• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    PoWeRKiTinG
    všeobecné označení pro sportovní činnosti využívající síly větru prostřednictvím kitu (draka) k jízdě po vodě i souši - ale to už asi víte ;)

spřízněné: STUNT KITE - akrobaticke letani s drakem
    rozbalit záhlaví
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHQ: :D Ty jsi detailista. Jsou to takovy piskovy kopce, co nekoukaji z vody, ale je nad nima jen treba 2-5cm vody. Vetsinou si ho vsimnes az v okamziku, kdy uz rejes hubou v pisku a kiteboard zustane pricucnutej ke dnu :D Nevim, jak se tomu rika, muzes mi to osvetlit, jak to spravne pojmenovat :D

ADIK: Kdyz dost fouka, tak se nemusis bat. Jen mam vzdycky stazeny pulky, aby clovek pri delani ptakovin nestrejchnul o rakosy a neposlal draka k zemi. Myslim, ze by to byla hodne zajimava zalezitost to tam z tech 2m rakosu dostavat a pri tom byt v tom kanalu. Prislo mi vzdycky, ze je v nem docela dost vody, ale nikdy jsem teda hloubku nezkousel..

SANSCULLOT: Kolem tovarny/elektrarny do zatoky? :) Ja myslim, ze jsme se tam tenkrat dokonce i potkali, kdyz jste to jeli. To jsem zatim nezkousel, ale muze to byt pekna projizdka.
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: presne jak pises, musi byt priliv pak je to super.
    ja jen objizdel ten posledni rakosovej ostruvek. toho prusmyku jsem si vsimnul a lakalo me tam zajet, ale nevedel jsem kde/jak to konci a jestli pujde nastoupat, tak jsem vymek :) ale kdyz to pises, tak priste to zkusim :)))
    a uz psssst, nechame si to pro sebe :))
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: Jo na toto misto taky rad vzpominam :) Pak je taky dobrej downwind do Ghalkow
    SHQ
    SHQ --- ---
    SOTEKCZ: ostruvky co jsou vys nez dno? to je nejaka nova oceanograficka hantyrka? :D
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Jo ja vim, znam to tam moc dobre, kdyz je predpoved na jare/podzim, tak tam moc rad jezdim.. ;) Jen teda strasne zalezi jakej je priliv/odliv, protoze nekdy tam bylo jen 15-20cm vody a to uz byl obcas celkem problem jezdit a nerozbit si hubu o obcasny piskovy ostruvky co jsou vys nez dno :)

Jinak do toho mega flatu se nesmi, protoze je to ptaci rezervace, ale taky tam samozrejme vzdycky jezdime. Pevnina je vojenskej prostor oplocenej. Na plazi je dokonce kousek za koncem ty pisecny plaze taky plot, aby tam nechodili lidi. Takze idealni si to misto nechat spis pro sebe ;)
    Nejlepsi je, kdyz jedes cca 3km podel plaze a pak odbocis doleva do rakosu (je tam takovej 10m prusek), tim jedes smerem k pevnine, pak to zahne doprava podel pevniny a dojedes do takovyho jezirka s totalnim zrcadlem. Z toho pak pokracujes dozadu az na more. Jen pak na cestu zpatky musis objet celej ten vybezek, protoze se dostanes az za nej, ale kdyz dobre fouka neni to vubec zadnej problem :)

ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: na konci plaze uplne bez problemu. obcas nakej koupac ve vode byl, ale minimalne. z parkoviste u silnice nas po dvou nocich vyhodili protoze mame velky auto/obytku. s mensim autem (transporter apod) neni problem tam spat jak dlouho chces, ale jak mas dodavku, tak musis na tohle parkoviste https://mapy.cz/s/lebabapute a tam je to jednak dal k vode, ale hlavne mrte koupacu, takze tam jsme jenom nahodili kity a odjeli na konec plaze.
    nejlip jsme si zajezdili uplne nahore na vybezku (cca 5km kitem za par minut), je tam mega flat jakej sem jeste nikdy nikde nevidel :)
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    ADIK: misto odrazu je primo pod tebou vid?
    Protoze pokud je to ta zcerena voda nalevo tak nechapu trajektorii toho skoku.
    Jedine snad ze by to byl landing loop, ale mam pocit, ze to je normalni loop a odraz byl pod ackoliv to tak nevypada.
    ADIK
    ADIK --- ---
    SHQ: jj
    SHQ
    SHQ --- ---
    ADIK: mas enduro?
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Dalo se pres ty koupace kitovat jo? Nebo uz tam udelali nejakej pruh kite beach? Nocleh stale moznej ofiko na parkovisti u silnice?
    ADIK
    ADIK --- ---
    Usedom minulý týden byl top

SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SOTEKCZ: jo, ja v cr nebyl na vode uz peknou radku let :) ...a mel velky plany, ze s detma zas zacnu jezdit, tak me to trochu zklamalo... nicmene ten vychodni vitr nebyl spatnej, i kdyz nekdo pak psal, ze to odpo predcasne lehlo
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHEFIK: Nj, ale tak to je proste realita kiteboardingu v CR :) Vychod na rozkosi stejne stoji za hovno a dvojnasob to plati jeste v lete..
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SHQ: chvili sem si rikal, ze se aspon namazu zlatym kremem a pujdu opalovat na paddle. ale popravde, byla tam hlava na hlave a udice na udici
    SHQ
    SHQ --- ---
    SHEFIK: kdybys nebyl blbej, vezmes si udici nebo sachy
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    tak dnesni report z rozkose: vitr byl, ale...

na vychodni vitr sem jel do surfcentra, jenze tam je to ted hlava na hlave jako v chorvatsku. do vzduchu by draka asi clovek mezi autama dostal, ale pri poryvu, nebo pristani by to moc neslo..

tak sem jel zkusit rybarskej vlez trochu vedle - tam ideal louka na zvedani/pokladani draka, jenze na vstupu z kazdy strany rybar s nahozenejma udicema.. kdyz sem se ptal, jestli tamtudy muzu do vody, tvarili se kysele, ze teda jo, ale vlasce nevytahujou... a vlez do vody po sutrech, jak na nechra..

po chvili vahani sem to vzdal, kdyby mi spad drak, nebo sem potreboval zpatky na breh, urcite bych skoncil ve vlascich... asi bych mezi nima ani nedokazal nastoupat..

suma sumarum, vychod na rozkosi pres leto na
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    RODWY: ta rozkos vypada dobre, dame surfcentrum u milana? :)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    RODWY: jo, to je fakt, aspon za lodi by se dalo :) ...sem pro jet... jinak sem mel plan vzit paddle vlakem na Petrov-Chlomek a pak po vode zpatky do prahy .) ...ale radsi bych dal kite, nebo ten clun
    RODWY
    RODWY --- ---
    SHEFIK: dal jsem vse pryc a zustala me jen 11ka,ale paddlu mam spoustu a je tam lod.)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    RODWY: nic moc ta predpoved no :/ nedele na rozkosi se trochu vybarvuje, jen nevim jestli dobrej smer

ja mam uz i velky pradlo, tak pojedu klidne na 4m/s.. a paddle do zalohy :)
    RODWY
    RODWY --- ---
    SHEFIK: mas nakej napad?
    ze bych vyvetral mysi doupe!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam