• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    skoda, ze tu prestali chodit ludia, mohli by povedat svoj nazor na kvalitu a citatelnost prekldov...
    trebalo by mi sa mi vtom polepsit...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    II.cast
    Vieme, ze budinske vapencove jaskyne boli obyvane praclovekom. A tento usek Dunaja uz velmi skorosluzilo ako prechod a prve osady pochadzaju uz z doby bronzovej, pr.K. v XIX str. O niekolko storoci neskor davaju o seba vediet archeologicke vykopavky z osad vyspelych keltov.

COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Budapest tortenete II.resz
    Tudjuk, hogy a budai mészkőbarlangokat már az ősember is felfedezte és szálláshelyül használta. A Duna ezen szakasza pedig már igen korán átkelőhelyként szolgált, s azt is tudjuk, hogy itt már lakott település volt a korai bronzkorban, Kr. e. a XIX. században. Többszáz év múlva a kelták fejlett társadalmáról, városias településeiről adnak hírt a régészeti leletek.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Budapest je jednym z "najmladsych miest" v Europe - viac ako tisicrocnou tradiciou, ba minulost slobodneho kralovskeho mesta Pesti a Budy /Budin/, ako aj "polneho mesta" Obudy, ako aj obydlii sa straca v hme zabudnutia. Protirecenia su zrejme a pochadza z toho, ze tieto try mesta sa spojily iba v druhej polovici minuleho storocia.

za pravopis nerucim:}
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Budapest tortenete. I.resz.:
    Budapest - Európa egyik "legfiatalabb" fővárosa - több mint ezeréves múlttal rendelkezik, sőt Pest és Buda szabad királyi városoknak, valamint Óbuda mezővárosnak, mint lakott településnek története, a homályba vész. Az ellentmondás látszólagos, s abból ered, hogy a három város csupán a múlt század második felében egyesült.

Többé kevésbé ayért tesyem ide a taxtet, hogz jó lenne leforditanom a mihamarabb..
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Nem tudjátok véretlenül, mi lehet Hathor-ral? Ismeritek őt??
    TIBOREC
    TIBOREC --- ---
    nyx magyarul? hat, en csak cseh es angolt latok a bealitasok kozot :-)
    de ha valamit kulturat akarnal itt, akkor peldal a cimen
    http://www.csmmsz.org
    vagy http://www.magyarintezet.hu/cities/frame.jsp?HomeID=12&lang=HUN (csehul is lehet)
    vagy http://www.pragaitukor.com/
    lehet bisztosan valamit talalni ;)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Elsosősrban elnézest kérek, hogy nem nagyon tőrődők ezzel a klubbal.. az talán a szerencsém, hogy még ne tőrőlték ki, hogy ez az egyetlen erre a témára. Az talán a kőnnyités a helyzetemen, hogy utóbbi időben nemnagyon volt se időm, se lehetőségem, bár olcsó kifogásnak hallatszik;}
    ez a nap viszont fordulópontos, mert úgy ősszeálltak a dolgok körülöttem, hogy saját pc-m van, van netem is és relativ időm is arra, hogy iderakjak valamiket /nemtudom miket konkrétan még/. Valami kultúrális izéket talán..
    Egz kérdésem azért lenne. Tudnátok tanúcsot adni abban, hogy milyen a NYXhez hasonló szinvonalas ijesmi létezik magyarul. Ay a tapasztalatom, hogy kevés és nem tudom mi,hol. Röviden, Nyx magyar verzioban van egyátalán????????
    TIBOREC
    TIBOREC --- ---
    Van, de ugy latszik hogy semmi ujs :)
    JANCSI
    JANCSI --- ---
    Mi ujsag? Van itt valaki? :-)
    BOTUL
    BOTUL --- ---
    nebo jinak:) čím je lepší jezdit v samotným Maďarsku? autobusem/vlakem? co je levnější? pro dva studenty?:)
    BOTUL
    BOTUL --- ---
    zdravím, v pátek bych chtěl odjet do maďarska a řeším, jak se tam dopravit co nejlevněji
    pojedu do Siofoku, napadlo mě, že bych mohl dojet do Bratislavy na junior pas ČD a z Bratislavy autobusem třeba přes Budapešť nebo přímo....ale nemůžu nikde najít něco jako naše jizdnirady.cz, něco, kde by byly mezinárodní linky autobusů ...nebo v angličtině třeba obdobnou maďarskou stránku atd.
    může někdo poradit?
    nebo pokud by se dalo jet vlakem, tak kolik by od maďarských hranic stálo maďarské jízdné? v ČD centru v Praze mi řekli pouze jízdné mezinárodní a to je drahý jak hovno:)
    dík za cokoli
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    JANCSI: Diky, ale tyhle stranky jsou spis pro turisty typu 50ti lety nemec se svou druzkou kterej se projde po meste a nakoupi suvenyry. Uz jich mam v bookmarku nekolik. Nebyli by nejaky alternalivni zalezitosti?
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    Ahoj vsichni,
    25. srpna odjizdim do Budapesti a snazim se zjistit maximum informaci o mistnich zajimavostech atd. Bohuzel na webu je vetsina veci v madarstine takze se v tom vubec nevyznam. Poradte prosim nejaky zajimavy mista kam zajit, nakoupit, zakalit,....:)
    Zajima me takrka vsechno...ale hlavne umeni, vystavy, kluby, design obchody atd.
    Popripade nejake linky na stranky v anglictine
    Diky MOC
    JARRE
    JARRE --- ---
    TIBOREC: OK, dik
    TIBOREC
    TIBOREC --- ---
    JARRE: jestli chces fakt nakyho profika, tak bych se obratil na svaz madaru (rytirska 11). tam ti snad nekoho poradej, nebo primo sezenou.
    JARRE
    JARRE --- ---
    Shanim madarskeho speakera pro nahrani zvuku k multimedialnimu cd. Nevite o nekom?
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    poradil by mi nekdo jak se nejlip dostat z Budapest,,Népliget aut.áll. a z Budapest-Kelenföld (este nevim esi pojedu vlakem nebo busem) dnes rano mezi 6-8 na letiste ?
    diky, nejlip do posty
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    najblizsie nieco, co ma k tomu dostalo, to je tento text,. Su tam ete slova ktorym nerozumjem, a tak neviem ake su medzi nimi suvyslosti..:

"...nem értünk a jogi csûrés-csavaráshoz, szemben a botrányt botrányra halmozó Horn-Kuncze-kormány idézõjelben "áldásos" (hahaha, jó vicc!) tevékenységével, például Tocsik, ha még emlékszünk (naná!).
    Igen? Ki akar valaki szállni? Most szóljon. Esetleg egy fárgeszte? Egy zer geerte? Vagy egy lédiz end dzsentlemen? Mádámemöszjõ? Tovuhabohu? Empiriokriticizmus? Kiszelaméla? Csak tessék! Megállni sajnos nem tudunk, de mi örülnénk a legjobban, ha viszontláthatnánk önöket díszes társaságunk interpuszta-járatain."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam