• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MČ Praha 2: Tiskové zprávy - Městská část Praha 2 je proti kácení stromů v Belgické ulici
    http://praha2.cz/Mestska-cast-Praha-2-je-proti-kaceni-stromu-v-Belgicke-ulici-1.html
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    jsem takhle predevcirem zavital do nove otviranyho Vinohradskyho pivovaru... vlastne jeste nebyl otevrenej, vlastne jeste ani zkolaudovanej, meli tam zemedelci nejakou konferenci, nejaky cizinci, tak jsme se vetreli a to 4pivo si tam dali :-)
    no a majitel se zenou hrozne zjistovali jak by to tam meli zaridit, protoze prostory jsou velky a oni nemaj zadnou konkretni predstavu .... tak jsem rikal hlavne zadnou "klubovou scenu", na to maj zajemci svoje rejdiste kolem miraku a ipaku :-)
    KADZE
    KADZE --- ---
    VON_GILOTINE: rezervace pro rádoby zlatou mládež mi nevadí. beztak jim to tam chtěj zatrhnout. http://www.praha1.cz/cps/odbory-a-oddeleni-41266.html osobně mi spíš vadí ten potenciální zánik stínadel.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    KADZE: tezko se mi to rika, ale i navoveni kreteni a matrace maji asi pravo se nekde bavit. tak kdyz to bude nekde v takovedle rezervaci, kam clovek s vkusem vi, ze nema pachnout. budiz.
    KADZE
    KADZE --- ---
    LA_PIOVRA: celá ta oblast jde hrozně rychle nahoru. to je samý posh bar, snob food, luxury bakery. mě se líbilo když před pár lety slavnostně pojmenovali uličku u haštalskýho kostela na ve stínadlech a teď jí chtěj zastavět novým barákem.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    HABRENKA: Na druhou stranu právě tady na Praze 2 teď před volbama na každém druhém rohu je něco o tom, kdo nevysázel kolik stromů a jak je to šlechetné. A vůbec bych se nedivil, kdyby se kácely stromy jen proto, aby si mohl někdo udělat pár čárek, jak to tu zazeleňuje. (btw tím neříkám, že stromy se nemají udržovat)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SPIPI: sorry, ja jsem podrazdena, protoze to je porad neco... koukam, ze celou belgickou akci organizuje majitel bio zahrady... no jo... ja nesnasim tyhle nepodlozeny akce... kolik to strhne lidi, pritom nikde neuvadi, zda a proc a co se ma kacet, jen ze to tak bude... btw mne zahrebska neprijde strasna, jsem naivni, nebo mi prijde normalni, ze stromy proste rostou postupne a neprivezou 40ti lety :D? jen jsem koukla na jejich fb stranku a stacilo...
    "Nesmíme nechat pokácet tyto nádherné stromy ! Musíme je ubránit, nejdříve peticí a když to nepomůže, pak i vlastním tělem! Lidská hloupost a chamtivost nemá konce...."
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HABRENKA: to zní dost skepticky.. nicméně řek bych, že stromy v jedný ulici volby nerozhodujou (navíc je to v režii magistrátu) a pokud jde o tu věc samotnou, tak takovýhle akce minimálně pomáhaj zvyšovat informovanost (a škoda, že stránky o stromech ve smetance nejsou). Konspirační teorie jsou asi to poslední, co mě u kácení stromů ve městě pálí :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SPIPI: hej podme, demonstrovat a bojovat proti... no... sice tu nikde nemame zadne info o tom, co se mozna ma dit, ale urcite jsme proti, podmeeee! a nejlip mesic pred volbama, i kdyz tvrdime, ze to pul roku vime... jasne... podme hned, do ulic!
    mne stacilo kaceni v parcich po bource, nebo karlak pred lety... ze nikde jeste nejsou stranky o trech krasnych velkych stromech pokacenych min tyden na smetance, to se divim... to bych se nasmala jeste vic...
    pffff...
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HABRENKA: definuj hura akci
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SPIPI: to tu dlouho nebylo... zajimalo by mne, zda za tim stoji zeleni, nebo je to zas jen nejaka mistni hura akce...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SPIPI: nedavno mi rikala kamaradka, ze z detsvi pamatuje, jak rada ulic vypada stejne, jako dnes snad uz jen Luzicka.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    nevim jestli bylo, ale asi nebylo..?
    Zastavme kácení v Belgické | Belgická žije!
    http://www.belgicka-zije.cz/stromy-belgicka/
    FIN
    FIN --- ---
    a po několika letech exilu jsem opět šťastný vinohraďák. snad už to tak zůstane.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIN: Naprostej souhlas. Jedny z nejlepsich trhu mame hned za barakem, tak proc je necim nahrazovat?
    FIN
    FIN --- ---
    JAMINA: s rekonstrukcí jiřáku ať jde ona i její kolegové z radnice do prdele. je to děs běs a fakt mě nezajímá, komu chce dát kšeft.
    časté akce na jiřáku, kvůli kterým věčně není normální trh (buď akce anebo stánky plné všelijakých zbytečných serepetiček), mě serou dost a spoustu mých známých. pokud by starostku a její kolegy z radnice zajímal hlas lidu, tak hlásám: vůbec mě nezajímají (dost často stupidní) kapely hrající děsně nahlas (dost často stupidní) hudbu, ani jejich (starostčiny a jejích kolegů) projevy a plky. a jelikož znám kluky securiťáky, co na těch akcích bývají (a bývám někdy i sám), hodně dobře vím, jak nehorázné kraviny často řečníci a moderátoři žvaní, to se už chytáme za hlavu i my otupělí celodenním rumjrajchem.
    že radnici zdravím coby občan - volič.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    jinak ještě k "revitalizaci" náměstí a kašně:

    O fontáně na Jiřáku a sporu o ni
    http://www.kauza3.cz/kauza-stavby/o-fontane-na-jiraku-a-sporu-o-ni.html
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    LA_PIOVRA: vinobraní mi ažtak nevadí (politické agitky víc), ale je škoda, že často kvůli různým akcím se farmářské trhy ruší (občas se mi ráno stane, že si nezjistím zda-li trh opravdu bude a pak potkám na Jiřáku spoustu zklamaných lidí s košíkama v ruce, vypadají jak houbaři ve špatné sezóně :-) ). No ale buďme rádi, že zatím ty trhy jsou a že na nich jsou za zeleninu pořád dobrý ceny (imho).
    Včera na Jiřáku měla starostka projev a prý ji nikdo nezatleskal, kamarád to komentoval tak, že to je mimojiné proto, že ona chce tu rekonstrukci Jiřáku + že chce aby trhovci solili peníze městu. Prozatím snad ale ještě 2 roky tomu tak nebude...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Taky jsou tu dost casto ubytovany ne? Z baraku kde bydlim se z "ubytovny" pro ukrajince stala ubytovna pro turisty.. ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LA_PIOVRA: "maj stejny ty mapy s reklamama" - bingo. Ty reklamy neco propagujou, a pravdepodobne to jsou podniky v Hastalsky ctvrti - protoze bylo zajiste o rad levnejsi se zaridit tam a vytisknout reklamni mapy, nez se tlacit do saturovany Kozny nebo Celetny. Ta bariera byla vicemene psychologicka (plus ten velikej blok domu MMR pred Salvatorem, ok, to pripoustim).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam