a nyní k praktickému příspěvku:
ve slezské 57 jsem nedávno "objevil" vietnamský restaurant hanoi. otvíračky 10/11 až 23 hodin, jídlo chutné velice, ceny obvyklé, pivo dobře pitné. v zástupu tzv. "čín" (i když bychom asi měli říkat "asiatin") všeho druhu lepší průměr, zatím.
zajímavá je tzv. řecká taverna kri-kri na korunní
http://www.kri-kri.cz/
netuším, nakolik to je skutečně řecké, ale nesporný fakt je, že gyros z poledního menu tam chutná trochu jinak než obvykle chutnají gyrosy v průměru, byl zajímavě kořeněn.
nyxem v klubu věnovaném praze 2 nedávno proběhla zmínka o sudičce
http://www.sudicka.cz/
nemá cenu nosit vodu do mlejna - stále skvělá úroveň, ale když tam chcete, zejména koncem týdne, raději rezervačku než ne
místa, která musí, prostě musí znát vinaři:
http://www.cellarius.cz/budecska.html
když se nevyznáte, nechte si poradit, bývají ochotní
http://www.vinoadestilatyslavik.cz/index.php?pg=vinoteka_vinohrady
bezchybné místo, mnoho vín i od malých dobrých vinařů, viz seznam na webové stránce: baloun, maděřič... jen ty templářské sklepy to trošinku kazí. mj. nejlepší pálava na světě, pan moravčík
http://www.moravcikovavina.kvalitne.cz/
nebo alespoň donedávna tam bývala, pil jsem ji ještě v létě
tzv. umělecká vinárnička vínečko 33 v budečské 40 - zázrak to není, pít se tam ale dá, výborné lehké rosé pro letní posedávání v riegráči
nevím, zda ještě funguje vinotéka monika v laubově 10 za jiřákem, zkuste ověřit, když někdo půjde kolem. vstřícná obsluha, pár zajímavých vín od svých vlastních dodavatelů ta paní mívala.
a na závěr návrh na výlet do exotických končetin:
věděli jste, že v praze máme opravdovou maďarskou hospodu vedenou maďarem a že to stojí za návštěvu? ne? tak to zkuste - je to sice v holešovicích
http://www.restauracepaprika.cz/
ale nenechte si to ujít. mohu vás ujistit, že maďarská slivka má hodně co do sebe :-)