• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    JAKKILLER: jo se strapama se daj davat mega skoky mas pravu - taky me to napadlo ze bych to docela zkusil jak to vyskoci. s foilem se da vyvinout velka rychlost primo proti vetru. jako kdybys letel z kitem z kopce proti vetru.

ale poutka nemam ;-)

problem poutek na foilu je ze je musis hodne presne umistit abys mel spravne teziste. bez poutek to neresis nohy se automaticky postavi spravne..

mas foila?
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    SYPFX: Se strapama to nejezdis?
    Vim, ze typci na tom litaj strasne vysoko, diky rychlosti, kterou foil vyvine.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    HYDROFOIL v h-windu [Nove Mlyny]
    http://www.youtube.com/watch?v=C2vQ23Jxvz8
    ADIK
    ADIK --- ---
    RADAK: i totalni offroad na fotce /videu vypadá jako pěšinka, to se musí zažít ;) jinak třeba tohle je pro nás docela exotika :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    ADIK: posli fotku kampervana! urcite mas nejakou fotku z kulervouciho mista! totalni offroad :D
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ADIK: masakr to je peknej zapadakov krasny! vic fotoz
    ADIK
    ADIK --- ---
    SYPFX: ted zrovna pobrezi slonoviny, ale s vetrem je to tady bida
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ADIK: cool kde to jses?
    ADIK
    ADIK --- ---
    RADAK
    RADAK --- ---
    Neco malo z Kapverd. Vsichni nas tam strasili, ze se tam krade, tak jsme nebrali fotaky na plaz. takze nebylo moc na vyber. Timpadem nejvic fotek/videi je z hotelu a to nejde zverejnit. https://www.facebook.com/...a/set/?set=a.10215008053931958.1073741874.1147892563&type=1&l=27fb4eb58d

RADAK
    RADAK --- ---
    HAUSNUMERO: to teda. ale tusim ze jsme meli hertz za 40E na den a kiteseason chteli 30. nebo tak neco. rozdil byl kazdopadne 10E.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    RADAK: ja si ho loni od kiteseasonu taky pujcoval a pocital jsem ze si ho pujcim i letos, ale bud ted na zacatku sezony tam auta jeste nemaj navezeny a nebo pujcovnu aut zrusili. I na jejich strankach moznost pujceni auta zmizela.
    Dal jsem si kalkulaci na ten hertz a 1120 € za deset dni pujčení auta je teda ultra přepalený :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    HAUSNUMERO: auto jsem si pujcoval u hertzu bez kreditky na svoji mbank kartu. ale levnejc vyslo pujcit si auto od kluku z kiteseason.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Nemate nekdo tip na autopujcovnu na Sicilii v Trapani nebo okoli, ktera pujcuje bez kreditky?
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    planujeme rodinnou dovcu pod stan a na kite 28.4. - 13.5. podle pocasi/vetru bud nejdriv tejden Medulin a pak Lago di Croce, nebo naopak. neni tu nekdo idealne s dvouletakem, kdo by se pridal?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    GOZER1: z otevrenych komor na tvoji vahy Frenzy 11 UL nebo neco takoveho.
    Uz jsi zkuseny rider takze je jasny ze do 5ms je pro tebe A8 nuda.
    Ale da se to vyresit i zmenou terenu. Jezdi do kopcu cim prudsi tim lepsi a uvidis s A8 si uzijes i ve 4ms.
    ted je konec sezony tak sezenes kite urcite ted za dobrej penis
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Dík za feedback. Je to verze 2017, vážim 65 kg, ale příjde mi, že to chce aspoň 5+ m/s jinak se nehnu. Dalšího draka neuživim, takže buď tohohle nechat nebo pořídit o fous většího.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Ja jsem dlouha leta mel acces8 (120kg) vlastne porad az do letoska jsem presel na Frenzy 7 UL.
    Nekolik sezon jsem se na A8 v cechach nesvezl ale treba loni jsem mel nadherny 3 big na A8. Je to hodnej drak toho chces v ostrejch kopcich na skaredem vetru.. Na skaredy vichrici teda je lepsi nafukovacka ale v horach zase tahat pumpu je otrava.
    Vozim v Norsku A8 v baglu jako zalozni kite. Kdyz to zesili tak satna prevleknout nebo jednou se nam stalo ze si Brach prefiknul snury vlastnim prknem.

Holky na tom norm jezdili v norm vetru 60kg a nevadilo jim ze to neskace. Stacila jim jizda v pohode. My 14 holky A8. Je to nejlevnejsi kite a docela i dobre se prodava (prave protoze je levnej)

Ale vetsiho draka urcite ne Access12 tam rozhodne porid neco ostrejsiho. A12 v low windu fakt neleti. Je uz moc hodnej moc tupej. Aspon Frenzy, Blizzzard, nebo ted ty Hyperlink nebo of Flysurferu Speed, tedka vyjde novej drak FS Soul. Nebo singl skina Shaman , Peak, taky super na lowwind. (ale SS neskacou)

Ja letos poprve ULTRALIGHT KITE a musim rict ze jsme vzdorovali nekolik let ze zbytecny ale letos jsem z toho UL uplne odvarenej. V Prosinci na Moldave jsem jezdil (120KG) se F7UL na snowboardu kdyz kluci na lyzich s foukackama a 12kama lezeli na zemi a nejelo jim to, (ted podtknu ze jsem vyuzival hodne teren)

to loopovani jak zminujes mavani do power okna = u techto komor je zaklad to neni spatne. Ja kdyz jezdim otevrenou komoru tak 80% kiteloopuju tyhle draci jsou delany a milujou kitelooopy - da se s tim dokonce i stoupat proti vetru.

Jestli preferujes takovou tu jizdu zavesit se do draka letet jako sip a vyskocit nejakej peknej trik tak podle me lepsi foukacka/zavrena komora (Hyperlink 12 doporucuju) Nebo chrono ale je zbytecne drazssi.
    ADIK
    ADIK --- ---
    GOZER1: zalezi kolik vazis, na typu draka a samozrejme na umu. pro cloveka vaziciho 75kg, coz je vaha udavana ve vetsine tabulek vyrobcu, je nejvyuzitelnejsi velikost 10-12m. access 8m co mas je hodnz drak kterz nekope, odpousti chyby, ale zaroven nema takovy vykon jako treba frenzy nebo sumit. je tedy vhodny pro zacatecnika nebo do silneho vetru. nevim jak stray model mas, ale pokud to neni nic prehistorickeho, tak si ho nech jakodruheho draka a porid vetsi. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam