• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PEKK
    PEKK --- ---
    T_MAX: Dyť já vím, broučku, jsme tam řádili spolu:) Zase výhoda je, že horší už to bejt nemůže...

SANSCULLOT: Zima, voe...:) Kdy odjíždíš na Kap?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    PEKK: letos jsem byl jenom v norsku, nic víc, nic míň .. bídná zima :D
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    tak co? mate nekdo zejtra volno? jel bych Rozkos asi, tak bude snad teplejc :)
    PEKK
    PEKK --- ---
    T_MAX: Já už se chtěl ptát, kde si jezdil 40 dní na sněhu...to slovíčko "loni" jsem přehlídl:)

HAUSNUMERO: Tak tak, přidávám se s doporučením na otevřenou komoru +- 12m, 0-3 roky starou. S depowerem:)
    SISCO
    SISCO --- ---
    HAUSNUMERO: Ptal jsi se na uzavrenou komoru a tam ma smysl pro land jen FS a speed 3/4 v delux materialu.. Na bazaru okolo 30ti ojetejsi sezenes. FS ma dobrej hangtime. Pár lidí tady FS jezdí tak určitě napíšou. Pro me je to uz moc draha hracka a pokazde kdyz jsem jel 10m od keříku tak jsem trnul jestli ho neozdobím za 50tis :) [cena noveho bez DPH]

Za sebe bych 1000% doporučil Ozone Frenzy 13m na tvoji vahu nej.,... ver mi vazim 115kg :) ostatni 50kg netusej co je poradnej clovek/zadnej půlčík. Cena v bazáči seženeš za 22kkč +-.
    čím novější model tím lépe. Stabilita/výkon/rozsah a hlavně bezpečnost každým rokem o 10% lepší. Kdybys chtel, budu si letos kupovat novej a posledni model Frenzy 2014/13ku komplet (on je teda novej nenapadl loni snih) ti mohu postoupit za 20 at nezeru ;))..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    HAUSNUMERO: Je to jak píše RADAK .. kup nějakou Frenzy 13, nebo Summit 12 a s tím se nauč jezdit. Naopak nesouhlasím s tím, že bys potřeboval malou foukačku .. v čechách když duní pro 100+ Kg chlapa na 6m kapesníček, tak je to stejně o hubu, protože tu neni rovnej vítr. 20m/s co bys s tim ujezdil vpohodě v Norsku znamená v ČR tak 10 - 25m/s poryvy a to prostě neni zábava - spíš utrpení :)

Já jsem vloni za cca 40 dní na sněhu jezdil z 99% Frenzy 11m a asi 3x jsem vytáhnul Frenzy 7m - pro tebe je minimálně první dva, tř roky, úplně zbytečný kupovat dva draky ..

Výsledek je teda ten, že potřebuješ dobrou komoru s velkým rozsahem a to je právě ta Frenzy 13m anebo Summit 12m
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    hmmm, Darko nebo Rozkos na utery? :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    mate nekdo zkusenosti se suchacema? vyplati se si ho poridit?
    RADAK
    RADAK --- ---
    RADAK: jo a jeste bych to ( kdyz budes mit prostor v rozpoctu) doplnil malu foukackou (6-8m) do silnyho vetru. kdyby se ti zachtelo jezdit treba na Moldavu nebo jinam do kopcu, kde vetsinou fouka dost a hlavne poryvove.
    treba neco takovyho.
    KITE FLEXIFOIL ION 6M | Kiteboarding
    http://www.kiteboarding.cz/bazar/detail/21953-kite-flexifoil-ion-6m.php
    RADAK
    RADAK --- ---
    RADAK: jo a jeste bych to ( kdyz budes mit prostor v rozpoctu) doplnil malu foukackou (6-8m) do silnyho vetru. kdyby se ti zachtelo jezdit treba na Moldavu nebo jinam do kopcu, kde vetsinou fouka dost a hlavne poryvove.
    treba neco takovyho.
    KITE FLEXIFOIL ION 6M | Kiteboarding
    http://www.kiteboarding.cz/bazar/detail/21953-kite-flexifoil-ion-6m.php
    RADAK
    RADAK --- ---
    HAUSNUMERO: na to co pises a ze zacinas, to vubec neres. nepoznas rozdil.
    koupil bych treba http://www.kiteboarding.cz/bazar/detail/21941-ozone-frenzy-13m2.php, nejakej mtb kdyz chces jezdit land a pak bych pockal na snih a se starejma lyzema se placal nekde na louce. vem si hlavne helmu a jezdi ve slabym vetru, at ti to nenakope zadek.

po zime nebo pristi rok uz budes vedet co chces. a bud koupis nejakou foukacku i na vodu ( pro me je voda TOP) nebo zustanes u landu a snehu
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SISCO: prave ze se zimnim vybavenim urcite 100+ mit budu. Jezdit jsem jeste nezacal, ale chtel bych zacit co nejdriv treba s terenima bruslema nebo bordem po trave nez napadne snih a pak hlavne ty lyze. Vodu beru spis jen jako takovej okraj, protoze v okoli nemam ani zadnej vhodnej rybnik a k mori se dostanu tak max jednou za rok a nemam na vodu ani vybaveni. Proto jsem taky hned zavrhnul foukacku navic bych ji asi hned rozflakal. Trochu jsi me dostal stim, ze jedina uzavrena komora ktera my smysl je ten FSspeed3 kterej se prodava o dvacet vic nez je muj naplanovanej rozpocet.
    Depower jsem asi v celku pochopil jak funguje. Samo ze cim vetsi vetrnej rozsah to pokreje timlip :) Napsal jsem ho tam protoze v shopech jsem nasel ze se prodavaj i draci bez depoweru.
    Kam bych se tedy mel dal posunout ve vyberu abych zustal aspon zhruba na svem rozpoctu? Draci s otevrenou komorou(kdyz tu vodu tolik neplanuju)? A nebo jeste setrit dat si letos treba dvoudenni kurz a koupit si ho napresrok az nasetrim na ten uzavrenej?
    SISCO
    SISCO --- ---
    HAUSNUMERO: 100kg + tak to se ptáš správně :). Už jezdíš?
    Uzavřená komora má smysl jen FS speed 3 v deluxe verzi / 4 , ale je to poměrně drahý materiál a na začátek teď bude zima s tím budeš asi dost flákat o zem + sem tam strom. Jestli máš peníze tak můžeš jít touto cestou. Klidně bych vzal 15ku je to dobry kite (par lidi tu FS ma) a s timto velkym kitem bych vyrazel do vetru mensi nez 10m.s. na zacatek max 5,6m.s

Slovo s depowerem = to má každý kite od roku 2005 větší velikosti. Jestli jsi myslel velkým rozsahem tak to má většina dobrých značek od r. 2010. Čím novější tím větší rozsah.

Snowkiting v ČR je jedno co máš za kite.. komorák lepší-odolnější-pohodlnější.
    kiteboarding na vodě - zde si myslím že jako začátečník lepší nafukovačka 100% v případě že hodláš jezdit v ČR a okolí. Vítr je zde dost poryvový a nafukovačky ho dokáží lépe vyžehlit= je to snažší/bezpečnější.. Ale na uzavřence to jde také.

Do budocna je možné že se bude jezdit více a více na uzavřeaných komorách, osobně preferuju když kite na vodě plave :)..
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Ahoj, jakeho draka by jste doporucili zacatecnikovi vaha +-100kg. Chtel bych zkusit jezdit vsechno mimo trikolky. Podle nastenky a ruznejch kitewebu my vyslo, ze by byla nejvhodnejsi 13m2 uzavrena komora s depowerem. Jakou znacku, model draka a pripadne prodejce by ste mi doporucili? Cenou bych se chtel dostat k 30tisicum max i se sedakem a bezpecnostni prvky(nevim jestli nejsou soucasti draka).
    Snad jsem nezapomel nejake nejake podstatne udaje. Predem diky za vase odpovedi :)
    SHQ
    SHQ --- ---
    kdo rika jen vikend? .) sorry, ale jet tam patek v noci a nedeli zpatky, na to uz jsem starej..a chudej a navic to bylo takovy nahnuty s praci, ale nakonec me trochu mrzelo, ze jsem nejel uz ve ctvrtek s tomasem..

ja praveze mam s kym jet - spis jestli nechce nekdo s nami - varianty jsou od patku do pondeli nebo stredy. aktualne na miste
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHQ: Twe tenhle vikend jedes a minulej jsi nechtel, ze bude ficet malo jo :D My to zvazujem, respektive Lubos jede urcite, otec ten jede pry jen kdyz pojedu ja a ja to buhuzel resim v praci, protoze bych tam mel aspon jeden den o vikendu jit, tak moc nevim jak to dopadne zatim :/ Kazdopadne pokud bych to dneska nejak ukecal, tak budem mit jedno volny misto pa-so-ne na Rosengarten.. Muzu dat vedet.

Jinak minulej vikend na Rujane nejvetsi pohodicka.. V sobotu jsem lital celej den 8ku a v nedeli to bylo na 10-15m kity, takze jsem provetral 12ku, ale mel jsem ji vetsinu casu stazenou na 1/3 vykonu. V sobotu absolutni azuro, v nedeli dopoledne pod mrakem a pak se vyklubalo slunce a kolem 17hod. vypnuli akorad na odjezd domu vitr.. Idealni, protoze kdyz nesviti slunce, tak uz docela mrznou ve vode nohy, ale se slunickem uplna pohoda!

Rugen - WIEK
    SHQ
    SHQ --- ---
    nekdo nach rugen?
    PEKK
    PEKK --- ---
    JACKY: Teda zrovna Obertauern je hodne gejplácek:) Když jsem to tam loni viděl, tak mě rozhodně víc lákaly freerajdy, než kajt:)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SISCO: Jsou to chcipaci vsechno :D Kdyz na to tak koukam, tak jsem cim dal vic presvedcenej, ze pojedem i ve dvou, protoze takovahle paradicka to bude zase za rok..
    SISCO
    SISCO --- ---
    SOTEKCZ: hele to je fakt! i okolo me 50% lidi chcipe..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam