• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    SUVA_: a co mraženou sůvu?

    já vim, že nějaký solárko je u zastávky šumavská, ale nic bližšího nevim. radši bych se stal albínem, než někdy navštívil solárko
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    HUHUKOKTEJL: jou tam chodim taky ale nehodlam ze sebe udělat mraženou krůtu:D
    HUHUKOKTEJL
    HUHUKOKTEJL --- ---
    SUVA_: v létě Riegráče - zadara :) - občas je to tam jak na plavečáku...
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    zdar, nějaký levný solárko na vinohradech, poradili byste mi?:)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    DAWIDOS: uz je to sice za hranou, ale v the pub na praze 2 v halkove jsme ji tusim zahlidnul v polednim menu .. :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    btw někdo tip, kam zajít dnes na Vinohradech na čočku? :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    MIKULAS: Taky jsem si vcera i dneska dal cinu na Vinohradske/Perunove (kazdopadne jen proto, ze to mam nejbliz z domu a je to rychlovka). Prijde mi to docela v pohode, i kdyz prazdno tam teda je skoro porad (mam spis pocit, ze vic lidi si tam jen bere jidlo s sebou domu).

    Jinak dobrej vycet tady, nekdo by se mohl hecnout a udelat recenze pekne odshora:) http://www.nelso.cz/cz/praha-3/cinska-kuchyne/
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    SPIPI:
    NANTHEI:

    diky za vycerpavajici odpovedi...
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    CUBICULA: dělají. naprostá většina jídel, s kterými se tady můžeš setkat, má svůj předobraz v čínských jídlech stejného názvu (kung-pao, sladkokyselé kuře, smažené nudle i to "něco osmi pokladů"). záleží už jen na tom, jak moc jsou chuť/ingredience přizpůsobené našim/nečínským podmínkám.

    to se tedy týká hlavně té čerstvosti a způsobu přípravy, sračky jako glutaman do toho sypou v číně stejně jako kdekoli jinde. tady se ti snad nestane, že ti na stole skončí talíř toufu posypaný lžící glutamanu - myšleno jako místo soli.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    CUBICULA: jasny no.. hele delaj a nedelaj. V Cine, pokud vim, tak maj naky 4 zakladni oblasti, co se tyce kuchyne - a i z toho vychazej ty buface - jako treba pekingska kachna, nakej ten kanton nebo secuan nebo jak se to jmenuje.. ale nejsem zadnej ultra znalec.. a uz jsem to tady psal - cinskej bufac je proste mismas vseho, tak, aby to pripominalo cinu, vlk se nazral a koza zustala cela=)

    (taky si tam obcas zajdu, ne ze ne)
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    SPIPI: ale ne, ja nemyslim kvalitu...myslim jestli je to cinsky jidlo zkratka...jestli kure osmi pokladu si delaj lidi v cine...jestli mi rozumis
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    CUBICULA: hele, to mas proste stejny, jako kdyz si das v bufaci hamburger a druhej den si ho das v restauraci, kde se honosej americkou kuchyni.. rozdil je snad dost patrnej ne?
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    FIN: tak ja to upresnim...jsu tu ciny co temer stejnej interier, zidle stoly, prosirani... rekneme ze je par takovyhdle sítí...

    a ja chci vedet, jestli to jidlo co delaj pod oznacenim "cinska restaurace" je cinsky jidlo nebo ne

    na to by mohla bejt odpoved ne :)
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: oprava: tak ta je - zní 42 - ale asi ti moc nepomůže.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    FIN: (42...) srry ... :)
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: zapoj spoje, mladý padawane, a snadno dojdeš k jednoduchým poznatkům... tak například to, co my souhrně nazýváme "čína", samozřejmě všechno čína není... že. něco jsou číňani, jindy vietnamci, thajci a kdo ví co ještě atd. různé východní pronárodové. takže když si trochu pocvičíš zrak, za čas budeš třeba číňany, thajce, vietnamce atp. rozeznávat. navíc leckdy dělají jedni pro druhé (jejich komplikované mezinárodní vztahy nemá smysl řešit). navíc různě na různých místech svou nabídku/kuchyni mění a jako u našich hospodských, i oni jsou jedni kvalitnější a druzí méně. atd. cos čekal? jednoduchou univerzální odpověď na všechno? :-) ta není :-)
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    tak jak to teda kurva je? to sou vsechno nazory, ja slysel naky, pak naky a pak naky...

    Slysel jsem mimo jine ze v cine vyraz kung-pao vubec neznaj ze ty cinsky - jak rikate - bufety nejsou cinsky ale vietnamsky a jidlo taky neni cinsky

    rad bych vedel jak to teda je...
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    At present, a rural Chinese consumes 50 grams of meat per day, and the figure for an urban citizen is less than 100 grams, the paper said.

    src: http://english.peopledaily.com.cn/200508/10/eng20050810_201285.html
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    SPIPI: já jsem studovala sinologii a rok jsem v číně žila.

    s tím masem sorry, zapomněla jsem tam dát mrkací smajlík, aby to jako bylo jasný.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    imho podstatny je, jestli to CHUTNA a neni po tom cloveku zle ... ja osobne to miluju a vidim na tom samy plusy ... rychly, levny, pikantni, nasup, ochotny servis. Takze srovnani s restauraci budiz, ale bufac teda vede 2:0, pac restauracka neni ani levna, ani rychla a pokud bych bral jeste ten pomer masa, tak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam