• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    RODWY
    RODWY --- ---
    RADAK: co jsi delal?
    RADAK
    RADAK --- ---
    LEETO: sem rad za svoji klicni kost. todle je hardcore
    LEETO
    LEETO --- ---
    SISCO: nastesti chodi ale na kajta uz nevleze .. on vedel co ma udelat jen si nechtel natrhnout novyho kajta a nemel ten automatickej reflex se odstrelit kdyz se neco posere.
    SISCO
    SISCO --- ---
    LEETO: drsny!!!! nemam zvuk, ale bude chodit?
    Osobne clovek na to kouka ze se mu to nemuze stat, ale doporucju pred startem kita zkusit si odstrelovak.
    Muze se docela snadno stat v recku nebo egypte ze do odstrelovaciho mechanismu se dostane pisek a kite nepujde odpalit. Nebo osefovat ze odpalovak je na prave ruce v pripade Ozona ktere to ma asymetricke :).
    LEETO
    LEETO --- ---
    a nezapomen si vzit kameru at tu pak mame co paleckovat :)
    Kitesurfing disaster at the Vaal Dam - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=2Am1y_m2g1Y
    PEKK
    PEKK --- ---
    KADERAS: jeste bych doplnil, ze nejlepsi pro uceni budou alpy, idealne nejaka prikra prurva kde to hodne tahne nahoru a az to kiteloopama (ty ti pujdou hned) vyjedes nekam do skal, rovnou se naucis prvni polety do udoli....a vlastne uz umis vsechno a hned
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KADERAS: Máš ho na svědomí :D
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    dekuji za podnetne informace, kamaradi. pro zacatek jsem spokojen, mate rozchod :)
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    NE7RA: Nejlepší je jít na to hned zvostra, koupit kite drahej a velkej=nejlepší, a jít hned jak fouká nějakej storm aby tě ten kite zaparkovanej na 12 sám zvedal do vzduchu, chceš přece kitovat kvuli těm mega skokum žejo.
    Tenhle postup se mě výborně osvědčil a když to přežiješ a neodradí tě to tak získáš unikátní kombinaci zdravýho respektu, tu správnou oraženost(horší to už těžko někdy může bejt) a kite prověřenej že fakt vydrží dost

Po 30. už neni čas na nějaký kurzy...
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    LUCYA: teda co mi dlouho chybělo, bylo, že jsem to neuměla nějak rozumně sbalit, aniž bych to celý zamotala a musela to zase převazovat - to ti asi v kurzu ukážou.) Pak jsem narazila na nějakýho dobráka, co mi to předved, stejně to ale většinou musím převázat, takže to je asi rukama. Ale už to umím docela rychle, tak mě to netrápí.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    NE7RA: Za sebe: doporucuju naucit se litat s malinkym, treningovym aby sis zazil leva/prava drak vzhuru nohama a nemlatil o zem s velkym drahym drakem. Ucitele na to nepotrebujes, kdyz ti da nekdo pro zacatek nejakou radu tim lip. Na kurzu stejne ze zacatku delas to same. Zaroven s tim je vhodny trenovat snowboarding, zejmena jizdu na druhou nohu (na switch).

Prechod na dospelyho draka co te unese uz bych doporucil pod dohledem bud zkusenyho kamarada (pozor, musi se ti fakt venovat a ne te jen vyslat do prostoru) nebo ten kurz (tam se ti budou urco venovat). Sam to das taky, ale bude to vic bolet :-) Zkusenej clovek alespon odhadne, do jakyho vetru, jakyho draka. Takze kdyz se budes ucit sam, tak to delej pobliz dalsich kiteru a neboj se zeptat "jak fouka, na cem jezdis, co bys doporucil ... jezdim poprve".

Podle mne, idealni zacatek jezdeni je na snehu, pokud umis uz na snowboardu tim lepe. Osahas si jak drak taha a co udelat aby ses rozjel. Pak je prechod na vodu snazsi, potrebujez uz jen vychytat aby ses nepotapel. Tim nerikam, ze se voda neda zvladnout bez problemu rovnou. Vitr doporucuju slabsi a vetsiho draka co se nad tebou nehoni jak splasena vlastovka (klidne drak 14m2 nebo 16m2 a vitr 7-5m/s zalezi na hmotnosti, vetru, typu draka..). Na vode pak take pro zacatek klidne vetsi prkno (143x42 a pod.) a hodne pomuze melka voda (100m od plaze po kolena a pod).
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    NE7RA: já bych ty prachy asi za kurz nedala, občas jsem měla čest to na poli pozorovat, co tam ta banda lidí předvádí a nevím teda. Občas instruktor někoho podržel v pase, aby mu neodletěl, a asi jim i něco radil, ale tak nějak mi přišlo, že na stráni za barákem můžeš předvádět úplně to stejný zadarmo a nebude ti do toho nikdo blbě kecat.) Zase zaplatit si týdenní kurz v Norsku může být super, tam se asi naučíš a najezdíš to, co tady za celou sezonu ne.
    SISCO
    SISCO --- ---
    a nemyslim to ironicky
    SISCO
    SISCO --- ---
    NE7RA: V tomto pripade myslim ze nemas vubec zadny problem se to naucit sam. Vetsina kiteru jsou i obytkaři :) takže by mohlo platit i opačné tvrzení :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    no tak si proste porid kita. ale myslim ze to stejne chce nekoho kdo ti poradi do zacatku.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SISCO: jasne - tohle vsechno samo beru na vedomi ;) par let jsem procestoval s obytnakem, planuju novyho. Zavazky nemam takrka zadne a mam porad chut cestovat a tam se jenom nevalet na plazi nebo baru. Muj kamarad me motivoval (zdravim sansculota na Kapverdy) - takze si myslim, ze bych i mel za kym zajit pro radu pripadne se podivat nekam dal nez 50 km :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    NE7RA:Pokud to mas uz teoreticky takhle zmakle tak to je jina!! :) Myslim ze to zvladnes klidne sam. Snowkiting je snadny pokud umis lyzovat tak kdyz zacnes v rozumnem vetru mensi nez 10m.s tak to das...
    SISCO
    SISCO --- ---
    NE7RA: on ten kiting neni jen naučit se pouštět kita ale budes potřebovat auto abys dojel k vodě a pak čas když bude foukat tak vyrazit. Kurz good ze zjistis jestli te to bude bavit omlatis kita ale kurzy sou docela drahe.
    Osvedcene OFIKO jsou Bimrs (Kiteseazon - ted tam ma dobrou cenu na Sicilii v Kvetnu), Lukas (kite-kurzy nebo kite4fun). Maj individualni pristup narozdil od tech masovek jako kolakity apod. Lukas ma i vysilacku a dobre te to nauci, ale jsou docela drahy.
    Co takhle vidam okolo sebe tak 50% lidi koupi kita ma kurz ale nikdy uz nevyrazej (nemaj cas/deti atd)
    Pro tyto bych pak doporucil zaplatit si kurz v ramci nejake dovolene a mit to jako zpestreni dovolene od lezeni na plazi :). To same snowkiting, pokud nebudes mit cas kitovat kazdej vikend nebo v tydnu kdyz zafouka tak je lepsi zaplatit si tyden v norsku jako kurz :)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    no - neco jsem samozrejme u nacetl - nakoukal. Predstavu mam jasnou - rad bych jezdil vetsinou po snehu a dodatkove moooore. Nemam ani 80kg a uz mi neni 30 let... takze zadny extremnosti :))
    LEETO
    LEETO --- ---
    NE7RA:
    taky doporucuju kurz ale kvalita muze bejt ruzna a nemam zkusenost z ceskejma skolama takze ani nic nedoporucim.
    minimalne je dobry si ujasnit co chces jezdit litat zem vodu snih nebo vsechno dohromady? a podle toho si i vybrat kurz a nakupovat veci.
    pak tu mas peknou nastenku a par vyukovejch DVD ktery doporucuju nekolikrat projet nez pujdes na kurz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam