• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    SPIPI: info ohledně glutamátu a spol. je naprosto mimo. stejně tak nechápu, jak víš, kolik masa sní průměrnej číňan za týden.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    nejsem zandej specialista na cinskou kuchyni, ale jen jsem tim rypnutim chtel rict, ze v cinskym bufaci je o dost jina kuchyne, nez v cinsky restauraci. Ono se to lisi i treba cenou jidla..

    Jinak v bufacich je napriklad prehrsel masa na jednu porci (tolik nesni prumerny cinan ani za tyden - to co nam servirujou v bufaci v jednom jidle), dale koreni, mnozstvi glutamatu a jinych prisad, ktere proste v "prave" cine nenaleznes, vcentne druhu ryze.. Buface jsou proste takovy, jaci jsou stravnici a k cinsky restauraci to ma daleko asi jako stanek na vaclavaku s burtama k cesky kuchyni..
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    FIN: no ja to muzu potvrdit zkusenostma z Mallorky a ze Skootska :)
    FIN
    FIN --- ---
    DYSTOPIK: mohu tě ujistit - protože mi tam jezdí pracovat už několik let kamarád - že stejná jídla vaří čínské bufety v kongu i v tanzánii. jak on doslova podotkl "16a jsou nudle s kuřecím masem všude" (číslo si nepamatuji z hlavy přesně, ale není důležité).
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    rozdělil bych to asi na čínskou restauraci a čínskej bufáč..

    třeba v okolí znojma je spousta těhle bufáčů, ale standartní příloha k jídlu jsou tam hranolky a ten základ se s tim co koupíš v praze prej taky hodně liší (jako že to stojí dost za prd) a je to tam všude stejný, jako je třeba (převážně) ta nabídka v bufáčích v praze
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: dokonce si troufám říci, že turci v hamburku na hranicích tureckých čtvrtí mají poněkud jinou kuchyni než turci kdesi na východě turecka. tam je taková jiná a původnější. pozoruhodné, jak se to podobá těm číňanům, teprve teď to vidím :-)
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: snažíš se mi tím naznačit, že všeobecně číňané po evropě v těch svých restauracích vaří čínskou kuchyni uzpůsobenou a pozměněnou vkusu evropanů, kteří ji jedí?

    páni, to by mě nikdy nenapadlo... díky :-)
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    FIN: on ma asi na myslim, ze ty ciny co jsou po praze videt nemaj s cinskym jidlem moc spolecnyhoalidi v nich s cinou taky ne :)

    ale to se asi vi ne?
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: tak než ti budu moci odpovědět na tuto otázku, tak mi napřed řekni, co myslíš pojmem "skutečná čínská restaurace"? pojem "čínská restaurace" bych ještě zvládal, ale adjektivum "zvláštní" naznačuje, že o tom máš své konkrétní představy...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    FIN: byls nekdy ve skutecny cinsky restauraci?:-)
    S161
    S161 --- ---
    ad cina. ja chodim nejvic u zastavky sumavska na korunni, myslim ze Hong Yuan... zkousel jsem vsechny okolni a tahle mi sedla nejvic, svestkovy vino povinnosti a ted pred vanocema mi toho dali flasticku :))
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    nevíte náhodou, jestli má zítra Sudička otevřeno? nebo obecně hledám kavárnu (kuřáckou) na Vinohradech na štědroodpolední posezení....
    FIN
    FIN --- ---
    o tom žádná. chodím tam roky (do Bei Dai He), nikdy žádný problém, naučil jsem tam chodit řadu kamarádů a přátel, nikdy žádný problém a rozhodně patřím mezi lidi, kteří a) jsou chuťově vybíraví, b) mají dost citlivou trávicí soustavu, takže se zase v každé číně nenajím, a c) si tedy už pár let myslím,že to je jedna z nejlepších čín v praze. bufetů nepochybně a snese srovnání - ohledně jídla - s ledasjakou restaurací.

    ovšem opravdu neplést s restaurací NAD křižovatkou slezská x budečská A PROTI vinohradskému pavilonu - ta je dle mých zkušeností prostě průměrnou a normální čínou. pochvalné řeči vedou znalci o bufetu bei dai he POD křižovatkou slezská x budečská.
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    ad cina: Bei Dai He rulez
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EDERA: nojo, tak to se pak neda srovnavat, vid... S menu jsem to myslel spis ze ve vetsine chin, co znam, maj rychly jidlo za rozumny prachy a pak jeste luxusnejsi variantu, treba kdyz prijdes vecer a chces si posedet. Ale na durhy strane, nikdy me neodmitli, kdyz jsem chtel vecer tu "poledni" nabidku - to je fair. Taky kdyz clovek prijde par minut pred zavirackou, udelaj ti to a zabalej. Co se me tyce, je to stravovatni no.1 :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIKULAS: To nemaj a taky to není na Vinohradech. Na normální obědový menu mi přijdou stejně nejlepší ty bufáče. Zatím jsem měla kliku a blbě mi nikdy z žádnýho nebylo. A jestli na ně nepřestanu okamžitě myslet, tak si poslintám celou klávesnici:-))
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EDERA: na tuhle otazku ani nechci znat odpoved ... a ne, je to proto, ze rejze je tak levna :)) ... a ktera china je na rezervacku? Maj tam normalni obedovy menu? (rozumej cca do kila)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIKULAS: Znám takové, kde je třeba rezervace, chceš-li mít jistotu, že se na Tebe dostane stůl. A když nemají vyloženě narváno, tak aspoň tolik hostů, aby si člověk nemusel klást otázku, čím to, že se tam takový podnik udrží tak dlouho, když do něj nikdo nechodí.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    EDERA: ono bejva v maloktery cine narvano, pokud to neni zrovna ten bufacovej model s hrstkou stolku
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIKULAS: V té číně na rohu Vinohradské/Perunky jsem byla jedinkrát někdy lety a přišlo mi to jako nic moc. A dodnes, kdykoliv jdu kolem, tak tam je prakticky prázdno, takže asi ani jiné hosty tamní kuchyně moc neláká.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MIKULAS: taky nemusi bejt spatny, ale asi by se ten strom musel dobre pripravit, aby nebyl tuhej :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam