SHEFIK:
SKAUTIK: Ja bych chtel na Berninu behem prosince, ale je dost mozny, ze to nebude uplne celej vikend, ale spis nejakej den z vikendu a pak dny kolem, protoze to koliduje s nejakyma rodinnyma seslostma, apod.. Ve Svajcu je strasne drahy ubytko, takze to chce pripadne bydlet v Italii (coz je cca. 30km vylet do udoli) a nebo chrapat primo na spotu v aute. Mam kdyztak auto, kde se max ve trech vyspime. Lidi by se veslo vic, ale to jedine nejakej milovnik hor, co by pak spal mimo auto v zaveji, do multivana vic lidi nez 3ks na spani nenarvu. I tak uz to bude dost "gay" zazitek.. :D
Co se predpovedi tyka, tak dulezity je sledovat Foehn diagram, windguru a idealne portal lokalu (windfenster.ch, apod..). Tezko se to planuje nejak zasadne dopredu, idealni najit nejakej slunecnej den po nejakym kydanci, aby byl prasanek a ten vylet za to stal.
Jinak na Bernine je to super, zacatecnici a mirne pokrocily si uzijou na jezere a okoli, kdyz ma nekdo vetsi ambice, tak neni problem si vystoupat nekam na okolni kopce. Na webech lokalu jsou k tomu zpracovany super materialy a nebo by mohl pripadne poreferovat @SYPFX, kterej to tam urcite vic jak ja.
Alternativou je spousta pasu kolem a nebo treba Hochwang, kde to je taky bomba a celkem friendly spot pro lidi co nikdy v alpach nebyli. Je totiz dulezity upozornit na to, ze kiting v kopcich je podle me uplne jinej sport nez kiting na louce nekde na Adolfove :) Ale je to mnohem vetsi sranda si hrat s terenem, loopovat do kopce, dostavat se do dalsich udolicek a zlebu...