• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: jojo, za 170 od Ivky jsem jednu mel, akorat jsem bohuzel narazil akorat na tu med&chilli a ta je zrovna dost odporna :-D bezova je prej podstatne lepsi... a nejradsi bych zkusil cistou, no, jestli maj.. uvidime, 400 za 0,7 je vpohode cena
    DYSTOPIK: to je velmi uzitecna stranka :-D dozvedel jsem se, ze jsou s.r.o., zbytek neprectu :-))

    PUNKEJT: ok, zkusim tam mrknout, dik! (krymska btw. to ulehci pristi popis lokace :-)

    DRED: ten podchod strasne smrdi a na pizze maj nachrchlano od bezdomovcu!
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    MR_DAN: jo manekyn jsem zapomnel. myslel jsem to o dost dal na te same strane. jeste pak jsou vytvarny potreby na zastavce sumavska primo u tramvaje.
    MR_DAN: nemiroffku koupis ve vrsovicich na francouzsky - kdyz slejzas od kladsky, jako bys sel do grebovky (rozjety zaby, kina pilotu) tak kousicek vejs nez je ta krizovatka s donskou jsou rusaci -potraviny vecerka. maj tam i zelyonaju marku, ktera je imho nejlepsi vodka ever.
    FIN: miluju zdejsi roastbeefovy chlebicky. obcas polekam starsi damy, co si tam kafickujou, kdyz si jdu po kalbe dat dva roastbeefovy. :)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: to se nedivím, že si liboval. má známá, díky dětství poloviční (naturalizovaná) ruska, si tam taky libuje. jak říkám, když jsou peníze, běhám tam za kaviárem, všelijaké uzené ryby jdou, maj tam i docela jedlé pirožky :-) někdy. jinak hromady kompotů a zel. směsí ruské provenicence (ne nutně ruských výrobců - taky od jiných výrobců rusům určené) a kdo se nebojí cukrovky, může se zabít směsicí nejrůznějších nefalšovaných konfet (bonbónů), kteréžto, typicky ruské, nemají jinde obdoby. ale na ty bacha, není sladkost jako sladkost a ta ruská je nukleární :-) :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: po nemiroffce jsem nekoukal, ale maj tam všelijaký jiný značky, který zkrátka v čechách jinde nevidíš. dvě, tři už jsem ozkoušel, nepamatuju se přesně, ale všechny byly dobré :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: zajímavé ještě je zmínit několik lahůdkových chuťovek:

    na jiřáku, přímo na linii výlez z metra - dm drogerie markt je vedle dm martu takovej "bufet"/"cukrárna" - sladký (nejím, neposoudím) a dobré chlebíčky za rozumné ceny. dají se dobře jíst a ještě jsem tam nekoupil nějak "zašlé", "přeleželé" či tak.

    na rohu vinohradské a kolínské je na jedné straně potrefená husa (nic moc mezi námi) a na druhé taková lidová jídelna a la bufáč: tak skvěle vařej za přijatelné ceny, dá se tam chodívat pravidelně na oběd. a maj tam: dobré chlebíčky :-) to je druhá chlebíčkárna podél konrunní v oblasti jiřák - flóra.

    no a kousek dál, na vinohradské po pravé straně (zdola) mezi libickou a boleslavskou je taková mrňavoučká cukrárna a tam mají ojedinělou raritu (dnes): briošky! s kari dělané. úplná mňamka.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: maji tam Nemiroffku? ta docela stoji za hrich .. videl jsem ji na flore (v obchodaku) v tom obchodu s vinem hned u vychodu od alberta, ale tam bude asi dost draha
    jinak jako bejvalej spolubydla belorus si v tomhle ruskym kramku docela dost liboval...
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: hlavně kaviár :-) výběr a ne drahý. taky skvělé vodky.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    MR_DAN: skvely, dik!
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: tak to je jasny ze jedine Pick, ale nejde jen o uherak - maji tam spoustu dalsich chutovek, jako salamy nebo syry, co se jen tak bezne v samosce nenajdou, plus kvanta dalsich veci, jen si zrovna nemuzu vybavit jakych :-)
    od rusaku jsou dobry suseny ryby
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: nikoliv. do mánesky chodím do ruské prodejny, co je kousek za těma lahůdkama :-) a maďarský uherák už dneska seženeš i v bille (snad nemusím dodávat, že v žádném případě nešetřete a nekupujte všelijaké "české uheráky" a varianty, kupujte fakt ty maďarské - rozdíl je veliký).
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZOOEY: to papirnictvi smerem k miraku - Manekin, je to od vodarny hned za parkem po leve strane - jsou spis vytvarne potreby se vsim vsudy, seznes tam stetce, ctvrtky, ruzne noziky apod, proste pro vytvarniky je to raj .. pokud ovsem hledas spis kancelarske potreby, tak to radsi v ty slezsky

    btw nakupujete nekdo v tech lahudkach v manesce, hned na zacatku u jiraku? (ja vim, podle cislovani je to na konci) vzdycky jdu cestou do Poka kolem a koukam, jak se tam houpou ty uheraky a sunky apod, ale jeste jsem se neodvazil...
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    PUNKEJT: diky moc, korunni vim, zkusit se to musi zkousela jsem napred radius kam muzu dojit v backorach .-))
    FIN: tj, zatim jedna navsteva, ale taky jsem zaregistrovala rozdil
    FIN
    FIN --- ---
    EDERA: tu zeleninu vůbec mám rád a vyniká, jak obsluhou, tak zbožím, nad obvyklé průměrné "asijské" zeleniny. chodím tam docela často poslední dobou.
    FIN
    FIN --- ---
    FIN: johohoho, při vyloupání 1 paličky brečím jako želva a musím si dávat pauzy. je to skutečnej nefalšovanej česnek. neváhejte.
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    ZOOEY: vytvarne potreby jsou na korunni smerem k miraku, ve slezske je mezi butch burgerem a bei dai he jedno papirnictvi s tradici a jeste je prodejna koh-i-nor ve slezske ulici kousek nad hudy smerem k miraku.
    Mas spatne zadani vodarna-flora, ale jinak se daji na vinohradech nakupovat tyhle veci. :)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    FIN: potvrzuju vyskyt šesneku .-)

    neexistuje od vodarny smerem ke flore nejake slusneji zasobene papirnictvi / vytvarne potreby? za tipy predem velke diky!!!
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIN: No jo, tam mívaj i moravský rajčata. Taky vynikající chuťový zážitek.
    FIN
    FIN --- ---
    zajímavá zpráva: ve vietnamské zelenině u vinohradské vodárny (naproti žabce, co bývala potravinami Kos) mají najednou místo 1 bedny s česnekem bedny 2. česnek v druhé nevypadá "úhledně globalizovaně standardizovaně", spíš tak trochu "odflákle" (v porovnání s úhledným standardizovaným zbožím), zato na mnoha místech prosvítá fialovou a - držte se - některé paličky na promnutí voní(!). v radostné předtuše jsem se zeptal té postarší vietnamky a řekla "šeskej"... zda mám kliku nebo jsem byl napálen, to jdu právě zjistit vařením, ale plán se díky této okolnosti hbitě změnil na kuřecí játra na pažitce, jarní cibulce a hromadě česneku. jestli je to pravda, jděte si nakoupit česnek :-)
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    ukradeno z kreslenejch stripu, ale kdyz tu o tom melete, tak mi to prislo k tematu. :) /i kdyz je cely OT/
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    FIN: no tak vidis a to mas asik nejkvalitnejsi, ale v ulici pricne na manesa je po prave strane obchod "Tureckej" tusim a tam jsem videla pordavat jehneci, nevim jestli znas ceny jsem nekoukala ja to domu nekupuju, ale ber to jako tip.......jinak chudaci jehnatka ach jo.....
    FIN
    FIN --- ---
    FONTAIN: závidím ti optimismus. já mám běžně v čechách problém sehnat dobré skopové/jehněčí, když už ho někde maj, je hodně drahý a nakonec si ho s kamarády vozíme v podobě hromad jehňat sezónně od soukromých chovatelů...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam