• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    FIN: ja byla o vikendu v Mnichove a nestacila jsem se divit!!!! Kdybych nemela auto kam se skoro nic nevejde a co zere 14l asi taky jezdim pravidelne do Nemecka :)
    jinak ja bydlim na Jiriho z Podebrad a misto do Alberta na Vinohradsky kterej je fakt prisernej chodim ted nahoru do Billy, nechapu ze jsem o ni za tech 8 let predtim nikdy nezavadila, mam na sebe vztek!!
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: debata o kvalitě nakupování v čr by byla dlouhá. fakt je, od počátku roku 2014 (jako řada jiných) jezdím nakupovat do německa a žiju v jiným světě :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Asi mam jinej spotrebni kos, z myho pohledu tam byl vzdy totalni trash, jakkoli chapu, ze Albert to jeste zhosri, jak znam sortiment v prizemi Vinohradsky trznice:)
    FIN
    FIN --- ---
    DHA: není co říct. samozřejmě ubyla další "lepší" prodejna.
    DHA
    DHA --- ---
    Co říkáte přerodu toho malého Sparu na Míru na Albert? Mě to štve, nebyla to sice žádná hitparáda, ale aspoň malá alternativa k zablešenejm Albertům to byla. Nakupovala jsem tam docela ráda.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    MR_DAN: z piktogramů okolo bezručových sadů jsem pochopil, že na trávu se smí ... ty plůtky jsou imho kvůli psům a ne lidem
    DAHY
    DAHY --- ---
    HABRENKA: Problem je v tom, ze strom roste velmi pomalu, ale kaci se velmi rychle a snadno, takze v tomhle pripade mi i spatne informovana hura akce prijde pochopitelna. Prinejhorsim se zjisti, ze byla hloupa a zbytecna. Podobne to vidim se zastavovanim proluk a rumist. Postavit tam muzes neco vzdycky, ale nejaky korupcni obludnosti uz se jen tak nezbavis.
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: a sníženej. takže když ho automaticky pokropíme v počítačem řízeném režimu, vznikne občas bažina. ano.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: a udelame tam krasnej travnik, kterej obezenem plotem, aby na nej nesmeli ani psi, ani lidi
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    //nostalgia mode on
    a ty nadherne vysoke dokonale stromy vcetne snad i tresni/sakur v Manesove...v zime kdyz snezilo v noci, to umel byt pocitove vizualni orgasmus, krupat snehem prostredkem ulice ozarovan verlym teplem lamp skrze monumentalni stromovi..
    //nostalgia mode off
    FIN
    FIN --- ---
    HABRENKA: na druhou stranu si pamatuji, jak vyřezali okrasné asijské třešně/višně/sakury/whatever v dykově ulici. chodil jsem kolem těch stromů mnoho let. pozoroval jsem i ty řezy a špalky během dnů, kdy to probíhalo. a vím bezpečně, že hyn všechny nebyly.

    taky vzpomenu výborné akce "zbavíme čtvereček u vodárny masy letitých a moc krásných šeříků" - čímž z toho, chodemmimo, udělali neskutečnej větrnej výdrholec a hůrku a nasázíme tam... akáty. to už musel vymyslet vyslovený kretén. problematiku akátu snad nemusím rozebírat.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SPIPI: spatny na tom je, ze se zalozi petice, stranky a nikde neni popsany, co se ma dit a proc... takze to pak smrdi hura akci... az postupne se k tomu najednou pridavaj informace, zacalo to jen jako "neberte nam stromy, vy sadisti, nam se tady libi"... jako dobry, ale trochu objektivity a inormaci neuskodi, ne? proc se ma kacet a proc jsou proti... ne jen "nekacejte!", snad si nejdriv zjistim a zajistim podklady, nez se do toho vrhnu... to mi na tom vadi, ale ja mam zjevne informacni defekt a tyhle vykriky z neznama do neznama proste nesnasim no... zvlast timhle zpusobem... ono se to vyjasni, ale ten zpusob se mi ani jako obcanovi nelibi a kdyz ke mne prijde takovahla chuda informace nabita hlavne emocema, leda mne to nasere... ale to je muj problem ;-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HABRENKA: nechápu, co je špatnýho na tom, že akci koordinuje majitel kavárny a taky nechápu, proč se maj kácet stromy kvůli rekonstrukci ulice. Tam chtěj dávat eskalátory? Občanskej odpor mi v tomhle případě přijde víc než potřeba a je fajn, že se k tomu takhle staví i radnice. Tvojí kategorický antipatii vůbec nerozumim.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    OMNIHASH: S tím ale asi nikdo problém nemá, smysl nedává, proč se kácejí stromy plošně a zároveň vysazují plošně z toho důvodu, který píšeš: "životnost stromořadí (potažmo jednotlivých stromů) je 60–100 let..."
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    OMNIHASH: nemam pocit, ze bych byl hysterickej, stejne jako ze bych si jako byvaly student ZF MU delal iluze o tom, ze stromy jsou tu "jaksi nafurt".
    Dtto a predevsim plany na vykaceni Belgicke nejsou zduvodneny prestarlosti vysadeb.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LA_PIOVRA: tak chce to přestat bejt zbytečně hysterickej a uvědomit si, že stromy byly vysázený někdy mezi 1910-1930, a že životnost stromořadí je 60-100 let...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MČ Praha 2: Tiskové zprávy - Městská část Praha 2 je proti kácení stromů v Belgické ulici
    http://praha2.cz/Mestska-cast-Praha-2-je-proti-kaceni-stromu-v-Belgicke-ulici-1.html
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    jsem takhle predevcirem zavital do nove otviranyho Vinohradskyho pivovaru... vlastne jeste nebyl otevrenej, vlastne jeste ani zkolaudovanej, meli tam zemedelci nejakou konferenci, nejaky cizinci, tak jsme se vetreli a to 4pivo si tam dali :-)
    no a majitel se zenou hrozne zjistovali jak by to tam meli zaridit, protoze prostory jsou velky a oni nemaj zadnou konkretni predstavu .... tak jsem rikal hlavne zadnou "klubovou scenu", na to maj zajemci svoje rejdiste kolem miraku a ipaku :-)
    KADZE
    KADZE --- ---
    VON_GILOTINE: rezervace pro rádoby zlatou mládež mi nevadí. beztak jim to tam chtěj zatrhnout. http://www.praha1.cz/cps/odbory-a-oddeleni-41266.html osobně mi spíš vadí ten potenciální zánik stínadel.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    KADZE: tezko se mi to rika, ale i navoveni kreteni a matrace maji asi pravo se nekde bavit. tak kdyz to bude nekde v takovedle rezervaci, kam clovek s vkusem vi, ze nema pachnout. budiz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam