• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    SHQ
    SHQ --- ---
    GOZER1: vzhledem, tomu, ze se ptas, predpokladam, ze jsi zacatecnik, takze s klidem v dusi doporucim znacku ozone, model acces -taky jsem na nem zacinal. velikost...na cesky vitr 10. nechod s tim na landu do silnejsiho vetru nez 6 ms ze zacatku. slabsi vitr je stabilnejsi vetisnou. silnej v cechach kope. dalsi znacka co doporucim je flysurfer. a pokud chces neco usetrit, tak paegas - ceska znacka. pokud chces novy kajty a lepsi ceny, nez najdes ofico, odkaz se na petra z diskusniho fora na nyxu u kamose, se kterym se dobre znam - udela ti cenu na ozone a paegas Kontakt: Přemysl Venuta, telefon +420 606 079 786, +420 736 522 555 (volejte v době od 10:00 do 18:00) Email: info@mysticstore.cz

pokud chces bazarovy zbozi, muzes urcite hodne usetrit, ale je to trochu alchymie, a pokud nevis co a jak, muzes koupit draka, ktery se ti pri prvnim padu roztrhne.. kdyztak bych vedel o jednom accesu xc 10m na prodej v praze od kamose. cenu tipuju kolem 15k . za toho dam ruku do ohne. vim, ze je to jety tak 5x a jinak mu to lezi v komore
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Jakou komoru na Land a Snow doporučíte pro 70 kg jezdce?
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: hele byl jsem v nemecku dva tydny zpatky na zivnostak a nemci to vubec neresili, akorat nasi.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: No my muzeme od 15.6, ale otazkou je, jak je to z Nemecke strany, to by chtelo nekde nastudovat, protoze vim, ze Rujana treba byla zavrena, ale jak je to ted fakt netusim..
    ADIK
    ADIK --- ---
    SYPFX: od 15.6. se do nemecka muze bez karanteny nebo testu po navratu. kdyby jsi tam jel, tak dej vedet. pridal bych se nebo bych vzal auto.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    ADIK: posledni 2 roky jsem tam jezdil dost casto a povolene to tam je z kiteplaze only a bejva tam masakr lidi ale stoji to za to pro me to je spot cislo 1. Otazka ted jak corona virus jestli uz se do nemecka muze?
    ADIK
    ADIK --- ---
    Jak to vypadá na Barwalder see, nebyl jste tam někdo v poslední době? Je tam povolený kite? Jestli se nemýlim, tak byl nějaký čas zakázaný.
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    Zitra na otocku nechranice - vypada to na krasnej podvecerni pojezd. Odjezd cca 2-3 odpo. 3 mista.
    SHQ
    SHQ --- ---
    SYPFX: jak rikas; snury jsou problem..ja to udelal tak, ze jsem k nemu prijel ze strany, nejakym zpusobem dal pozor, abych se nezamotal, chytil ho uprostred, jako bych ho nesl po brehu, zkontroloval, jestli nejsem zamotany a snazil se co nejrychleji jet ke brehu.. lajny s barem jsem tahl za sebou..nesmotaval jsem to, protoze jsem mel strach, abych to stihl, nez budu u brehu a aby neprestalo foukat.. a vyslo to, ale tipuju, ze spravny postup je najit nejdriv bar, namotat jednu snuru ke stopperballu, pak ostatni, bar event zajistit u draka, pokud tam ma poutko na suchac a nebo uplne odvazat a pak teprv vezt kite
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    SHQ - jak tahas na vode draka? to je snad jedina vec kterou jsem jeste nedelal lovit odstreleneho draka na vode. Ale videl jsem to treba na Mauriciu na offshore za mega vlnama a typek to dovezl ke brehu upwind to nechapu. Ja bych se bal ze se tam zamotam do tech snur urcite to nebude pekne smotanej bar ale bude se to tam nekde ve vode motat
    SHQ
    SHQ --- ---
    ja tam jednou jel i nejaky severo/vychod..vzpomnel jsem si na to, jak jsi zminil toho odpalenyho draka.. nekde u tech ostrovu odpalil jeden clovek draka, ja ho honil, aby se nerozbil o ten kamenity breh na zapade.. chytl, dovezl ke brehu a predal jim ho a pak asi ten kilak nastoupaval zpatky..tesne jsem to stihl, nez prestalo foukat :) slibil flasku, kterou nikdy nedodal..milionar.. :/
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHQ: twe to je dobry maso :D

Jinak teda ja mam prave odtamtud podobnou zkusenost (jen teda bez toho zraneni nastesti). Foukal vitr, ze 15m FS Speed3 na pohodicku, najednou behem 1-2minut se vitr zmenil, ze foukalo 20-25m/s. Draka sem odstrelil, ten se v tom mordoru ani nevyfouknul a dojel pekne az na breh, kde se paradne rozskubal o nejaky vetve :D Proti tomu lokalovi banalitky, ale to byla moje posledni vyprava na Medard a od te doby jsem se o nej ani nezajimal, stejne je to na hovno daleko...
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SHQ: tvl. dobry, vic vedet nemusim, tam nejedu
    SHQ
    SHQ --- ---
    ADIK: presne jak rikas. muze se ti v tom zaklinit kotnik... fotku davam znova radeji jen odkazem : https://i.imgur.com/WvnLw6M.jpg nesirit po netu
    ADIK
    ADIK --- ---
    SHQ: no ty krávo :( mě ty kameny na fotkách přišly právě dost nebezpečný...i třeba na vyvrknutý kotník a podobný "drobnosti", proto jsem se ptal. nebýt těch kamenů, tak to vypadá dobře.
    SHQ
    SHQ --- ---
    ..jinak s karkou z parkoviste nahore. na zapadni vitr. ale nevim presne kam
    SHQ
    SHQ --- ---
    SHEFIK: mno zavolal jsem znamymu co tam obcas jezdi a rikal, ze ze tam jezdi pres bukovany, pak nahoru kolem nejakyho arealu s cervenym silem a pak jedou k vode, vyhodi si vbeci a auta schovaji do lejska k nejakymu krmelci. ale to je kdyz fouka vychod. jinak vsude ve vode je cca 2-3m siroky pas ostrych lomovych sutru a nekde zasahuji i na breh. lokala tam vzal minuly ctvrtek poryv s 19tkou a lidi co ho sledovali ze brehu mysleli, ze je mrtvej. utrzeny ucho, vyrazeny zuby, 2 5 cm slicy na hlave zlomena lopatka, panev klicni kost

fotka horni ze sanitky, dole je z dneska. mel stesti jak prase a ja osobne na medard prcam, dokud to tam nebude nejak zkultivovany s rozumnym vlezem do vody

SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    takze jestli to chapu spravne, tak nejlepsi s prespanim a nakou elektrickou kolobezkou na odvoz vybavy z parkingu :)
    SHQ
    SHQ --- ---
    ..joa proc jsme byli zrovna na tom miste, uz si nepamatuju...mozna kolem jeste probihaly nejake terenni prace. mistnaci proste jezdili tam..
    SHQ
    SHQ --- ---
    ADIK: jezdil jsem tam nejaky zapad a severozapad mam pocit.. byli jsme u ostruvku viz mapa a prijizdeli jsme tam autem (modra trasa). pesky je to nesmysl daleko, takze bych to videl spis nejak tak jako je vyznaceno bile pesky

co se tyce neprijemnosti ve vode..bylo hodne vody, kdyz jsem tam byl, takze udelas 3 kroky a mas vody po krk, ale nekde obcas trci z vody strom a tak.
    vitr jsem tam zazil celkem pekny na ceske pomery s 12tkou...silnejsi vitr jsem tam nejezdil. byl vzdy slabsi nez na predpovedi

SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Ja mam zkusenost kdyz se jeste napoustelo a to stal ten vitr pekne za hovno.. :D Ale jeden smer je tam pry dlouhej.

SHEFIK: Myslim, ze nejvetsi minus je ta vzdalenost z Prahy. Pomer vzdalenost/kvalita pojezdeni je dost mizernej. Lepsi vyrazit k nemeckym sousedum na Eurosee, apod..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam