• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    COLOMAN: skratka:
    delala u Oplu jako operatorka, vydelavala 170tisFt, ale klidne mohla mit 200tisFt. Doporucuje, ked ked umis jazyky, tak pod 200tisFt/mes nechod v zadnom pripade, spis víc. A hlavne bacha, lebo hodne šetri na vejplatach..

situace s bydlenim je super, vela moznosti byvania, hlavne chce cas na hladanie. V ziadnom pripade neshanet cez agentury.
    Bacha na kvalitu byvania, at si davas pozor na okrsky, na topeni, klidne si vyzadaj posledné uctenky od topení, a bacha na plynomery a elektromery, delaj se podfuky.
    pokial si pamatam, ona byvala v "ziškovskom" baraku s heským dvorečkem, v klidné čtvrti 1+1 s patrom a platila 60-70tisFt/mes sevším.

no a skoro vsade pripomina, ze bacha navsecko, lebo všade su snahy cizince vošedit!:D
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    no tak bud ma tvoje kamaradka hodne specificky styl vyraziva nebo ma google translate hodne daleko do dokonalosti
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    napsala to hezky, ale ja madarsky neumim. Zkusim to hodit do google translate a uvidim, co z toho vyleze...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    woe, tak kamoška sa rozpísala ohladne jej vlastných skuseností žitia a pracovania v BP..
    tuto je v originálu:) ja nevem co ztoho vyfiltrovat:))

hát én 170 000et kerestem, ami relativ jó fizetésnek számit, de szerintem a havernőd ne menjen melózni 200 000 Ft alatt (nyelvtudással semmiképp!!főleg ha kérdezik a melóhelyen, mennyit képzel magának, ne mondjon kevesebbet, mer ugy jármint én) ...jaigen ezt az összeget kaptasm tisztán kézhez, sajna nem tom mennyi az bruttóban.
    a relativ jó azt jelenti, hogy annyiból éppenhogy el tudod tartani magad, és szerintem munkakörtől is függ persze. a nyelvtudást, akár cseh, akár más, megfizetik a magyarok, de igen kell velük vigyázni, mert mondom, trükkösek naon. annyit adnak amennyit kérsz, nálunk az Opelnél volt aki sokkal szarabbul teljesitett mint én és simán megkapta a 200 001 Ft-t. lehet többet isérdemes kérni, ha van szakmája és abban akar nyomulni, akkor mindeképpen!!! (de arról sajna nincsen tapasztalatom)

a lakáshelyzet szerintem kurvajó. sokkal jobb mint itthon, mert mindenki feketén adja meg veszi ki őket. szal erőteljes dinamikával működik a dolog. kurvasok a kiadó lakás, a jó persze kevés. a lényeg hogy haggyon magánakidőt az ember hogy mindent végignézzen és megkérdezzen(mert a Pestiek sumák csaló disznók, marhára kell velük vigyázni, mert mindenki arra hajt hogy átverje a másikat) amit semmiképp ne csináljon: ne ügynökségen keresztül keressen lakást. mert azok is enyhén szólva trükkösek...a legtöbb lakáskereső oldalon 90%ban közvetítő veszi fel a telefont ha érdeklődik valaki, de engem óva intettek a haverok, hogy inkább keressek kicsit tovább, mert virul Pesten a lakásügynökbiznisz (konkrét példa: befizetsz 2-3000 Ft-t, aztán a kezedbe nyomnak egy kézzel irt cetlit telefonszámokkal hogy nesze ezeket hivd fel nézd meg intézz mindent magadnak) (és ugyanazok a lakások vannak rajt mint amik a neten)

ha lakást akar kivenni Pesten, az első, hogy nézze melyik környéken van. vannak pitiáner összegért kiadó pecók olyan helyeken, ahol mindennap megkéselnek valakit az ablak alatt (mondjuk 15-20 000 Ftért per hónap)
    aztán érdemes megnézni hogy milyen a fűtés, és nem árt elkérni a főbérlőtől egy téli fűtésszámlát, megnézni, hogy szigetelnek az ablakok, meg hogy milyen a környéken a tömegközlekedés

megtaláltam a cetlit amire anno felírtam mi mennyibe kerül a lakásban ahol laktam, allesz a legjobb ha egy az egyben leirom, láttad kb. hogy néz ki, fogsz tudni viszonyítani:
    -lakbér (csak ez az összeg áll az apróhirdetésekben, az összes többitre külön kell rákérdezni): 45 000 Ft
    -kaució (tök üres volt a lakás amikor beköltöztem, minden bútort én vittem): 45 000 Ft. általában 2 havi-3 havi lakbérnyi kauciót is elkérnek, ha pl. van pár bútor bent, vagy mosógép (a mosógép ajánlott, mer nincsenek nyilvános mosodák)
    -"közös költség"(szemétdij, takaritónéni, stb): 7000 Ft
    -plussz villany plussz gáz (a havernőd rohadtul vigyázzon a gáz meg a villanyórákkal, meg még a hivatalos leolvasókkal is!!!egy ideje durva csalások mennek ilyen téren-is)

sajna erre vonatkozóan nincsen adatom (a fejemben nem maradnak meg a számok a cetlire meg nem irtam gáz meg villanyköltségeket)
    de ha jólé emléxek, olyan havi 60-70 000et fizettem mindennel együtt (lakbér, közös költség, villany, gáz, satöbbi)

nekem aszonták a haverok, jól jártam azzal a lakással, hogy nem volt drága, ennyit tudok.

az általam tapasztalt dolgok legfontosabbja viszont tényleg az, hogy Pesten mindenki át akar verni. ha oda akar költözni, erre figyeljen a legjobban. bár asszem Prágában is igy van ez, nem? elvégre nagyváros.
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    blanche...ale ty madarsky asi umis ze?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    THE_SON_OF_MAN: Ano, resp. pracovala jsem, nyní jsem na MD. Platy mi přišly v zásadě srovnatelné s ČR, práci jsem teda hledala vcelku dlouho (4 měsíce docela usilovně). Daně mají vyšší než v ČR, výplaty (aspoň v našich dvou firmách, kde pracujem), chodí na konci daného měsíce, což je vcelku milé.
    S bydlením nemám přesný info, my to máme jinak a máme ubytování placený od firmy, ale co vím, tak kolegové bydleli celkem slušně v centru nebo v jeho dochodné blízkosti a podnájmy si mohli v klidu dovolit (= zbávalo jim i na pivo, dovolené a podobné kratochvíle). Takže najít se asi dá, mám pocit, že to všechno byly spíš menší byty (garsonky, 1+1). Znám i dost lidí, co mají byty vlastní.
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    jinak o neco niz se nekdo ptal na squaty v budapesti - z toho, co jsem zjistovala, tak squat ve smyslu autonomniho socialne-kulturniho prostoru v BP zadnej neni (bych se koneckoncu dost divila za tyhle politicky situace), ale je prej hodne socialnich squatu (lidi, ktery prisli kvuli ekonomicky situaci o bydleni hledaj mista, kam jit.. logicky se na sebe snazej neupozornovat).

neco k tematu jeste tady
    [ EMMMA @ SQUATTING idealismus X vyhoření ]
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    COLOMAN: Obávám se, že pouze titulky, ale úplně jistý si tím nejsem.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    a toto existuje s CZ dabingom?
    Distrikt! / Nyócker! (2004) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/170208-distrikt/
    ZRUUD
    ZRUUD --- ---
    EMMMA: Dvojka je špatná, asi bych byl radši, kdyby se do toho vůbec nepustili.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    THE_SON_OF_MAN: hmmm, klasická slibotechna:) uvidímeno...
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    coloman, dik, rad se dozvim.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    EMMMA: na, taky sa obcas snazim zhanat CZdabing té jedničky, ale zatim marne. Prva cast je klasika...
    THE_SON_OF_MAN: zeptámse dajaké kámosky co tam bydleli, ja iba akurat viem, ze BP priemerne platy su zdaleka vyssie ako v okoli BP a inde po Madarsku. a bydleni je prej levne.. snad obdrzime dajake lepsie info...
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    ZRUUD: bohuzel nemam/nevim, ale koukam, ze to ma i dvojku.. http://www.csfd.cz/film/242479-past-na-kocky-2-dablova-kocka/. vypda na picovinu, ale jednicka naopak moc dobre, diky za tip:)
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    Pracujete nekdo v Budapesti? Jake je to s bydlenim, platy?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    COLOMAN: Až o velkých prázdninách, moc děkuji za tipy a místopřísažně slibuji stručný report.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    PASTEL: čávtakcó? užste boli?:) ja už som potom troška zabudol vyhladavat dajaké návševyhodné fleky:)))
    proste chcípatotady a ja potom uplne zabudnem nato mysliet;)
    napiš zoznam coste navštivili, jabyto mal strašne rád dajak spoznámkované co kde je... stačí jméno objektu a cotoje ve dvou slovech, netreba žiadný cestopis...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    konkrétne poznám pomerné levné strážené parkovacie fleky medzi barakmi VI. a VII. okrsku.
    ovýkendu je to tušim ešte stále free, okrem okolí hradu tuším...
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    COLBEN: pokud se to nezmenilo tak o vikendu muzes parkovat zdarma kde chces
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam