
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Jeste jedna :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam