• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: aha, mě nedošlo, že azbuka neni pro všechny

    bezovka je moc fajn. neni to jak nějakej pos*anej jelcin nebo jak se jmenujou ty slaďáky..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: jojo, za 170 od Ivky jsem jednu mel, akorat jsem bohuzel narazil akorat na tu med&chilli a ta je zrovna dost odporna :-D bezova je prej podstatne lepsi... a nejradsi bych zkusil cistou, no, jestli maj.. uvidime, 400 za 0,7 je vpohode cena
    DYSTOPIK: to je velmi uzitecna stranka :-D dozvedel jsem se, ze jsou s.r.o., zbytek neprectu :-))

    PUNKEJT: ok, zkusim tam mrknout, dik! (krymska btw. to ulehci pristi popis lokace :-)

    DRED: ten podchod strasne smrdi a na pizze maj nachrchlano od bezdomovcu!
    DRED
    DRED --- ---
    Nemiroffka je taky v podchodu pod muzeem v tom malym ruskym kramku ,)
    FIN
    FIN --- ---
    WWW.MICHALBYSTROV.CZ
    http://www.michalbystrov.cz/
    FIN
    FIN --- ---
    no a kdo z vinohraďáků nezná, připomínám ksovstný CD bazar a dnes už i místo stálých koncertů (majitel zrovna dostavuje regulerní bar:-) U Náčelníka
    http://www.unacelnika.cz/
    na ksichtoknize si najděte stránku "Hudební krámek u Náčelníka s živým hraním"

    už 9. tam zahraje Michal Bystrov se spoluhráči ze Strašidelné lodi a dost možná je pak zase dlouho neuslyšíme
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: maji tam nemiroffky (gorilku, medovou chilli, bezovku) ale maj je tam za cenu blížící se ke 400Kč za tu 700g krychlovejch

    jedna slečna jí tady prodávala po nyxu pašovanou za 170,- ale to už boohužel delší dobu nefunguje

    nicméně ani za tu cenu co jí tam maji to neni zas taková bomba a krom toho tam mají ještě další značky na výběr

    jmenuje se to ruský salon tušim
    PUNKEJT
    PUNKEJT --- ---
    MR_DAN: jo manekyn jsem zapomnel. myslel jsem to o dost dal na te same strane. jeste pak jsou vytvarny potreby na zastavce sumavska primo u tramvaje.
    MR_DAN: nemiroffku koupis ve vrsovicich na francouzsky - kdyz slejzas od kladsky, jako bys sel do grebovky (rozjety zaby, kina pilotu) tak kousicek vejs nez je ta krizovatka s donskou jsou rusaci -potraviny vecerka. maj tam i zelyonaju marku, ktera je imho nejlepsi vodka ever.
    FIN: miluju zdejsi roastbeefovy chlebicky. obcas polekam starsi damy, co si tam kafickujou, kdyz si jdu po kalbe dat dva roastbeefovy. :)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: to se nedivím, že si liboval. má známá, díky dětství poloviční (naturalizovaná) ruska, si tam taky libuje. jak říkám, když jsou peníze, běhám tam za kaviárem, všelijaké uzené ryby jdou, maj tam i docela jedlé pirožky :-) někdy. jinak hromady kompotů a zel. směsí ruské provenicence (ne nutně ruských výrobců - taky od jiných výrobců rusům určené) a kdo se nebojí cukrovky, může se zabít směsicí nejrůznějších nefalšovaných konfet (bonbónů), kteréžto, typicky ruské, nemají jinde obdoby. ale na ty bacha, není sladkost jako sladkost a ta ruská je nukleární :-) :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: po nemiroffce jsem nekoukal, ale maj tam všelijaký jiný značky, který zkrátka v čechách jinde nevidíš. dvě, tři už jsem ozkoušel, nepamatuju se přesně, ale všechny byly dobré :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: zajímavé ještě je zmínit několik lahůdkových chuťovek:

    na jiřáku, přímo na linii výlez z metra - dm drogerie markt je vedle dm martu takovej "bufet"/"cukrárna" - sladký (nejím, neposoudím) a dobré chlebíčky za rozumné ceny. dají se dobře jíst a ještě jsem tam nekoupil nějak "zašlé", "přeleželé" či tak.

    na rohu vinohradské a kolínské je na jedné straně potrefená husa (nic moc mezi námi) a na druhé taková lidová jídelna a la bufáč: tak skvěle vařej za přijatelné ceny, dá se tam chodívat pravidelně na oběd. a maj tam: dobré chlebíčky :-) to je druhá chlebíčkárna podél konrunní v oblasti jiřák - flóra.

    no a kousek dál, na vinohradské po pravé straně (zdola) mezi libickou a boleslavskou je taková mrňavoučká cukrárna a tam mají ojedinělou raritu (dnes): briošky! s kari dělané. úplná mňamka.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: maji tam Nemiroffku? ta docela stoji za hrich .. videl jsem ji na flore (v obchodaku) v tom obchodu s vinem hned u vychodu od alberta, ale tam bude asi dost draha
    jinak jako bejvalej spolubydla belorus si v tomhle ruskym kramku docela dost liboval...
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: hlavně kaviár :-) výběr a ne drahý. taky skvělé vodky.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    MR_DAN: skvely, dik!
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: tak to je jasny ze jedine Pick, ale nejde jen o uherak - maji tam spoustu dalsich chutovek, jako salamy nebo syry, co se jen tak bezne v samosce nenajdou, plus kvanta dalsich veci, jen si zrovna nemuzu vybavit jakych :-)
    od rusaku jsou dobry suseny ryby
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: nikoliv. do mánesky chodím do ruské prodejny, co je kousek za těma lahůdkama :-) a maďarský uherák už dneska seženeš i v bille (snad nemusím dodávat, že v žádném případě nešetřete a nekupujte všelijaké "české uheráky" a varianty, kupujte fakt ty maďarské - rozdíl je veliký).
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ZOOEY: to papirnictvi smerem k miraku - Manekin, je to od vodarny hned za parkem po leve strane - jsou spis vytvarne potreby se vsim vsudy, seznes tam stetce, ctvrtky, ruzne noziky apod, proste pro vytvarniky je to raj .. pokud ovsem hledas spis kancelarske potreby, tak to radsi v ty slezsky

    btw nakupujete nekdo v tech lahudkach v manesce, hned na zacatku u jiraku? (ja vim, podle cislovani je to na konci) vzdycky jdu cestou do Poka kolem a koukam, jak se tam houpou ty uheraky a sunky apod, ale jeste jsem se neodvazil...
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    PUNKEJT: diky moc, korunni vim, zkusit se to musi zkousela jsem napred radius kam muzu dojit v backorach .-))
    FIN: tj, zatim jedna navsteva, ale taky jsem zaregistrovala rozdil
    FIN
    FIN --- ---
    EDERA: tu zeleninu vůbec mám rád a vyniká, jak obsluhou, tak zbožím, nad obvyklé průměrné "asijské" zeleniny. chodím tam docela často poslední dobou.
    FIN
    FIN --- ---
    FIN: johohoho, při vyloupání 1 paličky brečím jako želva a musím si dávat pauzy. je to skutečnej nefalšovanej česnek. neváhejte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam