• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    SITH
    SITH --- ---
    tak nám asi skončí Malev :)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    WILDENBURY_SQ: Asi to bude dobou (a možná i že nejsi, nebo nemluvíš maďarsky :-)) ) ... ale já mám na Balaton krásný (20 let starý) vzpomínky.. :-) .. doteď si pamatuju ten stánek se zmrzlinou..

btw. Mariska mluví už jenom hodně málo.. čekal jsem aspoň nějaký interview..

Lovely Mariska Hargitay speaks hungarian :) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=tDQTj9WEZsE
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    Nebyl by tu nekdo ochotnej mi prelozit par veticek do madarstiny ? Budeme asi otvirat zkusmo zastoupeni sve firmicky pro Madarsko a ponejprve bychom chteli dat na nas cesky web/hu nejakou kratkou zpravicku citajici par vet o tom, co se chysta. Postupne by toho bylo aj vice, samosebou radi neco zaplatime. Vyhledove (v prubehu cca pul roku) budeme shanet i nejake sikovne madarofilni lidi, kteri by nam s tim pomohli systematicteji. Spoluprace nejprve externi na dohodu, popr. podil na uspechu, pozdeji budeme shanet trvale spolupracovniky, jak madarsky hovorici tady (idealne Praha, popr. plynne madarsky hovorici lide ze Slovenska), tak pozdeji nekoho sikovneho v Budapesti. Zkratka jen tak nahazuji udicku ponejprve zde na nyxu. Oborem jsou edukativni hracky a skolni pomucky, tj. kladny vztah k ratolestem a prirozena hravost vyhodou. Kdyztak posta, dik.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    akurat davaju v madarských aktualitách, že na uzemi madarska aktivovali pohotovost ohledne padania ulomkov sondy Fobos
    Ruská sonda se nekontrolovaně řítí k Zemi. Asi spadne do oceánu - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/ruska-sonda-se-nekontrolovane-riti-k-zemi-nikdo-nevi-kam-p2w-/tec_vesmir.aspx?c=A120115_100901_tec_vesmir_jan
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Rikam, kdyby byl zajem, vyhrabu fotky... Jidla, pohostinstvi, centrum historicky a tak.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Mrkni na ten Györ Trissie!

Termalni lazne, wellness, krasny mesto, akce (=zadny technoparty, jako vhodny pro rodinu spis), je to kousek, levny celkem... Hm?
    SITH
    SITH --- ---
    tak je to Bogács, jsou tam i místní lázně (http://bogacsitermalfurdo.hu/en.html), popř. lze na googlu najít pronájem chytiček ve městě. Jsou tam skvělé vinné sklepy (http://www.seeuinhungary.com/north/bogacs.htm) a je to cca 20km do Egeru. Skvělé historické staré město s plno akcema :) doporučuju
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: chatku nechci, cílem dovolené je, abych týden nemusela vařit a uklízet :-)
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: tam jsou k pronájmu např. dost hezké chatky se zahrádkou, grilem atd. :) mmnt, zkusim najít kde jsem to byl
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SITH: a nějaký tip tam?
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: to bych možná volil lázně v okolí EGERu a případné procházky pro okolních kopcích, než Balaton
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no já na koupání v Balatonu přímo netrvám, ono ostatně už tím červnem je dané to, že nepředpokládám moc teplou vodu, spíš mě zaujaly ty "letoviska", které mají termální prameny a tedy hotely s termálními bazény.
    Večerní zábava mě moc nebere, a co se jídla týká, nevím, jak se situace změní do června, ale momentálně jsou pro nás restaurace trochu tabu (protože nic člověku tak nevylepší čekání na nějakou tu specialitu, jako řev nudícího se nemluvněte), takže pomalu hotel s polopenzí, kde bychom se v nejhorším mohli najíst na etapy, by byl to nejlepší...
    SITH
    SITH --- ---
    TRISSIE: pokud chceš lázně/wellnes, tak nejezděte k balatonu. Balaton je mělká louže plná ožralých rakušanů/němců, ani koupat se tam pořádně nedá, protože 90% pláží je zpoplatněných. Je to tam taková party, taková Ibiza pro chudé. Takže pro oddych spíše NE
    SESTRENICE_HADA
    SESTRENICE_HADA --- ---
    TRISSIE: Moje ségra jela s rodinkou do HU o Vánocích a byli z toho zklamaní, jídlem, obsluhou, neznalostí angličtiny (Maďaři jedou spíš na němčině), taky byli někde v lázních, nesvěřila se ale ve kterých. U Balatonu se jim naopak líbilo. Musíš prostě jíst ráda spoustu masa a k tomu bílej chleba (bezlepkáčům zbyde jenom masíčko a nemusej se k tomu zalepovat tím pečeným knedlíkem) a netrvat na zelenině (ta je už obsažena v mase zvířat). Ještě líp, když máš ráda vnitřnosti, protože těma se tam můžeš kdekoli nadlábnout (nejsou tam okrajové jako u nás). Místa tam jsou podle mých pozorování a zkušeností hodně podobný Čechám, takže kočár dotáhneš kamkoli bez problémů, zvlášť když tam jedeš vybavená manželem. Tolik tipy, konkrétní místo mě nenapadá, jsem spíš taky divočák.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jak mam Madarsko rad, Balaton mi naprosto nic nerekl.

zaplivana dvouhvezda za 50 eur/noc a to plne bez jidla (vsechno ostatni bylo jeste drazsi a plny), plaze takovy nic moc (u brehu zabahneny a plny deti mocicich do vody, vsudypritomny smrad kadibudek) - ale nehledali jsme nejak extremne, takze treba tam hezci jsou, voda cista bude, nekde dal od brehu, to jsme videli - pak bych zminil nic moc jidlo, na madarske pomery, vsude takove osizene solichy za pomerne draho.. Ale opet, asi se da neco najit, pokud to tam neznate, za tech 14 dni urcite neco najdete a vase posledni vecere bude slusna :) A prochazky sice hezky, pro kocarek jak delany, to ted myslim vazne, ale vsude kolem jsou papalášský stavby (od cikánského baroka po opravdu hezky... Minizámky a hrady), ktery kolikrat maji svou krasnou cistou plaz, miniaquapark se skluzavkama a prolejzackama pro deti, maďárošové tam kalej a naramne dobre se bavej, coz je akorat k vzteku, protoze hotely pro normalni smrtelniky tam fakt stojej za strarou bačkoru, stejne jako zbytek sluzeb. Ber jako moji (treba nepodstatnou) zkusenost.

Nechcete to prehodnotit? Podstoupit tolik utrpeni kvuli velky louzi.. Madarsko imho umi nabidnout mnohem vic, za jiny penize.

Takovej Györ, malinky mestecko hned za Slovenskem (=je mnohem bliz), se mi libil mnohem vic, jak celej balaton, byl tak roztomile buržoazni, pritom klidnej, ale neco se tam i delo, jak ja si nepotrpim na architektůru, tak tady me fakt i bavilo koukat po baracich, jidlo na uplne jinym levelu, fakt mnam... A to vse za 2/3 ceny slavnyho Balatonu. S kocarkem se tam da jezdit taky. Mohl bych asi vyhrabat i fotky Györ vs. Balaton :)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    TRISSIE:
    hm, ja zatim skusenosti v kempingu a spanim na divoko a v aute, ale skusim daco pohladat.. ja zatim troska obehal severní breh, ale udajne vic welnessový je práve jižní breh,,, uvidime,,,
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ahoj, uvažujeme o letní dovolené na Balatonu - červen, vlastní doprava a určitě nějaký lepší hotel, protože pojedeme s desetiměsíčním dítětem.
    Ideálně by tam mělo příjemně na procházky s kočárem (manželova podmínka) a wellness/lázně (pro mě).
    Nějaké doporučení na lokalitu nebo přímo konkrétní hotel, případně čemu se vyhnout?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Hodobný film o hun undergrundu (konkrétne o jednom spevakovy Hobo a dalších)
    Kopaszkutya (A teljes film) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=CULdWGQB59c&feature=related
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Ode dneska na uzemi Madarskej republiky naprostý zakaz fajčenia na verejných priestranstvách, stejne ako v Irsku atd... tak bacha, odedneska madarsky kafickary v hospodách bez tabaku...
    MYSHA
    MYSHA --- ---
    nakonec jsme ozkouseli Kiraly a mazec! Pominu-li tedy fakt, ze doplnkove sluzby zalostne, organizace disharmonizovana a anlicky hovoriciho jedince, aby jeden pohledal, velmi prijemny zazitek ;]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam