• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: sundej hak a trapez dej okolo pasu. Tvrd ze je to kosmodisk
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    SOTEKCZ: Jo - měl jsem v příručáku trapéz i s hákem, a z boku na báglu dva bary - a nikdo ani nekvák. Lipsko - Trapani a zpět (2012).

Pak to po mně zkusil známej a údajně měl hodně velkej trabl aby vůbec odletěl - musel hodně kmitat aby ještě ten "příruční bágl" dodatečně stihl dát do normální bagáže.

Ale na 99% to bylo kvůli barům - trapéz jsem s Ryanair vezl v příručku i letos 4x a jen jednou v Lipsku se ptal týpek na rentgenu co to je, já že winsurfing gear a borec že ok.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Jo a nevezl jste nahodou nekdo v prirucnim zavazadle trapez s Ryanair? Pripadne s jakoukoliv jinou nizkonakladovkou nejaka zkusenost? Diky
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    P0L0US: Zatim jsme nikde nic neplatili, ale je tu asi nejaka novinka, protoze vsichni kitujou mimo tu upravovanou plaz a na ty jsou hlavne asi skoly.
    Na druhou stranu ty plaze kolem jsou krasne vycisteny, takze je to vetsi parada nez driv. Lidi zatim docela malo, takze zari se osvedcuje. Branu jsem zaregistroval jednu a ta by mela byt 2,1m. Octavia s rakvi nema zadnej problem a mame to celkem vysoko. Muzu kdyztak overit az pofrcime na plaz ;)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SOTEKCZ: chteji tam stale platit (prip. kolik) ? da se tam jeste projet autem vyssim nez 2m ?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Sant Pere Pescador funguje jako kazdorocne vyborne, termika je k nezaplaceni.. 8) Snad se podari udelat taky nejaky materialy..
    RODWY
    RODWY --- ---
    SISCO: ten vikend vypada paradne!:)
    PEKK
    PEKK --- ---
    SISCO: Sakr, to by byla 3tí v řadě:))....no proč ne:)
    SISCO
    SISCO --- ---
    PEKK: Supr mraky, je videt ze mobil uplne vpohode nahradi zrcadlovku :)..
    Rugen je na triky nejlepsi! Tak snad pristi vikend zas neco padne. Aktualne hlasi 25C a 6-9m.s JV slunce.. takze zase BIGDAYS :)..
    SISCO
    SISCO --- ---
    SANSCULLOT: Supr, diky zkusim(doufam ze bude na vikend nejaka Rujana), zacinal sem s kitem asi moc vysoko a lehal si do toho moc pozde :).. Kdyz jsem to zkousel s kitem nizko tak nebyl zadnej lift (vztlak) co by me drzel nahoru a zaplul sem do vody jak hruska a bylo to spis dobrovolnej pad s kiteloopem ;)). Loop je fajn obcas krasne poponese nahoru..

Jezus walk ne nesmysl...:) napadlo me ale ze by mohl jit one foot transition a pripadne one foot slide transition. Sundat cele prkno a nasadit navic kdyz ten dopad konci kiteloopem a to prkno by melo bejt docela dobre nasazeny. :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    SISCO: Míša dáva hustě!!

Galhkow teď o víkendu...dopoledne relax, odpoledne v 9 - 13m/s ...lidí málo, u břehu flat, u odstřelovacího pilonu to sakra nakopávalo:)

P0L0US
    P0L0US --- ---
    SANSCULLOT: JESUS WALK chci chci chci umet ! :-)
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    hele k tomu dakrslide: na se to ucil ted v zime, nemam to na litry ale co jsem tak vycet a potvrdilo pri uceni tak je: zacinat s drakem na 45 stupnich, a hned po malem popu tesne predtim nez si lehas do darkslie zacit pomalu posilat draka nahoru (cim pomalejc tim delsi slide - ale chce to trenovat timing)- ve chvili kdy se objevi vic tahu nahoru nez rovne, zatahnout co nejvic do kiteloopa. Ucil jsem se teda nejdriv co nejdelsi skok po vetru dolu, pak k tomu jen pridas ten darkslide.
    Dalsi vec ze drak musi jet na full power, pri mavani to imho nefunguje.

next step? jesus walk! :)

fotky super - jako vzdy :)
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: supr report dik za info..
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    Tak nakonec prvni den ne Wieku - zapadni vitr k veceru vypnul, vsechny vyhnal a pak se rozfoukal zevero-zapad a spot byl skoro prazdnej. Pak prejezd do Bornu. Wiek znate, tak report z Bornu (vezli jsme tam jednu holcinu, tak sme udelali pruzkum):

Rovnou musim rict, ze born me moc nenadchnul. Takovej motokros v mensich vlnkach. Voda po pas, to potvrzuju. Na dne vetsinou pisecek nebo neco jemneho prijemneho (nehrabal jsem se v tom radsi) :-) Dobre kdyz chce clovek zkouset naky hardcory a na wieku se boji ze by si zlomil kotniky. Parkovani fan, ze draka muzes foukat klidne u auta a tim to tak konci. Za parkovani na kitebeach chteji ofiko 6Eur/osoba. Nicmene kdyz tam clovek prijede a nezaplati, prijde pres den chlapik a da mu listecek ze ma zaplatit 6Eur a napise si SPZ (tzn. pak se plati na auto a ne osobu). Vstup do vody neni moc siroky, ve vyseku v rakosu po neprijemnych sterkovych kamenech co tam jsou nasypany - asi aby tam nerostl ten rakos a nebylo tam blaticko. Vitr nebyl moc stabilni, urcite za to mohla ta fronta, ale i na predpovedi byl rozbitejsi nez na wieku - nejspis kvuli tomu ze tam lita vic mraku a vic srazek - podle predpovedi tak o 2-3ms mene nez wiek. Lidi o trochu mene nez ve wieku, celkem dost serfaru, cesi sme tam byli jedini. V sobotu tam bylo prej poloprazdno.

Kitebeach zde:
    https://maps.google.com/...h&hnear=Born+auf+dem+Dar%C3%9F,+Mecklenburg-Vorpommern,+N%C4%9Bmecko&z=19

Spani je nejlepsi asi v kempu u spotu. Je tam pobliz hromada parkovist ale taky narodni park a na parkovistich zakazy stani v noci. Nekde tam prej je nejake parkoviste u Ahrenshooper kde se smi stat pres noc, predpokladam ze tam clovek musi platit hodiny. Mi prijeli v noci na zakzane parkovist a jednou tam prijel security co nas vyhazoval na to nocni parkoviste - meli sme uz v sobe par panacku na dobrou noc tak sme nemohli. Rano prijeli z parku ochranci a skasli nas. Vyhrozovali 20eur na auto, a nakonec nam dali 30Eur za 3auta a dva stany. Sousedi platili 38Eur za dve auta a jeden rozsypanej gril.

Dal se tam da prej kajtovat na mori na vlny, ale je to docela daleko od auta k vode a jsou tam vlnolamy jako u panelky na Dranske. Takze je vhodne vychytat si vychytat smer vetru aby byl vic side a kuly nevadili pri startu nebo musi jit jeste dal na sever po plazi k tomu parku. Situace k videni zde:
    https://maps.google.com/...h&hnear=Born+auf+dem+Dar%C3%9F,+Mecklenburg-Vorpommern,+N%C4%9Bmecko&z=15

A kemp s kitespotem jsem ze silnice videl nejspis jeste tady:
    https://maps.google.com/...h&hnear=Born+auf+dem+Dar%C3%9F,+Mecklenburg-Vorpommern,+N%C4%9Bmecko&z=17

Dalsi spot v blizkosti je Prerow, ten se prej jezdi na vychodni vetry. Clovek tam musi do kempu - je to na severnim pobrezi.

Taakze kdyz to shrnu zajezdil jsem si - dali sme prejezd na druhou stranu (cca 6,5km), kde na nas cekal za odmenu takovy mensi melky flatik mezi rakosim a zpet. Ale jestli tam jet znovu se budu rozmyslet.
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    spam: prodavam 17ku TS Best 2012. Nebyla ve skole a jezdena par dni na Cabo kdyz to vyplo a letos v lete ve Francii kdyz fouklo a bylo dost sil po surfovani. Bez oprav. Je na ni zaruka, v pripade roztrzeni v 90% novej drak.

Je to dobrej drak na freestyle v lowwind podminkach. Nema takovej tah odspoda jako treba Zephyr, ale zase s nim jdou mnohem lepe unhooky a je rychlejsi - takze s dobrou technikou z nej jde vyzdimat vic. Celkove dobrej drak, jezdil jsem ho v kombinaci s TS10 a pohoda.

cena bez baru 14500,-

best TS 17m 2012 | Kiteboarding
    http://www.kiteboarding.cz/bazar/detail/17309-best-ts-17m-2012.php
    SISCO
    SISCO --- ---
    BROMDEN: noj mas pravdu, ta cervena barva me zmatla, sem na to koukal jen zbezne :)
    Hlasej supr stabilni vitr 12m.s prumer a 12m.s narazy.. to je dobry!!!
    Vypada to na delux Rujanu..!! Skoda ze nemuzu.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: tlacitko map znam, ale neni nad osobni doporuceni a popis.

Rambin je taky melcinka, prip. plazicka ? Mam pocit ze na nej pravidelne cumime krz rakos, kdyz jedem z wieku a rikame si "jooo, tady by to taky slo". Ale zatim nedoslo k tahu na branku. :-)
    RADAK
    RADAK --- ---
    SHEFIK: Podle me je tam malo a cistej Z. To jde pres kopec. Lepsi je SZ.
    RADAK
    RADAK --- ---
    BROMDEN: Presne tak! 12ms = 12tka kite :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam