• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: porovnavat jde vsechno ze jo:) ja myslel, ze porovnavame stejnou konstrukci draka. Za je u HL super ta moznost volby otevrena/uzavrena. Jak uz jsem psal, v cechach mi prijde lepsi jezdit uzavrenku ktera lip pobira poryvy a vetsinou na tech nasich mikro spotech neni clovek sam, takze to muze prip. nejaky kolega pristat. Do Norska ho urcite prevazj na 5-linu/otevrenku prave kuli vetsi samostatnosti pri pristavani.
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    SHEFIK: Ty ho furt mas? :D U toho Psycha 4 zalezi na vellikosti, ale jestli te dokaze nejakej drak poradne ztrestat, tak je to rozhodne psycho :D
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: Proc by se to nedalo porovnavat? Vyuziti to ma stejny ne, jde o pocit z jizdy a jak konfortne se s tim lita. Za me treba zrovna ta uzavrena komora je na snih spis minus nez plus. Kdyz jezdis a prijde mordor clovek to pak sam slozite pristava a je problem si i nekde sednout a dat si pivo a svacu, protoze drak se porad sam restartuje.. To je za me nejvetsi plus u summita, protoze odstrel na harmoniku je genialni. Jen skoda, ze to je 5ta lajna a kvuli ni je drak vecne zamotanej.

Jinak, ale nevidim v nicem zasadni pokrok, kterej by predcill 10let starej model FS S3 :) Nejvetsi minus u S3 vidim v tom, ze clovek uz musi trochu znat jak se ty draci chovaj a mit to trochu v ruce. Pro klasicky "mavace" je pak nepochopitelny, ze je ve slabym vetru nesmysl s drakem litat nahoru dolu, ale jen ho spravne drzet v okne a pracovat s barem a mensimi pohyby. Ne kazdymu to sedne a Summit je urcite vic blbuvzdornej :D
    ADIK
    ADIK --- ---
    SOTEKCZ: ok, tak si to možná pletu se speed 4.
    Nemůžeš přece porovnávat FS S3 se Summitem, resp. uzavřenou a otevřenou komoru... pak záleží co porovnáváš, třeba start a přistání, tak tam je to jasný že jo:)
    Každopádně já jsem naopak přesedlal na uzavřenou komoru, přestože na vodu mám foukačky. Hlavně z důvodu českých poryvových větrů a zatim si to nemůžu vynachválit. Ty kopance co jsem dostával od otevřenky, tak o těch se mi teď už jenom zdá ve špatných snech:))
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    :D

Poslouchal bych sotka. Speed 3 byl tenkrat fajt legenda. Snury i mixery vymenis, dulezitej je profil draka/ty nite, to uz by pak bylo na komplikovanejsi opravu. Vsecko ostatni ti udelaj v pegasu.

Pred rokem sem koupil speeda 5 18m z druhy harakiri ruky (imho to zas tak dramatickej rozdil od 3 nebude) a proklinam se, ze sem tolik let cekal. Moh sem si uzit 10 let dovolenejch v lowwindu.
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Teď jsem zas úplně v koncích
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    PRDELOID: na smetaku si me videl s FS psycho 4 koupenou z druhy ruky v roce 2007. Stale muj nejlepsi drak na land/snow a nalital sem s nim hafo. Ani kolegove na smetaku nikdy neveri, a zacnou chvalit az kdyz ho dostanou do ruky :)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK: To si mozna pletes se Speed4, protoze zrovna Speed3 byl ve svy dobe totalni bomba a s drakama od Ozonu si hodne nasledujicich let vytiral prdel :D S modelama typu Access si ji vytira dodnes..
    U high-end modelu jako je hyperlink je to samozrejme uz jinak. Na druhou stranu on takovej SOUL 1 nebo SOUL 2 jsou zase uplne jinde nez zbytek konkurence a clovek nechape jaky vetry/poryvy to dokaze spolikat. O tom, ze s tim muze kazdej lojza skakat, ze to ostatni nechapou ani nemluvim.

PS: Jsem "vylecenej" uzavrenkar, takze to neni reklama na neco co bych lital, protoze clovek samozrejme vetsinou neda dopustit na to, co zrovna drzi v ruce ;)
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    ADIK:
    PRDELOID: Zrovna u FS Speed 3 bych se tohodle fakt nebal. Ten drak byl ve svy dobe o 5-6let napred pred konkurenci. Shodou okolnosti jsem mel moznost loni porovnat v jeden den FS S3 12m vs Ozone Summit V3 12m a za me S3 stale jasnej favorit. Jedinej duvod proc uz bych ho znovu nechtel ( mel jsem FS S3 12+15 a pak FS S4 15) je to, ze to je uzavrena komora a pokud ma clovek na vodu foukacky, tak neni zadnej duvod se na snehu trapit s uzavrenou komorou..

Jo a tahle recenze plati jen na FS S3 12m idealne v DLX materialu. U ostatnich velikosti uz bylo vse opravdu prekonano..

Co se stari tyka, tak dulezity je prohlednout kvalitu svu v rozich u pruduchu na vrchliku. Pokud jsou nite pevny a nedaji se roztahnout je vsechno v poradku a vse ostatni se da bez problemu seridit (miexer test, apod..). Pokud budou mit velke vule je potreba davat pozor, protoze pak staci blba shoda nahod (klacek/led co tu nit narizne) a je to pak na opravu..
    S zivotnosti souhlasim s @ADIK. Mel jsem svoji FS S3 15m po sezone, kdy byl drak v podstate 3mesice v kuse kazdy den Xhodin ve vzduchu a drak sel do sveta. Videl jsem vsak draka co ani po 6ti letech nebyl v takovym stavu..
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    ADIK: ježiš dík, takový bodrý slovo jsem potřeboval
    ADIK
    ADIK --- ---
    PRDELOID: sis prakticky odpovedel sam, na stari nezalezi tolik co na zachazeni a cetnosti pouzivani. Po nekom je po roce kite v horsim stavu nez po druhym po 6 letech. To je vlastni zkusenost.
    Kazdopadne do 10 let staryho draka bych nesel ani kdyby byl funglovka ze skrine. Za tu dobu se udal dost velky progress v konstrukci a dnesni draci maji mnohem lepsi letovy vlastnosti. Opet muzu potvrdit z vlastni zkusenosti - po 6 letech na frenzy 2014 o ktery jsem si myslel, ze neexistuje lepsj drak :) tak jsem koupil novyho hyperlinka a najednou je vsechno podstatne snazsi-skoky, poryvy, upwind, stalost tahu atp. Proste chci rict, ze s novejsim drakem si urcite uzijes vic zabavy. A speed 3 nemel uplne nejlepsi povest co vim (ale jenom z doslechu)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    kluci a holky, jak je to s komorama a jejich expirací? U foukačky bych si asi netroufl koupit něco staršího 6 let, ale je to stejné s komorama? Přijde mi, že by se mohly opotřebovávat obecně o něco méně. Šli byste do 10 let starého FS speeda 3? Samozřejmě beru, že vždy záleží na konkrétním draku a jak dostával za uši, ale jde mi tak nějak obecně o názor.
    ADIK
    ADIK --- ---
    dneska opět luxus :)
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    Wow, pecka
    ADIK
    ADIK --- ---
    ADIK: dneska big day přesně podle forecastu, zítra repete :)

ADIK
    ADIK --- ---
    JAKKILLER: teď se má oteplit a předpověď nijak růžově nevypadá...ale třeba poslední týden v únoru ještě něco připadne
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    Btw, jedu do Čech od půlky února do začátku března, myslíte, že má smysl si brát kity?
    ADIK
    ADIK --- ---
    Nekdo zitra/pozitri na Pustej? Jsem tu, kdyztak dejte vedet...snehu je dost, je to premrzly s popraskem navrch, snad to povoli az do toho zitra zasviti to azuro :)
    ADIK
    ADIK --- ---
    CHARVYBURGER: ja byl v Abertamech v utery...vybral jsem jedinej den v tydnu co melo min foukat a presto to byl des bes. Foukalo neco mezi 3-15ms. Neskutecny poryvy...nakopavalo mi to tak prdel, ze jsem to po hodine trapeni zabalil a jel se sklopenejma usima domu. Fakt se v tom nedalo jezdit. Pritom loni jsem tam na stejnej smer jezdil v krasnym stabilu.
    Letos mi prijde, ze je poryvak naprosto furt a vsude, akorat jde o to jestli min nebo vic. Uz se tesim do Norska...
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    ADIK: Já byl v pátek na Abertamech a měl jsem jet spíš v sobotu. Bylo to takový vypínací, chvíli low wind, chvíli no wind, ale trochu jsem pojezdil. Sobota odpolko byla ideální.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam