• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: ty ses vazne kreten. Prodany to je uz tri mesice . Z inzeratu jsem nic neodstranil, inzerat je vlozeny znovu.
    TWARR
    TWARR --- ---
    hele bezvadny stav, tak co tu vlastne porad resil? ;))

Nikon D7000 + Nikkor 17-55/2.8 *PRODANO* - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=184503

(tomu usmevu, kdy pan player z toho aktualniho inzeratu na tamron 3,5/180 odstranil info, ze to ma zpicenej sroub u stativovy patky, se taky smeju. at zije fer jednani ;D)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Nová stránka o Nikonu

Jsem NIKON Blog | nikonblog.cz
    http://nikonblog.cz/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Nikon 1 (V1 i J1) tělo s FT-1 použití s F bajonetem, funkční omezení:

• F mount objektivy namontované na FT-1 mají crop faktor 2.7x(!!!).
    Příklad: Při použití objektivu 300 mm, což odpovídá úhel záběru 800mm objektivu.
    • AF / AE podporován s pouze AF-S objektivy.
    Automatické zaostřování je možné při použití AF-S objektivy, ostřící režim musí být nastaven na AF-S (Single AF) a AF-oblast jen na střední zaostřovací bod.
    • Indikace zaostření (dálkoměr), může být použit s CPU.
    • Při použití FT-1 a kompatibilní AF-S NIKKOR F-mount, uživatelé mohou plně využít Nikon 1 vysokorychlostní sériové snímání 10/30/60 fps*.
    (* Při použití AF-S objektivy, se však zaměřuje ostření v první třetině sériového snímání a pak se uzamkne.)
    • [P], [S], [A], a [M] expoziční režimy mohou být použity s CPU.
    • [A] a [M] expoziční režimy lze použít s objektivy bez CPU. Clona je určena pomocí clonového kroužku na objektivu.
    • Redukce vibrací (VR) funguje, pokud jsou použity VR objektivy.
    Povolit redukcí vibrací, nebo zadat nastavení pomocí přepínače na objektivu.
    NORMAL / AKTIVE režimy jsou podporovány při použití objektivů vybavených těmito režimy.
    • Fotografování v režimu "Pohyblivá momentka" je možné pouze pokud je aktivní ostření s objektivem AF-S.
    • "Inteligentní výběr snímku" režim nelze použít.
    MAJA
    MAJA --- ---
    AF i VR fungují, ale nezvládá to AF-C a mám pocit, že jenom středový bod ...
    SYKES
    SYKES --- ---
    DOTCOM: to je vcelku zajímavý koncept na levné špiónování... dík :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo na foceni na slunicku to bude dobry ...
    SYKES
    SYKES --- ---
    DOTCOM: tyjo, zajímavý koncept :) S tou redukcí se přenáší komplet elektronika? Určo ji, pže manuální ostření na 1cce asi nebude žádná lahoda... a co VRko, taky šlape? :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    a pak je tu jeste low-cost low-weight alternativa, kterou jsem videl u jednoho fotografa v benatkach - nikkor 70-300 VR, adapter a Nikon 1 :) bylo to maly, nenapadny a jestli pocitam dobre, tak z toho vytah okolo 800mm, coz je slusny.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Na nošení (šoulačku) je dobrý 300/4 AF-S příp. s TC14, o dost dražší pak kombinace 70-200/2,8 VRII s TC20EIII (i když tam už je znát zpomalení rychlosti AF díky telekonvertoru oproti hodně rychlému 70-200 samotnému).
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    RATTKIN: doplnil bych tipem na ruzne varianty 80-200/2.8, tam i s AF ty ceny nejsou nak moc kruty.
    MAJA
    MAJA --- ---
    RATTKIN: Záleží co za WL se fotí, ale já osobně bych do objektivu bez AF-S (nebo ekvivalentu) asi nešel pro tyhle účely.

TIGU: D300 není špatná volba - má to multicam3500DX ostření a díky DX čipu ostřící body rozprostřené téměř po celé ploše. D7000 má údajně pitomé ostření na teleobjektivech (podle naturalart.ca) - já to chvíli zkoušel se starším Nikkor 300/2.8 AF-S, těžko soudit podle pár fotek, ale před koupí bych otestoval.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TIGU: na nikon f mount se da sehnat za babku plno starych skel, nekdy manualnich nebo pohanenych z tela. ale nekdy taky stoji zahouby, tak se musi peclive vybirat. Treba 70-200 f2,8 manual sem videl na paladixu za 4.000.
    Určitě je větší výběr starých skel na Nikonu, kde se f-mount drží už od filmových zrcadlovek. Možná to už ale víš.

Presel jsem z canonu na nikon, ale nejakej záračnej povlak nemá na čipu podle mě ani jeden.
    Nikon D300s má papírově skvělej autofokus, ale živější sujekt ho někdy i tak oblafne, že by to bylo o tolik lepší než canon se mi nezdá, ale nemám zkušenost s profi těly.
    D300s má pěkný framerate, tak se to dá dohnat.
    TIGU
    TIGU --- ---
    MAJA: Ze začátku asi Nikon 70-300mm AF-S VR, což je sice celkem krátké, ale vzhledem k tomu, že bych provedl komplet rebrand by mi asi nic moc jiného nezbylo. Pak bych rád šel do pevných, nicméně to asi bude chvíli trvat. Uvažuji o starší 300mm 2.8 s telekonvertorem. To je ještě otevřené.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TIGU: o jakých objektivech na Nikon pro WL uvažuješ ?
    TIGU
    TIGU --- ---
    TWARR: Asi nevidí souvislost mezi krádeží fotoaparátu v Chile a informacema ze zastavárny na druhé straně světa (v Praze).

Jinak bych rád pozdravil Nikoňáky a zeptal se jich na jednu záludnou otázku. Momentálně fotím na Canon 40D (10,1 Mpx APS-C) - mám k tomu 70-200mm 4.0 L bez stabilizace. Sem tam fotím s TC 1.4x a dost často i s pevnou 300mm IS USM L 4.0. Fotím převážně wildlife a tak mi crop celkem vyhovuje kvůli ohniskům. Přemýšlím nad upgradem a zvažuji i přechod k Nikonu. U Canonu jsou alternativy dvě: 7D (crop s poměrně vysokým rozlišením a fajn ostřením za slušnou cenu ~ 20k). Nebo fullframe 5D mk II. Trošku mne odrazuje jen středový křížový ostřící bod. Nicméně za ~30-35k to není zas až tak hrozné a i kdybych výsledek cropnul 1,6 (canon crop factor), tak mám lepší rozlišení, než teď. Má cenu premýšlet o Nikonu? Pokud ano, o kterém a proč? D700 se mi libí, ale na to, ze je to FF (FX) má poměrně malé rozlišení. Líbí se mi Nikoňácké ovládání a kvalita výsledných snímků. Jen nevím, zda mi nabídne Nikon něco za rozumnou cenu. D800 je moc krásný stroj, ale zhruba tak 20k nad můj momentální limit za tělo. Děkuji za rady a názory.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MANSIK: zizkov je cast prahy a ?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MANSIK: to ne tam mu pomuze cestovni pojisteni.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    GEKONZPRAHY: Já měl za to že Žižkov je ještě stále část Prahy...
    MILAZAJICEK: V Chile mu ta pojistka na domácnost pomůže ;)
    Nepíjte tolik na ty Velikonoce .... pfff
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam