LA_PIOVRA: já jsem tedy asi taky svých skoro třicet let strávila na jiných Vinohradech.
Uznávám že v dobách mého raného dětství mě v Grébovce občas nějaká partička nepřizpůsobivých s rybičkou v kapse donutila odevzdat kapesné a svačinu, ale od té doby mám pocit, že Vinohrady jsou dost slušná čtvrť. Dokonce vážně doufám, že až najdu na ulici pár přebytečných milionů budu tu i nadále moci bydlet. Nikdy jsem sni nezakopla o děvku, pasáka, varnu a levičáků je tu taky dost pomálu. Krom toho se domnívám, že na Vinohradech můžou až na výjímky bydlet leda movitější studenti. (pro dokreslení jsem žila nejdříve v Rybalkově u Grébovky a teď v Lucemburské u Jiřáku). Autem vždy od dob zón zaparkuju v pohodě a krom menšího incidentu, kdy mi letos poslední adventní neděli někdo šlohnul zrcátka ani o auto samotné moc strach nemám... Závěrem si myslím, že je v Praze jen málo jiných čtvrtí, kde se v Praze žije lépe (pokud člověk vyhledává kulturní, kavárenskou čtvrť se skvělou dopravní vybaveností a se zázemím pro rodinu). Tipla bych si tedy že přispěvatel do diskuze na idnesu akorát obyvatelům Vinohrad závidí...