kazdej rok v norsku pisem kroniku, tak jestli nevadi, budu to sem kopirovat, at se pobavite, je to docela prdel :)
MISE NORSKO 2013
Ahoj všem věrným čtenářům našeho blogu,
vyrazili jsme opět na tradiční výlet k našim severním přátelům, tentokrát na celé dva týdny a letos máme toto složení (přezdívky jsem stanovil sám podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, dá se případně opravit):
Kekert - vedoucí zájezdu
Peťa - majitel vozu VW Transporter
Tralal - vedoucí her a volnočasových aktivit
Adam - vedoucí pekař a supervizor hudební produkce
Peťulka - vedoucí ženské sekce
Tom - vedoucí promotér (až na ten Shock, kterej se moc nepoved)
Pekk - vedoucí cukrář
no a moje maličkost, Cherok - vedoucí historik.
Dnešní povídání bych započal na téma co kdo máme doma. Zjistili jsme, že téměř každý vedoucí našeho zájezdu má doma ostrý nůž. Dále máme doma vysílačky. A vůbec máme doma spoustu věcí, které ale bohužel neodcestovali s námi (kufřík s žetonama na poker třeba). Takže na ně teď vzpomínáme. Třeba mrkev, taky jí každý má doma.
Taky hůlky na lyže jsou doma pěkně uklizený ve sklepě. Papírový kapesníčky jsem taky nedávno kupoval, Zewa softies s vůní mentholu.
Dále bych se krátce pozastavil o takové jedné věci, která mě dost trápí (a dávám jí dnes náležitě najevo). A to je počet plechovek českého piva, které jsme ilegálně převezli přes hranice. Pominu fakt, kdy mě poprvé, co do Norska jezdíme, zastavil celník a zeptal se "Anything to declare?". Pohled na všechny naše pivka na 14 dní !!! pohromadě je prostě žalostný a na moje slova dojde a pivo dojde velice brzo, sice se mi teď všichni smějí, ale pivo prostě nebude. Zavedl jsem tedy online odkument, kde eviduji veškerou spotřebu plechovkového piva, abychom se poučili pro příští rok a adekvátně nastavili nákup pro sezonu 2014.
Děkuji vám za pozornost a zítra můžete očekávat soupis nedělních událostí.
Cherok - hlavní kronikář.