• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Maly Quiz

    tak jak se dnes jmenuje tato zastavka? :)

    KORA
    KORA --- ---
    zdravím, může někdo doporučit spolehlivou čistírnu? (potřebuji především přírodní materiály)
    díky předem
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    BEHALA_LETEM: aha, no vidíš. to je zajímavý. Teď už zase chutná jinak, pořád mi moc nejede.
    BEHALA_LETEM
    BEHALA_LETEM --- ---
    IOT_JH: Vinohrady jsou jediný místo v Praze, který dostává vodu ze všech tří zdrojů (Káraný, Želiv, Podolí), a kde přesně teče která záleží na tlaku v jednotlivejch přivaděčích v konkrétním dnu, takže je klidně možný, že se ti to přesouvá sem a tam.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    IOT_JH: se mi stalo nějak na přelomu léta a podzimu. Bylo to fakt ibtenzivní, ale trvalo to jen den-dva
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Nemate pocit, ze je voda z vodovodu poslednich par dni nejak jinak chlorovana? Ze hned po napusteni treba do sklenice smrdi jinak nez driv?
    REINITA
    REINITA --- ---
    díky. :)
    ENT
    ENT --- ---
    REINITA: pokud ti nevadí si trochu odbočit - přímo u tram zastávky Husinecká je zubní ordinace, kde občas dělá hygienička Kristina Gripas (dělá prý hlavně na poliklinice Olšanská). Byl jsem s ní moc spokojenej, udělala mi třeba i rentgen. Zbytek personálu v tý společnosti mi přišel hrozně nesympatickej, ale Kristinu můžu doporučit všemi deseti. Když už nic jinýho - daj ti tam na ní tel číslo na tu Olšanskou.
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    REINITA: Osobně si už pár let rád zajíždím na Jižák k https://www.dentlove.cz/
    REINITA
    REINITA --- ---
    zdravím, můžete někdo doporučit nějakého dobré zubního hygienika na ose Flora - Jiřák - Mírák?
    Moje zubní hygienistka se stala zubařkou a už takové "póvl" věci nedělá. :o)
    ROMANITO
    ROMANITO --- ---
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    VOJTASAN: tak kde se delaj site třeba elektřiny, tam se delaj kde to jde, ze jo... plus plyn... Takže letos je to sice megaoser ale zas by to pět let mělo zůstat mimo havarky netknuty. Mně spíš sralo, jak loni upc, předtím dva roky zpět telefonní... tohohle aspoň dělali fakt víc a snad bude chvíli pokoj.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    imho to je vsechno vypsany naraz ke konci vlady obdobi ano a spol., a to hned z nekolika duvodu:
    -dopravni kolapsy a jine se daji svest na soucasne vedeni prahy
    -tim ze se vse vypsalo naraz tak vsechno v podstate shrabnou jen velci hraci na trhu, mali byli paralyzovani a mozna podali jednu dve nabidky ktere stejne asi nevyhrali
    -tim ze se vse vypsalo naraz tak v podstate neni zadny stavebni dozor ze strany uredniku, firmy se kontroluji samy a treba rok rozkopana Smilovskeho kde v podstate 3/4 nikdo nebyl a jen tam staly draze pronajmute stavebni stroje... nikoho nevzrusuje
    -tim ze je hodne zakazek tak je malo soutezicich a to se nalezite podepise na vysoke cene

    takze duvody jsou: prachy, pak prachy, krome toho prachy a v neposledni rade prachy, ale klidne si to svadejte treba na rostouci uroven
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    MAKROUSEK: Úplně nepřekvapí, v oblasti dotací, včetně těch EU, se pohybuji už docela dlouho. A tak některé souvislosti a bizardnosti dotacnich světu znám, včetně způsobu nakládání s některými částmi veřejných peněz. Ale pravda je, že tohle jsem si zrovna do souvislosti nedal. Díky za to osvětlení. Oni se podobné věci vlastně dějí i v jiných segmentech.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    VOJTASAN: Ja ti reknu duvod a asi te prekvapi. Je jim rostouci zivotni uroven. Protoze se CR blizi v GDP na hlavu prumeru EU, v kteremzto momente vyschne vetsina dotaci, protoze dotuji se hlavne staty pod prumerem. Ocekava se, ze to bude za dva, za tri roky, takze co se neopravi do te doby, bude muset zadonit u nasi chude vlady. Takze vsichni sturmujou.
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    SALO: Tak to máme podobný. Máme rekonstrukci zadní fasády domu, bytu v patře a teď ještě tohle :) Ale na ty estetické záležitosti stále nerezignuji. Tak uvidíme no.
    SALO
    SALO --- ---
    VOJTASAN: mne to nehovor. uz niekolko tyzdnov mam kazde rano z ulice zbijacky a z dvora vrtacky, pretoze zrovna musia rekonstruovat barak naproti.
    nejake esteticke zalezitosti s dlazbou a asfaltom su mi v takomto stave uplne u prdele...
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    SALO: Hmm. Díky. Já jsem konkrétně z P3, ale to je to samý. A nějak sem to nemohl vygooglit. Chodím do práce často pěšky a v létě to začal být fakt opruz. Chápu, že je to čas od času třeba. Ale znova rozkopaný místa, jako minuly rok a tak... Teď mě ještě cestou domů vytočil ten pohled na zbastlenou Korunní, kde už to zakrývají, černej asfalt v kombinaci, se starým, spolu s kostkami. No nevím no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam