• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    Bydlíte na Vinohradech? Především na těch pražských Královských? Máte zážitky, vzpomínky, které se vážou na toto kouzelné místo? Znáte dobré podniky? Podělte se o cokoli, co se k Vinohradům váže...

    !!!NA NÁSTĚNCE STÁLE DOPLŇOVANÁ DATABÁZE HOSPOD A VINOHRADSKÝCH PODNIKŮ!!!
    (Všichni, kdož se v tomto klubu zmiňujete o svých oblíbených vinohradských podnicích, přikládejte prosím ke svým referencím také bližší údaje (ceny, druh piva, kuchyně, obsluha, vybavení atp.) a aspoň něco jako adresu!)


    www.vinohrady.cz
    rozbalit záhlaví
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIN: jo, kolem vinohradské +- dva bloky je to podvrtané celé, ale na jiřáku jsou nevyužívané (velké) kryty CO, které je možné překopat na garáže za hubičku. Obnovu "omylem" shořelého pivovaru šlo podmínit stavbou garáží (a tam to opravdu šlo) a takových míst bude víc. Jenže není vůle :/

    FIN: u mě to vypadá podobně (já už teda jsem katastrálně Žižkov), ale pokud projde ta opičárna s uděláním pěších zón (Slezská od hrany parku, celá Kubelíkova), tak se tady posereme (a to nejsem motorista).

    Na druhou stranu, pak přijde vyasfaltování Jiřáku (mimochodem, takový ten opilec a bezďák, co víceméně bydlí ve Slavíkově, sbírá podpisy proti a silně se politicky angažuje proti) a parkoviště máme. Skoro tak dobré, jako minigolf pod věží a (kde jsem to sakra četl?) úpravu Bezručových sadů a omlazení dřevin tam (čti bude se kácet a likvidovat křoví, stejně se tam maximálně muchluje mládež a chčijou tam opilci)...
    FIN
    FIN --- ---
    KID_MCHUTT: mně to neříkej, nejsem magistrát. ale baj voko si tipnu, že budou dva důvody, proč není stavění podzemních míst na vinohradech optimální: spousta provrtanýho podzemí a infrastruktury už tak a písková podloží. nakonec, v tom baráku v hradešínské, co se ho rovná 1/4 s rachotem uprostřed noci zřítila, když majitel nechal "vhodně vyznít posudek" a zkusil postavit podzemní garáže, bydlela má sestřenice. moc divně jsem koukal, když mi jednou v létě zazvonila pozdě v noci doma aříká "promiň, vím, že to vypadá divně, ale právě s náma spadnul barák." :-) takže hádám, že budou důvody, proč třeba nastavět tolik podzemních míst (kromě ceny) nebude na vinohradech možné.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    parkovat kolem sumavsky fakt nemuze bejt moc tezky. na rusko, dykovu, nitranskou atd atd kousek..dva tri bloky. ale tak kazdej mame nastaveny vzdalenosti jinak

    jestli za tebou kluk jezdi o vikendech tak muzes parkovat i na korunni myslim, whatever, mapka.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    FIN: potvrzuju zaparkovat v letech 93-05 (nevim kdy se ty zony uz zavedly) kolem jiraku byl problem, maneska vecne prervana atd. od ty doby parkovat jde.
    sad but tru.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIN: řešení jsou podzemní parkovací místa, ne modré zóny. Proč se třeba nevyužívá to velké parkoviště pod Jiřího z Poděbrad? :/
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FIN: No, asi je to "menší zlo" - přinejmenším z pohledu MČ vůči elektorátu.
    FIN
    FIN --- ---
    PISKVOR: na druhou stranu, řada "starých/tradičních rezidentů" vinohrad si pochvaluje, že když maj kartu, konečně zaparkujou. vinohrady, protože jsou hned na centrem, bejvaly oblíbenou odkládací zónou všech, takže domácí, což si pamatuji, tady zoufale jezdívali a snažili se někde upíchnout. nebylo nic divnýho, když se našlo místo v hradešínský a pak se s malejma dětma šlo pěšky 15 minut někam nad mírák :-) neříkám, že zóny jsou ideální řešení, ale asi by se našlo dost lidí, co je rádo, že má celkem slušnou šanci zaparkovat poblíž bydliště.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MAKROUSEK: ano a úspěšně to, jak je vidět všude tam, kde jsou déle, likviduje menší podnikatele. Zkurvení zelení debilové s debily z ODS vymysleli moc pěknou věc.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MAKROUSEK: A stačí to? Já mám teda dojem, že je výrazný převis parkovací poptávky nad nabídkou, a to i v rámci lidí, kteří by dle TP měli nárko na parkování v zóně.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    BLAF: Parkovaci zony jsou mimochodem takhle nastaveny i kvuli tomu, ze tam, kde ma clovek trvaly bydliste, tece i velka cast jeho dani.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SA_KRA_: okolo vinohradskyho pavilonu jsou placene zony - o vikendech se tam da zaparkovat. cela pulka Slovensky ulice je uz praha 10 - tam jsem zaparkoval skoro vzdycky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Mimochodem, tohle se týká i Vinohrad: http://praha.idnes.cz/...ubna-2015-tramvaje-fmu-/praha-zpravy.aspx?c=A150118_190557_praha-zpravy_jan

    Jinak teda jako všude: prý to ROPID velmi tutlal, a dal to opět MČ k připomínkování v šibeničním termínu, aby se opět mohl ohánět "ale vždyť jste na to dostali čtrnáct dní, a stejně už se s tím nedá nic dělat." Doporučuju MČ zásobit připomínkami k zapracování.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SA_KRA_: Počkej, ze Skalky je to na Muzeum čtvrt hodiny. Pokud to potřebuješ jednorázově, tak ty garáže v OC Flora.
    BLAF
    BLAF --- ---
    SA_KRA_: Njn, parkovaci zony jsou holt vynalez stoleti. Toho, co to vymyslel, by bylo zahodno rozvesit po lampach.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    a taky to muze nechat na Morave a dojet vlakem, ze :))
    dik vsem za rady, vyhodnotim to.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BLAF: ...což bohužel už zjistili všichni ostatní taky. Takže nejlépe v okolí metra Skalka ;)
    BLAF
    BLAF --- ---
    SA_KRA_: Doporucuju zajet nekam na Prahu 10, ta je zatim bez zon
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SA_KRA_: pak sou jeste v nekterych ulicich automaty (bila prerusovana cara) a tam se po sesty hodine vecer neplati, a myslim ze i o vikendu nejak taky ne
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CYBERKOTLIK: o Flore vim, divam se podle mapky ze zrovna na Sumavske jsou parkovacky - tak to asi budu resit jima, potrebujeme auto vzdycky hodit pres noc nebo treba pulku nedele etc.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SA_KRA_: na flore je obchodak kam se to da hodit, a pak kdyz vidis na mape slepou ulici, tak je tam slusna sance, ze tam neprojede odtahovaci auto.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SA_KRA_: Tady je mapka. Na oranzovych ulicich muze stat. Ale tech je malo. Taky kdyz je to pres den, muzete si koupit takove stiraci karticky, ktere plati dve hodiny za 120 kc nebo deset hodin za 400 kc. Pak muze stat na modry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam