• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BERNIE: my bezni lide se s panem Zabiasem nemame sanci potkat, a podle jednoho polinka v lese nesoudime cely les (navic kdyz koukam na fotku, tak mne moc nezajima, jeslti ej dotycnej namyslenej hlupak nebo osviceny budha, pokud to na te fotce neni poznat)
    BERNIE
    BERNIE --- ---
    CYBERKOTLIK:hm, jenze ten clovek se vydava za fotografa a bezni lide, jako treba Ty, kteri o fotografii moc nevi a rozhoduji se podle toho, jestli se jim fotka libi, nebo nelibi, si pak na zaklade setkani se Zabijakem muzou udelat znacne mylny nazor na fotografy a fotografii jako remeslo vubec ... . Znam cloveka, ktery nadherne foti zeny, je uspesny, ma spoustu prace, ale rozhodne si nebere takovy love za fotky, nedava pres svoji praci (1000x kvalitnejs nez Zabijakova) obrovka loga, neni namysleny jako prase, snazi se chapat druhe a komunikovat s nimi, vyslechnout si jejich nazor. Zabijak je proste postavicka, bohuzel pro me v tom negativnim smyslu slova.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    BERNIE: ja si nemyslim, ze jim kazi jmeno - muj pohled na vec je pohled klasickyho dauv, nebo o foceni ani o umeni ve fotografii nevim ani zbla, a kdyz se obcas zeptam, proc je to neostry, tak em vsichni servou:))

Vidim to tak, ze Zabiasovy fotky co sjem mel tak tady na Nyxu moznost videt, se mi nelibej a na zed domu bych si je nevystavil ani kdyby mi za to nekdo tech 13 tisic dal:)

Zaroven se ale nepohorsuju nad tim, ze nejaka fotka muze stat 13 tisic, a klidne bych si i takovou poridil, pokud by na mne zapusobila a omracila me....coz nektery fotky dokazou

takze komercnost mi nevadi, pokud je co prodavat, ale neni to tak, ze kdyz si nechci koupit to co prodava Zabias, takze automaticky zanevru na vsehcny ostatni fotografy:))
    a zaroven bych ho tak neustekaval - on si teba svy zakazniky najde, konec koncu teleshoping na nove nebo kde ma taky svy zakazniky...kazdyho vec s jakou mirou vkusu se zivi (to uz mi vic vadej ty y/i v jeho psanem projevu:))

BERNIE
    BERNIE --- ---
    Nekdo se tu ptal, proc porad lidi utoci na Zabijaka ... ja to vidim tak, ze soudni (i amatersti) fotografove, kteri fotografii miluji a cti jako umeni, se nemuzou divat na ty prisernosti, co Zabijak dela. Pak je tu take zpusob, kterym je prezentuje. - nemene hrozny... .
    On proste kazi jmeno fotografum ... . S takovymi lidmi stoji zato valcit:D
    BERNA
    BERNA --- ---
    OCTOPUSS: :))
    hele ja to klidne priznam ze sem blb na cestinu, kdyz potrebuju neco nekam poslat, nebo naspat, tak to po sobe kontroluju, tady ne.

ELIS
    ELIS --- ---
    EUCHENIE: No to si delas srandu!
    ALESH
    ALESH --- ---
    ..jé to mam fakt rád, když dojdou argumenty, tak se všichni začnou hádat o češtině:-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    saakrys, vidim, ze jsem nemela odchazet tak brzo..;)

btw uz tu nekdo zminoval, ze MISTR prodava sva dila na 8 000 nebo 13 000 CZK na sve prvni vernisazi? to je umeni pro radost!
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BERNA: jak muzes mit tu drzost upozornovat nekoho na cestinu kdyz nezvladas ani shodu prisudku s podmetem? :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    STERN: tak vidis ze to vis. tvoje otazka byla akorat rypani jako vetsina toho co rikas. Kypr jo volaly melo by ot platit rikal ze posle email ale ten nedorazil kazdopadne shanej dva lidi jeden ke kamere druhej k fotaku kazdej dostane 800eu mesicne + nejaky odmeny za vikendy..... ale nevim proc vam to rikam kdyz se chovate jak magori

DRAGON: no coment ses zkratka lhar nic vic ktery lez prolozi pravdou aby se o nem nemohlo tvrdit ze uplne lze. kazdopadne dej pryc ten BAN. a nahraj sem nejaky fotky sakra ne? :)

BERNA: dks, skoda ze nezaujaly.. :( ale podle gusta zadnej disputal :) . ja ty lidi taky nechapum nevim o co jim de. ani na druhou otazku nevim odpoved :( je mi lito berna...
    BERNA
    BERNA --- ---
    jen houšť panove!
    abych vyjadril svuj nazor,
    myslim si, ze vernisaz poradal zabias a je pouze na nem, jak ji uvede/odprezentuje. DRAGONe ty, pokud se chces ohanet spisovnou cestinou, tak zacni u sebe v klubu v zahlavi. Taky jsou to od cloveka, ktery se ani neumi predstavit, docela silna slova.
    Muzu rict, ze jsem tam vcera byl taky, fotky me nejak nezaujali, ale preci to neni duvod tady takhle vysilovat.
    Co vam vubec vadi? Proc tady vedete vubec takovyhle spory?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    DRAGON: osumdesat petek pyco!

tohle me fakt dostalo :)))
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    THRASHER: jak nejhorsi... ? on je nejlepsi!! :))))
    THRASHER
    THRASHER --- ---
    tohle je ale smrtící humor vážení, potřebuju prášky na spaní, páč z tohodle jestli se do rána vylížu, nadosmrti nebudu potřebovat žádný pytlíky smíchu...

btw zabiasi, i ti nějhorší baviči mají v televizi nova celkem slušnej peníz, nechceš se přihlásit do konkurzu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    STERN: jo, to byla taky slusna haluz poslouchat vas rozhovor.

Kouknu nalevo, tam totalne zbouranej Zabias, kterej prska, rudy belmo jaky sem snad v zivote nevidel a rika "kolik tisic chces na den? rozumis?! nafilmujes to, dostanes zaplacyno a mas padla, vole, jasny?!"
    a na druhy strane nalitej Stern, kterej se ho normalne pta "a kolik dostanu zaplaceno? a kdy to bude?"

a ta odpoved zleva proste neprichazi... :-)

a taky bylo dobry, jak ti rekl, ze si na skole vydelaval 80.. 10.. az 120 tisic mesicne a tys mu pak rekl neco jako "tak jo, sis vydelaval osmdesat petek a ted si vydelavas kolik?" a on na tebe "co ses to za svini???! co si to o mne myslis?! jak osumdesat petek? za co mne mas?!"
    a ja na nej: klid, on myslel osumdesat tisic, umelce. A on "jo tak"

:)))))
    STERN
    STERN --- ---
    Kurva chlapi nechatujte tady nebo se to zakeca a ja se nedozvim kdz odjizdim na kypr:(
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    STERN: kdybys vedel co sem mel misto toho... taky bys nesel ;)))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZABIAS: no ono video existuje, jen vydrz, mladej, ono se tu objevi.

A ja nepotrebuju lhat, nevymyslim si, mluvim pravdu. Vazne si to rikal. Jenze si byl tak zhulenej a vozralej, ze si to nepamatujes. Dokonce si to tam rval celkem dost nahlas, bylo te slyset az nahoru k fotbalku.

A snaz se psat bez chyb, alespon takovych tech zakladnich. Kdyz se tu snazis necim argumentovat, tak si to po sobe alespon zkontroluj, prosim te. Svym pisemnym projevem totiz pusobis na lidi, kteri meli to stesti, ze te neslyseli na zivo, tak je zbytecny, aby sis zbytecne odhanel fanousky tim, ze ani neumis poradne napsat treba slovo skutek. At to ma nejakou uroven. Pokud ovsem chapes, co to slovo znamena.

Mam na tebe jednu otazku: prijde ti normalni, ze se clovek projevuje tak, jak ses projevoval ty, kdyz si lidi vital na tve vernisazi? Cely si to cetl, bylo to trapny, nemluvil si spisovne a za kazdym druhym slovem si rekl slovo "proste"? Uprimne receno, stydel sem se za tebe.
    STERN
    STERN --- ---
    NEPH04: Ty mas zakaz prispivat zradce...nedorazils!
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    OCTOPUSS: Vyborna je sekce klienti :)))
    Zajimalo by me kterej z tech klientu nekdy za nejakou fotku zaplatil :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam