• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZABIASKOMERCNÍ FOTOGRAFIE - FOTOBANKA - rady a porady pro zacinajici fotografii a reklamu
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    osobne povazuju znalost terminu RF (royalty free) a RM (rights managed) za soucast profesniho minima kazdeho fotografa, pletu se?
    pan Kočan to totiž neví...
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    herr Kočan chce za fotku 120€; myslím že to je moc, kdyby tu přeci jen někdo z košic a okolí byl a byl by to schopný vyfotit podobně za půlku (50 + VAT) tak dejte vědět
    nebo myslíte že 100 je adekvátní částka?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    BLACKX: diky, ze to fotil Robo Kočan uz vim, ale do nedele je mimo atelier a my data budeme podle vseho potrebovat uz v patek;
    pokud tu je nekdo z kosic a pokud ta fotka jde udelat znovu tak bychom byli ochotni zaplatit primerenou castku...chceme to pouzit v tiskove inzerci, odborny betonarsky casopis, naklad 1000 ks
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MATHEZ: Fotograf je podle popisku u článku jeden z trojice: Robo Kočan, Jaroslav Vaľko, Ján Tekeľ (via Google Search By Image). Zkus jim napsat.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    neni tu nekdo z kosic?
    potrebuju tuhle fotku:
    http://hlasovanie.hnonline.sk/...es/sutaze/2014/sutaz-154/09-03/1-obpb_kasarne_kulturpark_kosice.jpg
    bud najit autora a koupit prava pro pouziti v inzerci nebo tu fotku udelat znova
    diky
    KOPAKA
    KOPAKA --- ---
    ZABIAS: Fuuha, fotka za 150,- je celkem pálka... V současné době máme na eshopu 7000 produktů, u kterých asi ani nemáme úplně ambice je všechny nafotit, ale i tak nám co 3 měsíce příjde nové zboží, kterého je tak 350 modelů, které bychom už fotit chtěli, přičemž vždycky je více pohledů na produkt. Kdyby to byly 3 pohledy na produkt (respektive 3 fotky), tak 150 tisíc co 3 měsíce je celkem dost, takže má pro nás smysl do budoucna asi spíše vytvoření nějaké vlastní místnosti na focení i s vybavením.

    Z mého amaterského pohledu vnímám focení těch produktovek jako celkem strojovou práci. Myslíš, že by jsi případně dokázal nějakým způsobem proškolit nějakého našeho člověka na focení takových fotek a vybavit tu místnost? A pokud by to šlo, tak jaká by byla cena? Případné mi to hoď do zpráv, ať tady nespamujem.

    Každopádně díky za reakci :)
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    KOPAKA: cca 30tisic. stravite nad tim hodiny. kdyz to budete fakt umet tak cca 10min foceni + 20min upravy. kdybyste objednali me vyjde vas to levneji a sem dost flexibilni odvezu, privezu pripadne dojedu kvam s celym atelierem. podle mnozstvi muzete mit fotku i za 150,-

    http://www.fotodobias.cz

    KOPAKA
    KOPAKA --- ---
    Zdravím vespolek!

    Ve firmě bychom si rádi začali fotit sami fotky produktů s bílým pozadím (prodáváme především boty, sportovní oblečení a vybavení). Máte někdo s takovým focením zkušenosti? Na kolik příjde vybavení takové místnůstky, kde by se něco takového dalo fotit? Chceme, aby to trochu vypadalo...

    Předem děkuji za jakékoliv postřehy a rady.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    BLACKX: jinak Fomei má i svou vlastní značku, filtry, brašny apod. ale těžko říct kde se to dělá pokud teda - HUGGI: - opravdu vše v Číně, pak tady v česku není zhola nic... no nic :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DJFRACTAL: vyloženě aby se to v ČR vyrábělo není asi nic (fomei je česká firma, ale vše se dělá v číně). Takže leda jen drobnosti jako neoprenový ochrany objektivů, možná někdo nějaky brašny, ale vše spíš kusovky..
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Fomei jsem našel jako první, to už nikdo nevyrábí třeba brašny, tripody, blesky? Vím že se v česku dělá optika pro sniperky, tak proč ne třeba teleobjektivy :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    DJFRACTAL: To je strašlivě široký pojem, ale nejblíž asi bude Fomei (aspoň mám za to, že jsou z ČR. Ale nevím, kolik toho vyrábí a kolik jen dováží). Pak je nějaká relativně nová firma, která vyrábí filtry na objektivy, ale nepamatuju si jméno. Ale žádnou konkurenci třeba Canonu si nevybavuju :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Zdravím vespolek. Existuje nějaká česká firma, která vyrábí příslušenství pro profesionální fotografy? Jde mi o jakékoli příslušenství které fotograf může využít.
    HIAGILLAY
    HIAGILLAY --- ---
    Zdravím! Sháním na zapůjčení pro fotografování závěsné křeslo. Ratanové, polyratanové, ne látkové. Kdybyste doma kdokoliv měl a nevadilo vám jej zapůjčit od 20. do 23. dubna na fotografování, odměna vás nemine. Klidně i finanční - to bychom se určitě domluvili. Praha7 - Bubenská 1. Více do zpráv, děkuju!

    BIDA
    BIDA --- ---
    Tak díky všem, to ho asi koupíme :)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    LEONID_EK: Bude v lidlu od 5.2. takze jen predbehnout dav ;)
    LEF
    LEF --- ---
    LEONID_EK: ja sem uz dlouho neco takoveho shanel, pac mam doma bednu plnou negativu po tatovi a jeho tatovi a chtel jsem nejak digitalizovat. jenze kvalitni scener stoji balik a tohle je celkem lidovka a myslim ze pro ucely (mit pozitivy z tech negativu) to staci, kdybych tam nasel nejakou peknou fotku tak ji samozrejme udelam klasickym zpracovanim. ale jako pruzkum toho co v krabici je, mi to staci. good luck
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    LEF: na web to urcite staci, tisknout z toho doma urcite nic nehodlam. kazdopadne diky moc za ukazku, jakmile ho tam jeste uvidim, nejspis uz neodolam;)
    LEF
    LEF --- ---
    slibene fotky ze sceneru z Lidlu:




    akorat sem si nedal pozor a pri nahravani na picasu se i to umensilo. original ma rozliseni nekde 5500x3300, 200 dpi (dpi se mi zda nejak malo, asi budu muset prozkoumat nastaveni zda se da i vic. prace s tim je jednoducha. na poristroji je tlacitko kterym se udela snimek a v prilozenem sw se da lehce upravit. ja jsem pak trochu poladil ve fotoshopu).
    LEF
    LEF --- ---
    LEONID_EK: ja sem na tom delal desitky let stare negativy a s vysledkem jsem spokojen, vecer si zkusim vzpomenout a nahodim nejake vzorky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam