• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COLOMANMagyar
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nazev for na jednom radiu..
    chci jim tam neco napsat (ebg), ale je to madarsky radio a nevyznam se v tom :D
    http://www.justmusic.fm/pages/default.aspx
    fora tady http://www.justmusic.fm/pages/forum.aspx?fid=2
    TIBOREC
    TIBOREC --- ---
    KASUMI: prelozit konkretne "nazev for", nebo nazvy nejakejch jinejch for...?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    cauko
    mluvi tu nekdo madarsky? potrebuju jen prelozit nazev for..
    ORGANA
    ORGANA --- ---
    Zdravím...Nevíte o nějaké učebnici maďarštiny online a free?
    díky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    iaoga: jo a jak se daji sehnat? koupit na Amazonu, asi.-) nebo na ebay, ja mam svoji odsud. Nebo v dobrem nemeckem knihkupectvi ti ji objednaji...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    no, mam jednu anglickou, k ty audio neni a asi bych ji na samostudium moc nedoporucila, prijde mi dost hrrr... (titutl ti napisu z domova, doporucila mi ji madarka, co uci z ni cizince, myslim, ze na uceni s ucitelem je asi dobra..) a pak mam nemeckou, Langenscheidt, velka nemecka edice jazykovejch knizek, tak k ty je i kazeta, ale tu nemam... tady to mas na amazonu: http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3468802676/ref=br_lf_b_12/028-9334977-6514146
    no a pak mam jeste neco v pdf, teda spis muj pritel ma, to bych vam sem ostatne mohla hodit, myslim ale, ze to ma za ucebni jazyk nemcinu...
    IAOGA
    IAOGA --- ---
    GUDRUN:
    Jak se dají sehnat ucebnice madarstiny? Vim o te vydane v Cechach, ale ta nema audio. Rada bych sehnala nejake cizi, aby byla pruvodnim jazykem bud anglictina nebo nemcina. Nevite jak?
    XL1
    XL1 --- ---
    Je nekdo z vas v budapesti-potreboval bych privezt madarsky DV serial na DVD ...zaplatim v KC nebo eurech...
    TINA
    TINA --- ---
    :o) jo..to je taky dobry.)
    TIBOREC
    TIBOREC --- ---
    TINA: nz, pak se tu muzes podelit se svejma pokrokama ;)
    PS: imho jeste hezci je kis kutyus [kiš kuťuš] = maly pejsanek ;)
    TINA
    TINA --- ---
    diky moc.) raci madarsky psat nic nebudu (ani nemuzu :), ponevadz znam asi deset slov a hlavne nevim jak se to pise...)
    nejradsi mam "kiš kuťa" :D -maly pes :)
    TIBOREC
    TIBOREC --- ---
    TINA: Ahojky (szia ;), v Praze se muzes obratit na Svaz Madaru zijicich v Cechach, konkretne na jejich kulturni centrum (sidlem v Rytirsky 25-27). Behem roku tam probihaji jazykove kurzy na dvou urovnich, uplni zacatecnici a pokorcilejsi. Muzu doporucit, uci tam skveli lidi :) Jinak by snad mela existovat i jedna knizka - Madarstina pro samouky (1963), Blaskovic Josef, ale nikdy jsem ji nevidel, takze nemuzu soudit...
    Tak hodne stesti (Sok sikert! ;)
    TINA
    TINA --- ---
    jeeee,,halooo.)
    mam dedu madara (z Budapesti)..ted ted uz nekolik desitek let zije v cesku..
    jezdily jsme se sestrou jako maly do madarska kazdy rok o prazdninach k Balatonu ke znamym dedy...uz asi ctyri roky jsem tam nebyla a docela mi to chybi...vzdycky s dedou a s tatou (jeho synem) jsme jeli..ach ta nostalgie..:)
    mne se madarstina hrozne libi...a mam obcas takovy tendence, ze bych se ji naucila..kdyz uz k tomu mam predpoklady :D
    ale prave nejak nevim jestli vubec jsou v Praze nejaky vhodny kurzy. Mohla bych s tim otravovat i dedu mozna, ale nevim jaky by byl ucitel :)
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Gudrun: beszélgessél még valamit. Mikor Készűlsz Bősre?? Ebben a klubban mindenki passziv. Gondolkodtam, hogyan lehetne feldobni, de még mindig nincs saját PéCém. Gyere ide és gyakorold a nyelvet. Hathor tuti segiteni fog.. csavesz
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    szia Gudrin: milyen jo, hogy itt vagy:) - ako dobre, ze si tu:)
    En is Bősőnn szűlettem - aj ja som sa narodil v Gabcikove
    o žiadnej knihe neviem, ale zdasami, zesom videl niekedy-niekde madarsko-slovensku učebnicu. Urcite su. V ktorej časti Gabčikova ste byvali? moja babka vas mozno bude poznať;) Valamikor gyere látogatóba, iszunk sőrt meg bort;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    aha, tak ja jeste neco napisu, treba ozijete.
    Ja mam uz dve ucebnice madarstiny, jednu od Dorotty Lakos, vydanou v madarsku, mluvici anglicky, druhou od nemeckeho vydavatelstvi Langscheidts, mluvici nemecky. Zacala jsem tu na uni chodit na kurzy, ale onemocnela nam profesorka a uz dvakrat nam odpadla hodina, takeze porad davam jen Hogy vagy a Jo estet .-) ale snad se to zlepsi.
    Jinak, pribeh je trosku podobnej Dorotce, jako mala jsem zila na Slovensku, Gabcikovo (Bös), okres zminovana Dunaserdahely .-), a mluvila jsem plynne madarsky, naucila jsem se od decek, ale kdyz mi bylo sest tak jsme odesli do Cech a ja jsem vsechno zapomnela. Ucim se zpatky docela rychle, obcas se mi neco vybavi, ale nereknu skoro nic.
    V lete jsem byla par tydnu v Budapesti a madarstina okolo me byla uzasny stimul, skakalo mi to do hlavy samo, ale ted, kdyz zase madarstinu skoro neslysim, hodne zapominam i z toho mala...
    A moje motivace pro navrat k madarstine: muj madarsky pritel Gergöcske .-) a bydlime spolu v Erlangenu, v Nemecku.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Ahoj, skoda, ze je tu mrtvo. Klidne si povidejte madarsky, aspon se na vas budu cvicit, kdyz uz se nepridam....

Mimochodem, nevite, jestli existuje nejaka ucebnice cestiny pro madary?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    COLOMAN --- --- 9:44:21 1.3.2004
    Vo vzduchu je vela bacilov;) Je tu dachdo aj z Dunajskej Stredy.. czamagula odkial si??
    LUSI
    LUSI --- ---
    ESTERIS: moje řeč :))
    ESTERIS
    ESTERIS --- ---
    ee,mluvite tu nekdy po nasem:))))
    rada bych se neco treba i dozvedela,ale takhle to fakt nedam:)))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam