• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    LUSY: Kolínská 17 vchod ze dvora. Boty jsem si tam nikdy dělt nenechal, ale drahý určitě nejsou. Je to taková poctivá česká dílna, alespoň tak působí.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    LUSY, FIN: jak je zastávka Rokycanova (136, 175), tak roh Rokycanova/Koněvova - nějaké brašnářství a obuv, název nevim, ale zatím jsem tam vždycky pořídil dokonale. Oprava snowboardových bot, treků, výměna zipu u bundy a batohu. Pokaždé do druhého dne nebo na počkáni v řádech desítek korun.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    LUSY: v rimske je/byl zhruba naproti kancelarske budove fitzzerald(nebotak nejak se to pise) kousicek nad rozhlasem
    FIN
    FIN --- ---
    LUSY: až ho najdeš, dej vědět, sháním takového už asi 4 roky
    LUSY
    LUSY --- ---
    Ahoj, nemáte tip na dobrého a poměrně levného ševce? Potřebovala bych předělat zapínání u bot... Nemusí být nutně z Vinohrad ale aspoň v nějaké rozumné vzdálenosti... Děkuji
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    dneska žranice na míráku

    Prague Burger Fest 2013
    http://www.burgerfest.cz/
    SWEETTOOTH
    SWEETTOOTH --- ---
    Ahoj, nevite o hezkem pronajmu 1kk nebo 1+1?.)
    BICA
    BICA --- ---
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj Vinohradsti pratele, Shanim na dnesni 21 hodinu vetsi osobni auto ci mensi dodavku na prestehovani kufru s vecmi, jedny lyze, susak na pradlo atd. z Riegrovych sadu do Sumavske cca 250metru. Je to akce tak na pul hodiny(nic nebudete delat jen ridit auto z mista x do y). Pokud nekdo muzete budu moc rad za pomoc, napiste mi prosim do posty i s Vasi nabidkou cenovou (rozumnou) a nebo na tel 732213150

    Na nyx psat jen do 13.hodiny

    Dekuji moc ahoj
    OMRI
    OMRI --- ---
    PUEBLO: :)
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    OMRI: super to bylo :) hlavne mexicka cast :)
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Nevite ciste nahodne o jednom hezkem pokojicku pro dva od zari na Vinohradech? Musim se stehovat ze Chopinovy:(
    DRED
    DRED --- ---
    MARIPOSA: Dik ale uz sem to asi vyresil respektive nekterej notar chce znaleckej posudek na nemovitost nekomu staci ohodnoceni trzni ceny od realitky. Takze me spis zajimalo jestli to nekdo resil a jak primo tady protoze ne kazdej to ma stejne.
    DRED
    DRED --- ---
    Trosku mimo ale resil nekdo pozustalost u notare Oulika v Klimentsky? Je automaticky pridelenej lidem co maj trvaly na P2 respektive aspon nekterejm. Bych potreboval radu.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SPIPI: Ok dík. Vyzkouším.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    GHOSTDOGG: z vlastní zkušenosti doporučuju

    MUDr. Marie Königová názory - dermatolog Praha 2 . Vinohrady - ZnamyLekar.cz
    http://www.znamylekar.cz/marie-konigova2/kozni/praha-2-vinohrady

    byl jsem tam teda naposledy před mnoha mnoha lety, ale asi to bude pořád stejná milá a schopná doktorka
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    Nemáte doporučení na nějaké kožní? Pokud možno přemýšlející doktor, který neřeší všechno tím, že předepíše kortikoidy?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RYBKA: dik
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SARAJ: Chodím k Jedličkové na poliklinice u Želivského, ale jsem nespokojená, hodlám se při nejbližší příležitosti registrovat tady http://www.sternova.cz/
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ola,procitala jse,ale nenasla -prakticky lekar okolo Flory,Zelvy...mate nekdo doporuceni?
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    SPIPI: taky jsem si psal s P2 OZP.....co se mi ale nelibi je to, ze byl zakaz vstupu do parku, tudiz by stromy nemely nikoho ranit a mohlo se pockat trochu (to, ze nekdo leze do parku na zakaz vstupu je absolutne jeho problem a nese plnou zodpovednost za sve konani). Ja mam zase vyfoceny stromy, ktere jsou zdrave a pekne....Pro uplnost taky prilozim komunikaci...

    Vážený pane ,
    dovolte, abych reagovala na Váš dotaz.
    Z důvodu dlouhotrvajících dešťů, které zavinily zvednutí hladiny spodní vody, plošné a velmi silné podmáčení půdy a parkových porostů, bylo nutné okamžitě řešit ohrožení návštěvníků parku případným vývratem či rozlomení korun stromů. Od 30. 5. 2013 došlo k pádu 19 ks stromů. Minulý týden, přestože již bylo příznivější počasí, mohlo dojít vlivem podmáčení k nekontrolovatelným pádům stromů. Z tohoto důvodu MČ Praha 2 objednala soudní znalce a arboristy, kteří měli za úkol zkontrolovat stabilitu všech stromů ve všech parcích na území MČ Praha 2 před jejich otevřením pro veřejnost. Bohužel došlo k radikálnímu zhoršení stavu stromů a z důvodu bezpečnosti na základě odborných posudků muselo dojít radikálnímu zásahu ve všech parcích. Biologický odpad z pokácených stromů je odvážen na kompostárnu k dalšímu využití. Za pokácené stromy je počítáno s novou výsadbou, která proběhne za vhodných klimatických podmínek.
    Děkujeme za pochopení. S pozdravem

    Dobrý den paní Inženýrko,

    ono je však otázkou jak vysoká spodní voda je na nejvyšším místě v Praze a sice v Riegrových sadech takovým nebezpečím, že pokosím x zdatných stromů. Včera jsem se v parku procházel a některé stromy skutečně pan dendrolog vytipoval správně, nicméně některé zdatné kusy nebylo potřeba rozhodně kácet. To že se vysadí stromy nové, tudíž se profinancují nějaké dotace, už není tak směrodatné. Bezpečnost je na prvním místě a nejsem z té řady zelených, kteří by řvali za každý padlý strom, ale ani nejsem naivní a rád nastavuji zrcadlo a ptám se proč. Ono nikdy nemůžeme vycházet pouze z jednoho úsudku , vždy je k racionálnímu řešení vstřebat úsudků více. Děkuji Vám za objasnění situace. Některé padlé jasany, jejíchž kmen byl opravdu silný a zdravý by určitě našly lepší uplatnění než v kompostárně, jedná se o jedno z nejtvrdších dřev, co má široké uplatnění a není levné. Nakonec bych zmínil, že slovo radikální je asi tím problémem v této otázce.

    Vážený pane inženýre,

    děkujeme, že Vám není osud dřevin v jednom z nejkrásnějších parků lhostejný.
    Jak uvádíte, nelze vycházet vždy z jednoho úsudku. Každý problém má více řešení, pravdou však je, že prioritou pro ty, kteří park spravují, je především zdraví a bezpečnost návštěvníků parku. Vzhledem k tomu, že v parcích (mimo jiné i v parku Riegrovy sady) stromy začaly padat v hojném počtu již druhý den vytrvalých dešťů, musela být situace řešena ihned. Parky byly uzavřeny. Přesto někteří občané zákaz vstupu do parku nerespektovali.

    Na základě znaleckého vyjádření k provozní bezpečnosti dřevin v parcích a na základě symptomů indikujících zvýšenou pravděpodobnost selhání stromu byly navrženy dřeviny k odstranění, případně navržena stabilizační opatření nezbytná ke stabilizaci dřevin. Neuposlechnutím navržených výše uvedených opatření ve znaleckém vyjádření by přetrvávalo ohrožení života či zdraví návštěvníků parku pohybujících se v bezprostřední blízkosti dřevin. Jelikož začíná být teplé počasí a blíží se čas prázdnin - a s tím související vysoká návštěvnost parků, bylo v zájmu městské části Praha 2 otevřít parky pro veřejnost co nejdříve. Abychom si byli jisti, že občanům otevíráme parky bezpečné a stabilizované, bylo nutno přistoupit k doporučeným opatřením odborníků.

    S pozdravem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam