• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MILAZAJICEK: vim ze pelenga mel/ma id alef, ale jestli se ho chce zbavit. nevim. Zkus mu napsat. Foti tribo srazy a dlouho jsem to sklo nevidel v jeho fotkach nasazeny. Treba ho nepouziva nebo ho prodal. Ale jak rikam za zeptani se nic neplati.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nezbavujete se nekdo Fisheye pro Nikon? Mel jsem o vikendu pujcenej 8mm Nikkor a docela me to bavilo, jenze tohle sklo je zrovna mimo me moznosti. Takovej peleng by stacil :) Rozhodne musi vykreslit kruh.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    REPLIKANT: už ji mám půl roku a stále skvěle, zatím jsem nenašel co bych jí vytknul. F3 i FM2 už spíš jen leží ladem. A také mám klid s touhou po nové technice, leda by Nikon připravil F7 :D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MILAZAJICEK: To je parádní stroj, poctivej kus železa, takovej robusnější analogovej "táta" D700, jak se sní pracuje? :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PEJR: ja zase svou D200 cistil za kupony z D100 ale dneska radeji pouzivam na kazdy snimek novy snimac :D (F6) :D
    PEJR
    PEJR --- ---
    MILAZAJICEK: Fakt? v tom případě tam pudu prubnout nevystřílenej kupon z D200.. ty byly ještě na 10 čištění :)))
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    OMV: ja si nechal na ten kupon vycistit jinej fotak a normalne jsem se zeptal zda by to slo. Prej slo ze jim je burt za ceho cisteni to utratim.
    OMV
    OMV --- ---
    PEJR: okay, tak v tom případě nic ;)
    PEJR
    PEJR --- ---
    OMV: jak bys to chtěl vošéfovat? na tom kuponu je sériový číslo i model tušim..
    OMV
    OMV --- ---
    Někdo za úplatu přenechat jedno čištění čipu, nechce se mi platit plná cena pokud to nebude uplně nutné. Díky moc
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PLAYER: prosimte prejdi uz na canon, kazdej clen tohodle auditka ti prispeje petikorunou
    TWARR
    TWARR --- ---
    ad restim res reddit

mimochodem, s 1,8/28 to bude zle, v patentu uveden nano coating, to bude zase naceneny ...
    QUICK
    QUICK --- ---
    Jsem ted o vikendu mel pujceny d5100 s 18-105 a hodne jsem se divil jak dobre fotky z toho lezou. Moje "babicka" d200 by se stydela :) Jako ovladani uplne na picu, ale ten cip me docela prekvapil, bych takove slusne fotky necekal.

Jako jedinou vadu na krase bylo, ze jsem nafotil sekvenci nekolika snimku a pak uz nic, vsechny dalsi fotky cerny. Zrcadko cvakalo, clona fungovala, ale vsechny fotky cerne. Nastesti stacilo sundat objektiv a nechat odklopit zrcadko, ale opotil jsem pri pomysleni na zkurveni ciziho fotaku. Cim to mohlo byt zpusobene? Taky neradi fotite s cizi vybavou? :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: Dekujeme ti za upozorneni o tvych problemech s ostrenim na D7000. Myslim, ale ze rozumny clovek jiz stacil z tvych prispevku nekolikrat pochopit, kde je problem a neni tak potreba to porad opakovat dokola.
    Ten, kdo to nepochopil doted, to uz asi nepochopi, take tedy neni potreba to opakovat porad dokola.
    Pochopil si to i ty?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    RATTKIN: a na f1.4 ti prijde malo ostra a malo kontrastni? Ja jsem jineho nazoru, ale jak rikas, kazdy to ma jinak.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PLAYER: Sigmu 50mm právě mám.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    RATTKIN: mel sis koupit Sigmu ;)
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    RATTKIN: Nápodobně, Měl jsem CZ planar 1,4/50 a namísto něj jsem sehnal 1,7 ku....
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Se mi zdá, že tu někdo objevil starý známý pravidlo (který bylo v každý učebnici fototechniky až do zhruba 90. let minulýho století), že světelnější objektivy jsou většinou měkčí a míň kontrastní... Pardon.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Když sem vyměnil 50mm f1,8 za 50mm f1,4 která stála 4x tolik, zjistil jsem, že není ostřejší, naopak. Začal jsem zkoumat každou fotku na 300%. Následovalo zděšení, pokus o reklamaci, trolling, focení testovacích obrazců a podobně. Pak sem si ještě jednou o objektivu načetl dostupne informace, přečetl jsem si o konstrukci objektivu obecne a zjistil jsem, že pokud chci pěkný bokeh, budu muset obětovat trochu kontrast, obzvlast pokud používám poloamatérské vybavení. Ne vždycky je nova draha věc ve všech oblastech lepší než ta stara. Pokud je to uplne nepouzitelne, tak reklamovat. Jinak držím hubu, fotím a nezkoumam výsledky elektronovym mikroskopem. Snažím se využít příznivých vlastnosti dostupného vybavení a slabší vlastnosti potlačit Photoshopem nebo lepší technikou focení. Připadne setrim na 1Dx + 50mm f1,2. Ale to jsem já, každý to má jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam