• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: ja v zasade vim, jak si udelat (a jsem - i moje devce - maniak na nakup surovin), ale nejsem s to varit si rano do krabicky ani odbihat z prace k plotne (ackoli bydlim i pracuju na Vinohradech:). Tak hledam kam chodit na obedy, obvykle totiz inklinuju k tomu, ze do kazde restaurace chodim na jedno jidlo, tak bych si do repertoaru rad zaradil i restauraci kam budu chodit na a-o:)
    A dik za tip na olej z Andalusie, uz mi zas dochazi, takze nakup me nemine:)

    ANICHQA: odemne nepadlo, pac jsem pri svych 2-3 navstevach mel pocit, ze muzu byt rad, ze me personal nepropleska hdrem na podlahu, tak mile mi to tam prislo. Je to pravda dlouho, dotycni tam urcite uz nedelaji, jen pocit "tam nechci" zustava. Ale asi je spravne dat druhou sanci:)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Mne prekvapuje, ze tady vubec nepadlo Grosetto na Namesti Miru. Ty ostatni pizzosky povazuju za podprumerne.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    MR_DAN: tak vono když bydlíš na kopci, se nikomu nechce dolu :)
    S161
    S161 --- ---
    LA_PIOVRA: Giallo na JzP je podle me nejlepsi pizzerie v okoli co ma zaroven rozvoz. Rozhodne vyzkouset doporucuju (nejsem zadnej znalec pizzy) :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: myslim si ze lenost, vrozena vada (nebo prednost?) vinohradaku, obcas nezna sve meze :-D
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: no "chtělo vařit"... ty domácí z trhů jsou, kromě toho, že jsou moc dobré, také za několik minut hotové! takže dáš vodu do varné konvice, přeleješ do rendlíku, vložíš těstoviny, chvilku poté začneš restovat česnek, vyklopíš těstoviny na cedník, zamáváš rukou, vyklopíš na pánev s olejem a česnekem a je to. žena přípravou tohoto náročného pokrmu zpravidla stráví asi 10 minut :-) takže tohle někde platit v restauraci už je skoro škoda :-)
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    MR_DAN: na Moskevske mam dobre zkusenosti (maji ji dobrou) s Pizza Padova
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: a komu by se s tim nechtelo varit, tak kousek pod kopcem, ve vrsovich na moskevske, je pizzeria La Torretta (neni to segra te z anglicke?) kde ty domaci testoviny normalne varej .. nevim jestli vyrabej, nebo dovazej, ale je to super! na druhou stranu pizza me tam zas tak moc nenadchla
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: moje žena :-) ne, tak to netuším. jednak nemám až tak moc rád pizzu, jako spíš specificky požrané vinohrady, a druhak to taky moc často nikde nevídám. myslím něco jen "aglio olio". ale to si můžeš udělat sám.

    kup si na farm. trhu (od soboty prý zase mají začít) tři věci:
    1) tenhle olej http://www.olivovyolejzandalusie.cz/olivove-oleje - je fakt vynikající a už přes rok nejedu na jiném :-) rozhodně ne na "běžných oliváčích" ze spotřebitelských řetězců, jinak samozřejmě podobně skvostné mohou mít v té aromi prodejně (viz link na sněhuláka níže) anebo třeba tady http://www.recky-obchod.cz/
    2) pořádný česnek
    3) "domácí těstoviny" - mívají stánky na jiřáku i na náplavce, přes rok nejím jiné, jsou fakt báječné
    a do toho :-) v podstatě stačí nakrájený a oloupaný česnek zlehýnka osmahnout na oleji, jen minimálně, aby začal tmavnout, ale ani trošinku se nepřepálil, je to fakt chvilička, je to hrozně rychlé, a v tom okamžiku přidáš hotové těstoviny, ještě chvilinku orestuješ a celé vyklopíš a jíš.

    základní varianta. pak se někdy přidávají feferony, to já nemůžu. je to takhle primitivní a jde fakt o rychlost a nepřepálit to. a je to hrozně dobré :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: Kdyz mas rad pizzu, tak bys treba mohl mit rad i aglio olio, nemas tip, kde podle tebe delaji nejlepsi v Praze?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: bezvyhradne souhlasim, vsak taky me doporuceni je s discalimerem, ze vychazim ze zkusnosti s druhou pobockou:) Myslim ale, ze pobocky maji jen tyhle dve, ne ze by to na veci neco menilo:)

    FIN: o to vic dekuju za tip, miluju artycoky:)
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: nevylučuji možnou výjimku - jen jsem chtěl říci, že GR je zkrátka klasický "brandový řetězec" a pokud to v té jakubské skutečně bylo tak dobré, ropzhodně na to nelze spoléhat coby pravidlo (u dalších poboček).

    v sicílii jsem už cca rok nebyl. možná rok a půl. ale ještě před oním rokem až rokem a půl byli moc dobří. například jsem tam chodil na pizzu s artyčoky, protože takové mám moc rád a tato se vyznačovala tím, že obsah artyčoků na pizze nebyl dva až tři malé, zatmavlé a pokrabatěné kousky :-) navíc jsem tam kdysi vyzkoušel i jiná jídla než jen pizzy a ačkoliv nejsou levní, bylo to celkem slušné. ovšem, nedávno mi bylo někým řečeno, že "už to není, co bývalo". míru poklesu nedokáži odhadnout. nemám jak. jsem jen hodně zmlsaný, takže třeba klesli na "normálně jedlé, už ne báječné"?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIN: ta pizza co delavali v Jakubsky (pracoval jsem vedle v Ungeltu a na pizzu tam chodil furt) byla uzasna, opravdu:)
    Pobocka na JzP ve me pravda moc duvery nevzbuzuje, ale asi ji informativne vyzkousim.
    Kazdopadne moc diky za tip na Sicilia a polevky v G.

    MR_DAN: v RedFlower jsem na pizze byl vickrat, mila obsluha, pizza lepsi prumer. Ale ti Sicilia fakt vyzkousim.
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: jen jsem provedl pár oprav v FIN: - jinak pravdu díš, v téhle jsem, dle fotky soudě, taky už byl, někdo mě tam odtáhl, ano, dobré to bylo.
    FIN
    FIN --- ---
    tak to asi musela být zázračná provozovna, protože jinak je giallo rossa klasická řetězcová brandová záležitost a kvalita tomu odpovídá: přesně taková, jaká bývá u řetězcových brandových záležitostí. snězitelná. někde až jedlá, jinde jen snězitelná, ale zázrak v žádném případě.

    rozhodně třeba bez problémů lepší pizzu si dáš, pokud se od gially rossa na jiřáku přesuneš kousek šikmo přes park a jeden blok na korunní do http://www.sicilia.cz/ - sice jsem slyšel, že už to tam není co dřív, ale pokud se hodně nepokazili, měli by pořád ještě být celkem dobří.

    naopak pobočka gially rossa na jiřáku je významná něčím úplněm jiným než pizzou - tímto http://snehulakvparnemlete.wordpress.com/2012/07/04/v-praze-je-blaze-ale-obcas-i-ponekud-draze-2/ (odstavec č. 4) a ta paní tam dělá fakt moc dobré polévky.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: presne, budto na korunni do sicile, nebo jeste zpatky sikmo kousek niz u zastavky 11 italska - http://www.pizzerie-redflower.cz/ to je moje srdcovka
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ANDR3_I: tak jestli bazirujes na tom abys to mela nejdal 50m od baraku, tak to ti asi nepomuze ani svecena voda :D obcas par kroku cloveku neuskodi!
    nekdy jim to trva, to je pravda, idealni dat si Tom Kha Gai na zkraceni cekani :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    ANDR3_I: na Jiziho z P. ma pobocku Gialorossa, jen takovej budet to z venku vypada, jejich provozovna v Jakubsky imho delavala nejlepsi pizzu v Praze.

    Fungujou jeste ti Krisnaci co byli v Orlicky nebo Radhostsky, tam to v zasade taky uslo.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    MR_DAN: jj tam to znam, obcas tam zajdu akorat to neni pres ulici a nekdy jim to strasne trva..

    LA_PIOVRA: Pozivatelny = hnusny ;) jako nerikam ze si to ze zoufalstvi jednou za dva mesice nedam, ale to uz jsem vetsinou hodne hodne zoufala a v nejvetsi kocovine kdy se sotva vyhrabu pres ulici prave..

    Coz mi pripomina nevim jestli uz jsem to tu nekdy psala ale nikdy si proboha nedavejte pizzu nebo jidlo v BuonGiorno :D

    A nemate nekdo tipy na dobry, levny a vegetariansky poledni menicka krom Kofeinu a Pindu?? Diky
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ANDR3_I: na sushi zajdi do perunky do Sushi Tam Da ... jsou to sice vietnamci, ale jejich sushi je celkem slusny, takovy prumerny a hlavne cenove velmi dostupny ...
    ale asi lepsi je vzit si ho s sebou, pac to tam vevnitr nevypada zas tak moc hezky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam