• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SALO: ha! diky :-) jako kupu let se "umelci" chovali slusne a tenhle napis citlive obchazeli a zachovavali ...
    SALO
    SALO --- ---
    MR_DAN: "prior art", Marec 2012 :)

    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    tak vazeni, tohle se ted propira na facebooku, jaky jsou lidi vandalove, ze znicej praci umelcu a jak je to strasny.... nikdo totiz nevi, ze tenhle napis tam byl ze vsech jako prvni, pamatuju si ho kdyz mi byly 3-4 roky a chodil jsem do hradesinsky do skolky, tenkrat ta zidka byla uplne sediva a vladnouci strana v zami uplne ruda...
    co si o tom myslite?
    DHA
    DHA --- ---
    od Muzea po Želivského je Albertů asi 6 :-/. Tohle byla jediná alternativa, i když to nebyla žádná hitparáda, ale proti Tržnici to bylo lepší. Do té Billy už to mám daleko. Trochu nějaké konkurence by neškodilo, ale co naděláme. Ještě, že máme ten trh.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DHA: je to skoda, uz jsme se naucili, co tam kdy je dobry a hlavne personal byl fajn... ale tak to tu uz byva. Bohuzel tady v okoli to neni nikde zadna hitparada na bezny nakupy :(
    FIN
    FIN --- ---
    ANDR3_I: bylo by to na dlouhé debaty s jiných tematickým zaměřením, než patří sem. mohu jen říci, že se to skutečně vyplatí a při pravidelném nakupování a la 1x měsíčně až 1x / 5 - 6 týdnů v dlouhodobém horizontu člověk ušetří, výrazně, za což má jen 5x větší výběr 2 - 3 x kvalitnějšího zboží. kterého? všeho. a tím končím OT :-)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    FIN: ja byla o vikendu v Mnichove a nestacila jsem se divit!!!! Kdybych nemela auto kam se skoro nic nevejde a co zere 14l asi taky jezdim pravidelne do Nemecka :)
    jinak ja bydlim na Jiriho z Podebrad a misto do Alberta na Vinohradsky kterej je fakt prisernej chodim ted nahoru do Billy, nechapu ze jsem o ni za tech 8 let predtim nikdy nezavadila, mam na sebe vztek!!
    FIN
    FIN --- ---
    LA_PIOVRA: debata o kvalitě nakupování v čr by byla dlouhá. fakt je, od počátku roku 2014 (jako řada jiných) jezdím nakupovat do německa a žiju v jiným světě :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Asi mam jinej spotrebni kos, z myho pohledu tam byl vzdy totalni trash, jakkoli chapu, ze Albert to jeste zhosri, jak znam sortiment v prizemi Vinohradsky trznice:)
    FIN
    FIN --- ---
    DHA: není co říct. samozřejmě ubyla další "lepší" prodejna.
    DHA
    DHA --- ---
    Co říkáte přerodu toho malého Sparu na Míru na Albert? Mě to štve, nebyla to sice žádná hitparáda, ale aspoň malá alternativa k zablešenejm Albertům to byla. Nakupovala jsem tam docela ráda.
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    MR_DAN: z piktogramů okolo bezručových sadů jsem pochopil, že na trávu se smí ... ty plůtky jsou imho kvůli psům a ne lidem
    DAHY
    DAHY --- ---
    HABRENKA: Problem je v tom, ze strom roste velmi pomalu, ale kaci se velmi rychle a snadno, takze v tomhle pripade mi i spatne informovana hura akce prijde pochopitelna. Prinejhorsim se zjisti, ze byla hloupa a zbytecna. Podobne to vidim se zastavovanim proluk a rumist. Postavit tam muzes neco vzdycky, ale nejaky korupcni obludnosti uz se jen tak nezbavis.
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: a sníženej. takže když ho automaticky pokropíme v počítačem řízeném režimu, vznikne občas bažina. ano.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    FIN: a udelame tam krasnej travnik, kterej obezenem plotem, aby na nej nesmeli ani psi, ani lidi
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    //nostalgia mode on
    a ty nadherne vysoke dokonale stromy vcetne snad i tresni/sakur v Manesove...v zime kdyz snezilo v noci, to umel byt pocitove vizualni orgasmus, krupat snehem prostredkem ulice ozarovan verlym teplem lamp skrze monumentalni stromovi..
    //nostalgia mode off
    FIN
    FIN --- ---
    HABRENKA: na druhou stranu si pamatuji, jak vyřezali okrasné asijské třešně/višně/sakury/whatever v dykově ulici. chodil jsem kolem těch stromů mnoho let. pozoroval jsem i ty řezy a špalky během dnů, kdy to probíhalo. a vím bezpečně, že hyn všechny nebyly.

    taky vzpomenu výborné akce "zbavíme čtvereček u vodárny masy letitých a moc krásných šeříků" - čímž z toho, chodemmimo, udělali neskutečnej větrnej výdrholec a hůrku a nasázíme tam... akáty. to už musel vymyslet vyslovený kretén. problematiku akátu snad nemusím rozebírat.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SPIPI: spatny na tom je, ze se zalozi petice, stranky a nikde neni popsany, co se ma dit a proc... takze to pak smrdi hura akci... az postupne se k tomu najednou pridavaj informace, zacalo to jen jako "neberte nam stromy, vy sadisti, nam se tady libi"... jako dobry, ale trochu objektivity a inormaci neuskodi, ne? proc se ma kacet a proc jsou proti... ne jen "nekacejte!", snad si nejdriv zjistim a zajistim podklady, nez se do toho vrhnu... to mi na tom vadi, ale ja mam zjevne informacni defekt a tyhle vykriky z neznama do neznama proste nesnasim no... zvlast timhle zpusobem... ono se to vyjasni, ale ten zpusob se mi ani jako obcanovi nelibi a kdyz ke mne prijde takovahla chuda informace nabita hlavne emocema, leda mne to nasere... ale to je muj problem ;-)
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    HABRENKA: nechápu, co je špatnýho na tom, že akci koordinuje majitel kavárny a taky nechápu, proč se maj kácet stromy kvůli rekonstrukci ulice. Tam chtěj dávat eskalátory? Občanskej odpor mi v tomhle případě přijde víc než potřeba a je fajn, že se k tomu takhle staví i radnice. Tvojí kategorický antipatii vůbec nerozumim.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    OMNIHASH: S tím ale asi nikdo problém nemá, smysl nedává, proč se kácejí stromy plošně a zároveň vysazují plošně z toho důvodu, který píšeš: "životnost stromořadí (potažmo jednotlivých stromů) je 60–100 let..."
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    OMNIHASH: nemam pocit, ze bych byl hysterickej, stejne jako ze bych si jako byvaly student ZF MU delal iluze o tom, ze stromy jsou tu "jaksi nafurt".
    Dtto a predevsim plany na vykaceni Belgicke nejsou zduvodneny prestarlosti vysadeb.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam