• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: to ses moc netrefil, neziju u more. Tohle je prvni zima co sem stravil v teple jen diky tomu ze mi skoncila prace a predpokladam ze v brzke dobe nastoupim opet do procesu. Ja ti to neberu, klidne si jezdi v nowindu na raceboardu, me to proste neoslovilo a priznam se, chtel jsem ti rozbit tu ooodu na jezdeni v bezvetri (od toho je diskuse ne ? :-) ). V nowindu proste bud za vetrem jedu (je-li a mam-li love), nebo radeji delam (tim myslim i sebe) neco jinyho nez se trapit s drakem co mi pada na hlavu - v zime trebas lyzovani & snb, v lete kola, kanoe/kajak a to grilovani. I kdyz chapu, ze hra "nastoupu/nenastoupu a zvednu/nezvednu" muze byt obcas pro nekoho adrenalinova. Co uznavam je velkej drak jako zaloha pro pripad ze jedu nekam 500km a vykejsne predpoved - pak muze zachranit vylet, to je jasny.
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: no to s tebou vubec nesouhlasim jestli dovolis ;))..

Moudra slova zrejme rikal dobrodruh co zil kazdy rok 1/2 roku u more... ctu: vy v cechach muzete akorat grilovat a jezdit na koleckovych bruslich, xxxsurfing je jen pro nas co zijeme na tarife :).

Nastesti jsme v roce 2014 a technika a vyvoj umoznuje i nam ve vnitrozemi si uzit jizdu po vode a to dost dobre!!! Nevim jakeho jsi mel raceboarda ale je v nich velky rozdil.(jak volha vs mercedes)

hele ze ty take zijes nekde celej rok u more... takovej ten kaze vodu (brusle) pije vino :))?
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: no, race jsem zkousel tady v dakhle, ale zatim me to nejak moc nechytlo. Na jezdeni s velkou deskou bude lepsi AFAIK windsurf a kdyz nefouka tak doporucuju kolo, bezky, grill nebo treba surf na vlnach - clovek ma tolik moznosti vyziti, tak proc se trapit. Jeden moudry muz mi onehda na Tarife rekl: "vetrne sporty by se meli delat ve vetru". To mi pripadne jako celkem zajimva myslenka... :-)
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    MIXXX: jako když budeš mít auto abys vyrazil do vnitrozemí, tak na sicilii je dost zajímavých míst. Pokud jde o LoStagnone tak pro nekitera myslím celkem nahowno. I na výlet do Erice a Marsaly který jsou celkem hezký se bez auta IMO neobejdeš.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    MIXXX: kolem je mesicni krajina a i pres to co ti budou zlatokopove vypravet je to tam pro nekitery proste hnusny.. plaz je bud pisek s bordelem a sklem, nebo udupana trava u kukuricnyho pole, pripadne vinice, kde je nasrano :) nekiter se tam taky nevykoupe, protoze je voda spinava a hlavne po kolena .. pro kitery je to tam ovsem prima a levny, to jo..
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Btw, da se tam najit nejake vyziti i pro ne-kitery? Co treba plaz, opalovani atd., je mozne?
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Tak to zni dobre, neco takoveho jsem potreboval slyset, diky :)
    BROMDEN
    BROMDEN --- ---
    MIXXX: byl jsem tam asi 4x... co bys potřeboval vědět? Žrádlo výborný, víno levný, vítr rovnej, dno bez šutrů, lagunka s luxusním flatem (wiek je proti tomu motokros), akorát vítr nad 8ms je 50/50 a vyplatí se vzít i nějakou velkou deku na LW. Asi by se vyplatilo jet na týden, nejdelší no-wind co pamatuju trval dva dny a kluci co tam jsou furt říkali že max byly 4.
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Mohu poprosit o nějaké info o Lo Stagnone, Sicílie? Byl tam někdo? Nějaké postřehy a na co je dobré se připravit? Díky moc.
    SISCO
    SISCO --- ---
    P0L0US: to neni spatny napad :)).
    Chce to zkusit a pak uvidis ;), je to sice jinej sport, ale povození/zábava to je také :) a adrenalinu je na tom take dost :))..

Dejme tomu že je to rozšíření počtu dnů kdy jezdíme.. Všechny bigdays dny na 10ky/13ky u nas v ČR pojedu jako všichni (Berzdorf, Euro, Mlejny, Rozkos, Darko), ale kromě toho jde vyrazit i mezi tim a nakonec kdyz clovek dorazi na bigday na euro a pak foukaj 4m.s tak s poradnou deskou je den zachranenej.
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SISCO: mas na tom raceboardu alespon drzak na pivko ?
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: :) supr tak jsem zvedav ;)).
    Jinac ty skluzovy prkna fakt slapou.. Od te doby co mame Edge 19 a FlyRace to najedou vali ve vsem a nakonec skoro ve vsem jede i Edge 13 s tim stejnym prknem jen je dost znat kdy kite padne na vodu ;)). Kritickej rozdil prisel s Raceboardem, to se pohlo zase o slusnej kus.

Btw. 5m.s a 3m.s je docela hodne velkej rozdil v sile a statistice vetru ktery fouka..

S tim prisel ale pak dalsi problem velkej kite a nahle hodne moc vetru.. S tou 21kou kdyz pritlo na 13m.s na Euru na 10min tak to bylo dost dost HC/THC masakr.. s E19 klid a "mir" jen prohozeny prkno za ctverec a nepriblizovat se ke brehu a pak pohoda..
    RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: jj je mi to jasny. proto se mi libi edge 17 a ne zadna komora co jezdi jeste v o metr mensim vetru. edge sice nepojede ve 3ms, ale ja ve 3ech jezdit nechci.
    jako prokopaci maji hezkej pristup k veci, ale ja ho nesdilim. windzewling me taky do jisty miry bavi :-)

Konkurencni vec nemuzu prozradit. neni to muj napad a nechci zkazit prekvapeni.
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: jasne ze lowwind nikoho nebere, ale zijeme v CR takze je to moznost jezdit/nejezdit :)).. Ja bych hrozne rad jezdil ve 30C kazdej vikend v 10m.s ... ale bohuzel :(./ Nastesti je tu alternativa jak alespon nejak pojezdit a nakonec neni vubec spatna ;).
    Co jsi mel na mysli za konkurencni vec??
    Btw.. jak psal Ywo.. neni to jen kite ale kite+prkno..1+1=3 :)..
    RADAK
    RADAK --- ---
    SYPFX: pekny shrnuti, pro me pripada edge 17. do slabsiho vetru. low wind me nebere. ale to az casem
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    jeste jsem chtel dodat k tem kritikam co jsem psal.Kdyz napriklad pisu ze FS21 je horsi nez E19 neznamena ze FS21 je blbej. Ale v okamziku kdyz jsem mel FS21 a zkusil jsem E19 tak jsem FS21 prestal jezdit. (stejnej scenar meli jeste 2 dalsi kamosi co meli FS21)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    RADAK: to jsem teda zvedavej na konkurecni;-)

Kdyz bych vzal svuj zatim celkovy objektivni pocit co koupit tak testovali jsme FS21, RRD Addiction 18, Ozone Edge17, Zephyr17, Edge19, Chrono18 tak bych to seradil takhle:

1. Egde 19
    2. Chrono
    3. FS21
    4. Addiction18
    5. Edge17
    6.Zephyr17

Chrono na dvojce zatim protoze jsme se jeste nesvezli a do ceskych podminek kdy vitr je 2ms a najednou 12ms tak Edge je strasne komfortni pojezd. Tvrdi to stejne o chrono ale ty velky narazy zatim me nepresvedcilo (uvidime o vikendu)

do Lowind vetru by poradu bylo poradi
    1. Chrono - suverene nejvetsi tah ve slabem vetru a zaroven nej stoupavost
    2. Egde 19 - chova se jako E11 ale neuveritelne tahne ve slabem vetru
    3. FS21 - obrovsky tah, ale ten tah nejak neefektivni, nejede, nestoupa a podle me na vode byl prekonan E19
    4. Addiction18 - dobry prikemny jako E19 ale tupejsi a pomalejsi - ale celkove ok
    5. Edge17 - nebe a dudy 19ka jede lepsi (ale dobry)
    6.Zephyr17 - nestoupa, pomaly, nechce relounch

Co se tyka horsi pricky FS21 tak tam je problem ze drak nevydrzi ve vzduchu tak jako Chron nebo E19. Nestoupa! Neskace! (teda kdyz se to umi tak mega skace ale musi se jina specialni technika).

Na vodu obecne nejlepsi zatim kombinace Radeboard + E19 = bezkonkurencni.

RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: momentalne jsem bez penez. resp nemuzu je vyhazovat za kity.
    jo a jsme vul. jasny ze sme jezdili v nedeli. ale foukalo 6-7m. nic extra.
    taky sme testovali low wind masinu, konkurenci pro flysurfer a chrono. ale za jiny penize. uz brzo :-)
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: Btw. kolik vam foukalo na Labuti? Na sobotu hlasili skoro uplne 0m.s tak me ted desne mrzi ze jsem to nejak podcenil, chtel jsem nekde otestovat Chrono ;).. V nedeli pak foukalo strasne moc (10m.s)
    SISCO
    SISCO --- ---
    RADAK: Ja jsem Dyno nejezdil ale ten je pry take dobrej, (jen je hodne-hodne drahej :), teda jako E :))
    Edge ma proti beznemu (C) takovej megapulz pri kejvnuti, takze i kdyz fouka malo tak na malej okamzik zabere jako by foukalo hodne a to je ten hlavni rozdil. Jakmile kite nabere rychlost (timto pulzem) takze uz ma energie dost sam ze sebe jak jede rychle. S napr. Catalystem muzu kejvnout jakkoliv a ten generuje skrz celej loop konstatni vykon. To je teda fajn na kiteloop apod. ale kdyz fouka malo tak se clovek nedokejva :)).

RADAK: Nebo jestli chces budu za par dni prodavat E19ku za dobrou cenu ;) tak kdybys chtel ;))
    RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: v sobotu jsme jezdili na Labuti a po roce jsem zase mel v ruce Edge 15 a jako bomba. kamos jezdil north dino 19 a ta 15tka fungovala stejne. budu muset poresit edge 17
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam