• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: ok diky za poznatky :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Podle mapky jsem byl na Gruner Brink a na Goldu ;) Jinak myslim, ze je to fakt totozny s Rujanou. Tam taky muzes v podstate na vsechny smery, velikostne je to podobny a stejnej opruz se presouvat. Na cestu je to o neco dal oproti Rujane. Beru Fehmarn hlavne jako alternativu - kdyz jsou na Rugenu kozi prdy, tak tam treba fouka a naopak, nic vic bych na nem nehledal.. ;)
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: ok diky. coz ja se freecampignu (samozrejme jenom parkuju:)) nebojim. jde mi hlavne o spoty a vitr. tady je super mapa https://kitecoach.de/fehmarn-kiten-spotguide/ a podle ni je tam spotu spoustu. vyhodu vidim v tom, ze je tam jezditelny uplne kazdy smer vetru, staci prejet par km. a taky tam pisi, ze je to nejslunejsi misto na baltu :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Co konkretne te zajima? Je to takova "zapado-nemecka" Rujana :) Uplne na severu je spot kousek od pristavu, kde se dalo parkovat i pres noc kousek od spotu (je tam normalne automat, kde si zaplatis i na noc). Kdyz neni predpoved na Rugen, tak dobry, startovaci plaz nic moc velkyho a na mori bordel, zadnej flat tam neni. Kdyz busi a je dobrej smer, tak docela dobry vlny na blnuti s vlnovkou na zacatek.

Byl jsem tam jen na 2mistech, takze projeto krizem-krazem nemam, ale je to v podstate totozny jak Rujana, jen je to tam vic ucesany, protoze to kdysi byvalo zapadni nemecko. Jinak na spotech uplne stejny problemy jako jinde = ptaci rezervace, zony kam se nesmi, ofiko tam "freecamping" mist moc neni, ale da se to, kdyz clovek hleda a neboji se toho..
    ADIK
    ADIK --- ---
    nema tu nekdo zkusenosti s kitovanim na Fehmarnu?
    RODWY
    RODWY --- ---
    ADIK: zvazuju
    ADIK
    ADIK --- ---
    streda eurosee nekdo?
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: cca 3 tejdny nazpet jsme tam byli jen se okoupnout a zeleny to bylo dost :/
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: streda
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SOTEKCZ: Respektive nebyl jste tam nekdo posledni dobou, protoze pisou, ze voda nevhodna ke koupani s nadmernym mnozstvim sinic..
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    Nechystate se nekdo zitra na Nechra? Premyslim, jestli to ma smysl, ale uz bych se celkem svezl..
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    SOTEKCZ: ok, ptal jsem se jeste u zachranaru po ceste domu DLRG a rikali, ze je to zakazano.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    CHARVYBURGER: Zakazano. Lokalove a obcas i nekdo z cech tam jezdi, ale vim, ze celkem nedavno nekdo psal, ze ho po vylezu z vody zlegitimovali policajti a dorazila mu po 14dnech 50eur pokuta - jako "prvni napomenuti", ze priste to bude za vic.. Takze zalezi jaky mas stesti, ale v celym Sasku je aktualne jedina legalni plocha Eurosee ;)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Nevite jak je to se zakazem na Berzdorfer See? Dneska se tu koupeme a na obzoru vidim 4 kity se prohanet u severozapadu.
    SANSCULLOT
    SANSCULLOT --- ---
    SOTEKCZ: Ja to jel sam, a chvili jsem bloudil hlavne kvuli utocicim labutim :)) + tovarna, dead end v zatoce = adventure kite park :))
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: jj taky mam pekne obrouseny flosny z toho pisku :)) mit splitboard, tak je na miste sundam :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHQ: Hrozne zalezi kolik je vody. Kdyz je nejnizsi stav, tak nektere opravdu koukaji z vody ven a jsou mista, kde se pak regulerne zaseknes na melcine, protoze neni kudy vyjet ven ;) Vetsinou to poznas podle nevidane dokonaleho flatu :D

Jinak pokud mate radi super hladkej flat, tak doporucuju taky Grado v Italii. Kdyz je odliv, tak je tam diky rasam v urcitych mistech i ve 12m/s totalni zrcadlo, kde se odrazi nebe a drak na hladine..
    SHQ
    SHQ --- ---
    SOTEKCZ: uz chapu;) diky za cenne tipy. nevim, ale asi bych rekl nerovnosti nebo pisecne vydute.. predstavoval jsem si plotny, co couhaj z vody..
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHQ: :D Ty jsi detailista. Jsou to takovy piskovy kopce, co nekoukaji z vody, ale je nad nima jen treba 2-5cm vody. Vetsinou si ho vsimnes az v okamziku, kdy uz rejes hubou v pisku a kiteboard zustane pricucnutej ke dnu :D Nevim, jak se tomu rika, muzes mi to osvetlit, jak to spravne pojmenovat :D

ADIK: Kdyz dost fouka, tak se nemusis bat. Jen mam vzdycky stazeny pulky, aby clovek pri delani ptakovin nestrejchnul o rakosy a neposlal draka k zemi. Myslim, ze by to byla hodne zajimava zalezitost to tam z tech 2m rakosu dostavat a pri tom byt v tom kanalu. Prislo mi vzdycky, ze je v nem docela dost vody, ale nikdy jsem teda hloubku nezkousel..

SANSCULLOT: Kolem tovarny/elektrarny do zatoky? :) Ja myslim, ze jsme se tam tenkrat dokonce i potkali, kdyz jste to jeli. To jsem zatim nezkousel, ale muze to byt pekna projizdka.
    ADIK
    ADIK --- ---
    SANSCULLOT: presne to nas napadlo! ale bohuzel nas nemel kdo dovezt zpatky a jeste jsme meli na plazi psa :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam