• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    4PTO
    4PTO --- ---
    RADAK: bydlím v Dunedinu na nz. Jezdí se v tom zálivu a pláže.
    4PTO
    4PTO --- ---
    RADAK: jn 2006nebo tak něco.. na hraní asi OK ne?
    RADAK
    RADAK --- ---
    4PTO: hehe. dobry retro :). u jakyho spotu vlastne ses?
    4PTO
    4PTO --- ---
    tak jsem k tomu dostal ještě naish boxer sle 9m..
    NAILER
    NAILER --- ---
    4PTO: podle mě si klidně můžeš vzít wejkový prkno
    4PTO
    4PTO --- ---
    RADAK: jasný, já psal schválně průměr.. začnu samo v slabším.. znám to z pg co to umí :)) a ono tam už pak kiteři budou, tak to už si pak nechám pomoct, chtěl jsem se tu hlavně poradit jestli to není úplná sebevražda obecně. Dík za rady ;)
    RADAK
    RADAK --- ---
    RADAK: Taky jsem se ucil sam s 12tkou kitem v busaku na rujane. Tak vim ze se to da. Jo a vyzkousej si to odstrelit na melcine at vis co to udela a naucis se ten pohyb do situace az to budes potrebovat.
    RADAK
    RADAK --- ---
    4PTO: Vetsi je na zacatek lepsi. 140 bude ok. Ale jak jsem psal. Opatrne. Ve 20ti to bude strasne kopat. Radsi ve slabsim vetru a pouzivej hlavu. Bezpecnost predevsim.
    4PTO
    4PTO --- ---
    RADAK: nic jinýho jsem si nepřál slyšet, díky moc, už se těším, bude sranda :)

a ohledně prkna, těch je tu dost takže si můžu víc vybírat, tam bych měl volit jaký cca rozměry? něco jako 140x? mám 185cm jestli to hraje roli..
    RADAK
    RADAK --- ---
    4PTO: Ve 20 uzlech se da 12tka ujezdit, pokud vis co delas. Pri uceni a spatnrm manevru (prulet oknem nebo kiteloop) ti solidne nalozi. Jestli mas melke vody a hodne volneho mista pod sebou. Jses ochotny hodit par supermanu, natlouct si. Tak sezen prkno a jdi do toho. Naloukej videa, vem helmu a pouzivej hlavu. Vzdycky mej nekoho na start kita, startuj v melke vode, dej si na cas. Opatrne a za chvili jezdis
    4PTO
    4PTO --- ---
    čau, jezdim wake/surf/snb, s větrem si rozumím z paraglidu a rogala..bydlím u moře (a klidnejch mělkejch zátok) a chci začít s kitem.. klasicky nemám prachy na zbyt, tak bych chtěl poradit jak to udělat s co nejmenšíma škodama na zdraví a majetku, kámoše kitery v okolí nemám..

- jak velkou chybu udělám když jako první kite koupím staršího ozone reo 2012 na úplný začátky?

tady fouká většinou tak kolem těch 20knots někdy míň někdy víc.. já mám cca 82kg. prkno ještě nemám.

Jde mi o to jestli je to s touhle velikostí na mě velký a je "jasný jak to dopadne"(blbě) nebo jestli se to prostě nějak zvládnout dá i když to bude složitější než kdybych si počkal na něco jinýho. Taky jde o to že mám před dovolenou a tlačí mě čas, proto se ptám přímo na to reo 12 který můžu mít docela zadarmo..

dík za jakýkoliv názor
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    prurez lonskou sezonou

SNK Sezona 2016
    https://www.youtube.com/watch?v=INSDVM65g2U

kdo nema subscribed kanal tak aby neunikla takhle dulezita 2minutovka ;-)
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    JIKE: me u techle smerovej vadi ze to musis namirit uple presne podle smeru vetru jinak to meri blbe.. nechapu ze nedelaj vsesmerovou

podle me nejlepsi porad uz mnoho let windmaster2 je o 400 drazssi ale vsesmerovej

Anemometr Kaindl Windmaster 2 : Půhy.cz, Elektronika a elektrosoučástky pro kutily i odborníky
    https://www.puhy.cz/anemometr-kaindl-windmaster-2-3916.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    může se hodit

WeatherFlow anemometr WINDmeter :: Sunnysoft | Vše pro mobily a tablety
    http://www.sunnysoft.cz/...m_source=email&utm_medium=newsletter&utm_campaign=nl_11_428&utm_content=b

WeatherFlow meteostanice WEATHERmeter :: Sunnysoft | Vše pro mobily a tablety
    http://www.sunnysoft.cz/...m_source=email&utm_medium=newsletter&utm_campaign=nl_11_428&utm_content=b
    ADIK
    ADIK --- ---
    RADAK: březen/duben je vidět do osmi

Sunrise and sunset times in Ustaoset, Buskerud county, Norway
    http://www.citipedia.info/city/sunriseandsunset/Norway__Buskerud+county_Ustaoset_id_3133181
    RADAK
    RADAK --- ---
    T_MAX: Neodsuzuju. O tom zadna. Protojsem napsal "vzruseni". Je to v poradku to co pises. Ja to mam naopak. SNK je pro me vozeni a radsi trickuju. S tou tmou ve 4 vecer adostihama to nemam ze svoji hlavy ale od kamose co byl 2 roky zpatky. Je fakt ze treba v breznu uz to muze byt cajk.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RADAK: Já tim nevim, ale minulej rok jsme jezdili ze spotu kolem 8 večer (březen / duben) teď v listopadu tam je tma od 4, to jo, ale proto jedem sezónu až od ledna do dubna, neasi :) Jinak buchty na baru nejsou zlý, to je jasný .. Buchty v sauně jsou taky cajk ;)

Víš jak to je, někdo rád holky, jinej vdolky .. stejně to je s vodou a sněhem, já třeba na vodu nelezu, protože mi to přijde meganudný, radši požíram prašan v zafoukanejch u rampách - takže netřeba cokoliv odsuzovat, hm?

SYPFX: Dlouho nebyl pořádnej pojezd u Prahy, to by chtělo dát nějakou noční sešnu :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    SYPFX: nene, letos jedem s partickou Filipiny. Ale zanzibar byl taky ve hre. Ale rastaman co jsme u nej byli za 3,5 litru na 3 tydny ten business nejak nedaval a prenechal to nejakejm holcinam a ty to zdrazily. takze extra levne bydleni odpadlo a tim se Zanzibar stava o neco drazsi destinaci no...
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    RADAK: kam letos v zime - das zase zanzibarek?

T_MAX: tesim se tesim ale doufam ze do te doby neco nasnoukajtujeme u nas
    RADAK
    RADAK --- ---
    T_MAX: ADIK: Aby to tu nebyla jen vase soukroma diskuze, tak sem vlozim nejaky to "vzruseni" do toho. Jako vypada to pekne, uz 4 roky Norsko zvazuju a uz 4 roky jezdim radsi za stejny prachy nekam k rovniku. Prece jen se radsi valim v teple po session na baru a vocumuju kocky v bikinach, nez s bandou upocenejch chlapu hraju dostihy. :-)
    Adiku, doufam, ze tam jedes tou tvoji mega karou, protoze to by me asi bavilo vic nez smrdet od 4 (nebo od kdy je tam tma) v nejaky chate. :-D
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    ADIK: požrat krapet prašanu :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam