• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    FIN
    FIN --- ---
    MARKETUSHKA: ptal jsem se, údajně ano. leč ceny již nejsou nejlevnější, trošinku šly nahoru. nová nabídka vín, ale ne úplně lidová - neříkám předražená, jen ne lidová.

    nakonec
    http://www.sudicka.cz/pilot/

    mohli bychom se domluvit a konečně udělat vinohradský poznávací zájezd :-)
    MARKETUSHKA
    MARKETUSHKA --- ---
    FIN: supeer! novy majitel?
    FIN
    FIN --- ---
    good news: Sudička opět v provozu
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Na nástěnce chybí Café a knihkupectví Fra, Šafaříkova 15
    http://www.fra.cz/cz/cafe-knihkupectvi-fra/
    nenápadnej malej příjemnej podnik
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    tak se taky hlásím z vinohrad :) velká vlastenka :)
    MAKYNA
    MAKYNA --- ---
    Nazdárek, potřebovala bych s něčím pomoct, scháním pronájem, nejlépe na Vinohradech, tak pokud by jste někdo o něčem věděl, dejte prosím vědět, díííky moooc.......
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FIN: jojo to je možný, minimálně ze začátku se dost snažili, výzdoba a tak - btw to akvárko mám dodnes v pokoji:D
    FIN
    FIN --- ---
    OMNIHASH: bývala to skutečně velice slušná vinotéka. kdysi. mívali tam dobrý výběr kvalitních lahví, například burgundské (šedá rulanda) a cabernet sauvignon z arcibiskupských kroměřížských vinných sklepů a to se pilo velice dobře.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FIN: jo to tak odpovídá... Vzhledem k tomu, že v tý době kdy to začalo mě bylo cca 15-16, tak sem tam nechodil, takže nevím, je to možný - jedinej faktor, kterej sem zaznamenával byl ten, že nájem nám "chodil" odevzdávat furt ten samej člověk, tudíž sem to bral jako stále stejnou hospu.
    FIN
    FIN --- ---
    OMNIHASH: oni bývali majitelé totiž dva. pak se nějak nepohodli a celé to šlo do kopru. z útulné vinotéky se poté stal pajzl, pak ještě větší větší pajzl (celé to trvalo několik let) a pak teprve gay bar.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    h:eh sem trochu komplikovanej případ - hned po narození sem strávil několik mnhoho hodin na operačním sále, takže asi proto... nevim, fakt si to nepamatuju:D nicméně mi na to zůstalo asi deset jize po operacích a v rodnym listě mám vinohradskou nemocnici

    f:jojo, tlustej starší chlap byl šéfem tohodle klanu. JE to ten případ, co sem o něm mluvil, dodneška se po něm občas likvidujounásledky jeho mozkovejch errorů.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    OMNIHASH: ty ses narodil ve vinohradske nemocnici? zvlastni .. ja chtel do novy obcanky misto narozeni praha3, a na praze 3 pry neni zadna porodnice. byla jen na praze 2, v londynsky :)
    FIN
    FIN --- ---
    OMNIHASH: kdysi dávno byl na výčepu tlustý mladý chlap a vařívala jeho maminka. na tamnější kuřecí stehýnka s medem chodívali lidé i zdaleka.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FIN: hele v tom baráku bydlim už 20+let, takže si pamatuju veškerý majitele - byl na výčepu takovej tlustej postařší chlap? vlastně co si pomatuju, tak nejenom na výčepu, ale i kuchařka a pingl měli nadváhu
    FIN
    FIN --- ---
    OMNIHASH: 1) to o sklípku 21 platilo před lety. dneska už ho v seznamu dávno nemám :-)

    2) u dvou šálků se zlepšilo? jinak souhlas, bývalo to něco odporného, všetně nepříčetně debilní a namyšlené obsluhy.

    já osobně mám velice rád tohle:
    http://www.ecajovna.cz/kontakt/
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    btw tím by se chtěl taky dostat na čestnej seznam vinohraďáků

    btw2.:prej sme už jenom vinohrady, královský vinohrady byly přejmenovaný někdy za komančů l.p. 1980něco - vyfákli mě, když sem si to chtěl zapsat do občanky a když sem jim řek, aŤ mi to tam stejně namíšou, že pro mě to budou stejně královský vinohrady, tak na mě koukali fakt zvláštně
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ufff tak sem si konenčně přečet celý fórum a teď několik poznámeček:)

    KARMA: Hospoda se simsny se jmenuje U houmra - je to šumavská ulice, jeden blok do kopce od zastávky šumavská. Jídlo lehce nadprůměrný, jedinej problém je, že zavíraj v jedenáct hodin. Ceny na msítní poměry průměrný.
    FIN: Sklípek 21 - děs a běs - ten prostor patří jednomu příbuznýmu. Kromě toho že s vinárníkem byly NESKUTEČNÝ problémy typu když měl odevzdat nájem, tak se zamknul v hospodě a dva dny tam byl potmě, aby se neprovalil atd... tak to bylo největší prase co se kuchyně týče - když se nám ho konečně pdařilo vykopat, tak při pohledu do uchyně sem se málem poblil. Friťák jel na jeden olej snad už od začátku, dlaždičky byly tak zprasený, že se musely vytrhat atd... prostě na ven huj a uvnitř fuj. Jinak, teď je z toho gay bar - dobrý a levný pivko, vařej taky víc než slušně a kromě sobot vcelku ideální místo, vždycky je volno. Pokud vám nevadí, že si pánská obsluha říká zásadně ženskym rodem, tak stojí za to.

    FIN: hehe s tím se nedá než souhlasit, slovy klasika T.Prattchetta: Ale my se s nikým nehádáme, že sme ty nejlepší. My to prostě víme:D

    ACIDBURN: ucnak v moravský je pekelný místo - pomatuju si na historku, jak při bojích áčkaři vs. nazi někoho vyhodili z okna - možná UL, nicméně každej vinohraďák z okolí ve věku 12-18 let měl z týhle školy a jejích individuí panickou hrůzu:D

    DAGGA: hele nechodil si náhodou na Kladskou? Pamatuju si, jak tam jeden spolužák bydlel a vyprávěl něco o tom, že se tam na střeše uper hulí, což vzhledem k tvýmu avataru docela odpovídá ;)

    AMPARO: vinárna altán v grébovce super, stylový místečko, akorát šíleně drahý - ale až budu konenčně ten milionářskej rentier, tak tam budu pečenej vařenej:D

    RYBKA: a co třeba božena němcová - bydlela v ječný kousek od pavláku v rohovim domu, má tam desku

    FIN: jojo z vinohrad sem se nikdy nehnul na krok:D Born in vinhrady hospital a rodiná hrobka je v kolumbáriu u vodárny, takže to tu mám navždy...(nebo než potomci přestanou platit za flek pro urnu:)


    jinak docela fajn sou vinohradský čajovny
    čajovna pod stromem - mánesova 55 - i když momentálně je tak nějak out of order - místo kde byl pojem zewlstájl dotažen k absolutní dokonalosti :D

    čajovna u dvou šálků - vedle dědka jehudy - dřív suveréně nejhorší čajovna ve střední evropě, po výměně majitele před párr lety se z toho stal docela nadstandrát - mimochodem super výběr tabáků do dýmek.

    čajovna lu-yu - kateřinská 4 - exkluzivně vypadající čajovna s vlastním unikátním sortimenetem čajů. Je schovaná v boční uličce, na konci botanický zahrady, tak hledejte. Rozhodně best choice v praze.

    KRYSIK
    KRYSIK --- ---
    VENDETA: nejlevněji nevim,ale bělehradská sklenářství novozámský už sem navštívil a spokojen..
    VENDETA
    VENDETA --- ---
    nevíte někdo prosím kde zasklívaj nejlevnějc okna???? myslim vinohrady area. thx
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PVO: Jo, fetaci jsou O :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam