• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: zapoj spoje, mladý padawane, a snadno dojdeš k jednoduchým poznatkům... tak například to, co my souhrně nazýváme "čína", samozřejmě všechno čína není... že. něco jsou číňani, jindy vietnamci, thajci a kdo ví co ještě atd. různé východní pronárodové. takže když si trochu pocvičíš zrak, za čas budeš třeba číňany, thajce, vietnamce atp. rozeznávat. navíc leckdy dělají jedni pro druhé (jejich komplikované mezinárodní vztahy nemá smysl řešit). navíc různě na různých místech svou nabídku/kuchyni mění a jako u našich hospodských, i oni jsou jedni kvalitnější a druzí méně. atd. cos čekal? jednoduchou univerzální odpověď na všechno? :-) ta není :-)
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    tak jak to teda kurva je? to sou vsechno nazory, ja slysel naky, pak naky a pak naky...

    Slysel jsem mimo jine ze v cine vyraz kung-pao vubec neznaj ze ty cinsky - jak rikate - bufety nejsou cinsky ale vietnamsky a jidlo taky neni cinsky

    rad bych vedel jak to teda je...
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    At present, a rural Chinese consumes 50 grams of meat per day, and the figure for an urban citizen is less than 100 grams, the paper said.

    src: http://english.peopledaily.com.cn/200508/10/eng20050810_201285.html
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    SPIPI: já jsem studovala sinologii a rok jsem v číně žila.

    s tím masem sorry, zapomněla jsem tam dát mrkací smajlík, aby to jako bylo jasný.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    imho podstatny je, jestli to CHUTNA a neni po tom cloveku zle ... ja osobne to miluju a vidim na tom samy plusy ... rychly, levny, pikantni, nasup, ochotny servis. Takze srovnani s restauraci budiz, ale bufac teda vede 2:0, pac restauracka neni ani levna, ani rychla a pokud bych bral jeste ten pomer masa, tak...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    NANTHEI: kdyz myslis:-)

    s tim masem psano v nadsazce, nicmene nema to daleko k pravde. Zeptej se treba nakyho sinologa, nebo cloveka, co se vic zajima o gastronomii..
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    SPIPI: info ohledně glutamátu a spol. je naprosto mimo. stejně tak nechápu, jak víš, kolik masa sní průměrnej číňan za týden.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    MIKULAS: no ja mam zkusenosti jiny, treba kdyz porovnam cinskej bufac z Vancouveru (2. nejvetsi Cinska ctvrt v Severni Americe) a cinskej bufac tady nebo kdekoliv v Evrope, tak si nemuzu pomoct, ale ten rozdil je teda ohromnej..
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    nejsem zandej specialista na cinskou kuchyni, ale jen jsem tim rypnutim chtel rict, ze v cinskym bufaci je o dost jina kuchyne, nez v cinsky restauraci. Ono se to lisi i treba cenou jidla..

    Jinak v bufacich je napriklad prehrsel masa na jednu porci (tolik nesni prumerny cinan ani za tyden - to co nam servirujou v bufaci v jednom jidle), dale koreni, mnozstvi glutamatu a jinych prisad, ktere proste v "prave" cine nenaleznes, vcentne druhu ryze.. Buface jsou proste takovy, jaci jsou stravnici a k cinsky restauraci to ma daleko asi jako stanek na vaclavaku s burtama k cesky kuchyni..
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    FIN: no ja to muzu potvrdit zkusenostma z Mallorky a ze Skootska :)
    FIN
    FIN --- ---
    DYSTOPIK: mohu tě ujistit - protože mi tam jezdí pracovat už několik let kamarád - že stejná jídla vaří čínské bufety v kongu i v tanzánii. jak on doslova podotkl "16a jsou nudle s kuřecím masem všude" (číslo si nepamatuji z hlavy přesně, ale není důležité).
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    rozdělil bych to asi na čínskou restauraci a čínskej bufáč..

    třeba v okolí znojma je spousta těhle bufáčů, ale standartní příloha k jídlu jsou tam hranolky a ten základ se s tim co koupíš v praze prej taky hodně liší (jako že to stojí dost za prd) a je to tam všude stejný, jako je třeba (převážně) ta nabídka v bufáčích v praze
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: dokonce si troufám říci, že turci v hamburku na hranicích tureckých čtvrtí mají poněkud jinou kuchyni než turci kdesi na východě turecka. tam je taková jiná a původnější. pozoruhodné, jak se to podobá těm číňanům, teprve teď to vidím :-)
    FIN
    FIN --- ---
    CUBICULA: snažíš se mi tím naznačit, že všeobecně číňané po evropě v těch svých restauracích vaří čínskou kuchyni uzpůsobenou a pozměněnou vkusu evropanů, kteří ji jedí?

    páni, to by mě nikdy nenapadlo... díky :-)
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    FIN: on ma asi na myslim, ze ty ciny co jsou po praze videt nemaj s cinskym jidlem moc spolecnyhoalidi v nich s cinou taky ne :)

    ale to se asi vi ne?
    FIN
    FIN --- ---
    SPIPI: tak než ti budu moci odpovědět na tuto otázku, tak mi napřed řekni, co myslíš pojmem "skutečná čínská restaurace"? pojem "čínská restaurace" bych ještě zvládal, ale adjektivum "zvláštní" naznačuje, že o tom máš své konkrétní představy...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    FIN: byls nekdy ve skutecny cinsky restauraci?:-)
    S161
    S161 --- ---
    ad cina. ja chodim nejvic u zastavky sumavska na korunni, myslim ze Hong Yuan... zkousel jsem vsechny okolni a tahle mi sedla nejvic, svestkovy vino povinnosti a ted pred vanocema mi toho dali flasticku :))
    RUDIEE
    RUDIEE --- ---
    nevíte náhodou, jestli má zítra Sudička otevřeno? nebo obecně hledám kavárnu (kuřáckou) na Vinohradech na štědroodpolední posezení....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam