• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    Mam reglou D7k aprisel mi dnes od nikonu mail ohledne vymeny jedne sarze baterek: https://nikoneurope-cz.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/52352
    AMATI
    AMATI --- ---
    REPLIKANT: OK, sme tu off topic, tak sa presuvam vedla :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    AMATI
    AMATI --- ---
    ADAM: dik za tipy, no tak to potom radsej ten 9351B, radsej nieco lahsie... ta LAVA ma tiez 2,2kg, alebo?

No a teda aku hlavu by si mi poradil? V tom sa vobec nevyznam :-(

K tomu amazonu... Este neviem, kde to budem kupovat, pozeram amazon aj kvoli hodnoteniam... no a okrem toho som v nemecku, takze doprava by bola zdarma :-)
    PRASAD
    PRASAD --- ---
    to sem se chtel jen zeptat jestli totok je dobry nebo jestli tam je nejaka chyba
    pac ja na to oko nemam D90
    TWARR
    TWARR --- ---
    ;))))
    PRASAD
    PRASAD --- ---
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: a? porad nechapu..ona se snad meni kazdejch par minut expozice tak silne ze by to neslo srovnat v PP v pripade ze by to nahodou ten blesk nezvladl? Ja porad vubec nevim o co jde..o jaky situaci mluvis..nikdy jsem se s ni asi nesetkal..
    MAJA
    MAJA --- ---
    HUGGI: no blejsknu a vidím ... ale pokud těch fotek potřebuju udělat 50 za hodinu, tak by se mi líbilo vědět, jak na tom jsem a budu ...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: ja z toho vubec nechapu co resis...blesjkes..kouknes na fotku a vidis ne?..jestli byl blesk na hranici svejch moznosti nebo ne te prece nijak zajimat nemusi..pokud je fotka dobra..ok..pokud ne prenastavis hodnoty (a zjistis treba ze uz blesk je n amaximu..ale k cemu ti je vedet neco takovyho dopredu..)

Moc to resis..
    ADAM
    ADAM --- ---
    AMATI: tak hlavně doufám, že si ho nekuoupíš u amazonu, ale u mě :-)
    http://www.fotofilter.sk/80-giottos-hlinikovy-stativ-mtl-9361b-8kg/ - zítra ho můžeš mít doma a pokud by amazon s dopravou vycházel líp, tak se na nějaké slevě určitě dohodneme...

a k výběru: 9361 už rozhodně není žádný drobeček. to už je docela pořádný kus železa. myslím, že 9351čka by mohla být dostatečná, menší je celkem o dost, pevnost solidní.
    Giottos hliníkový statív MTL 9351B (max 5kg) - FotoFilter.cz – nejlepší poměr kvalita/cena, úzký sortiment, vše skladem.
    http://www.fotofilter.sk/96-giottos-hlinikovy-stativ-mtl-9351b--max-5kg/

hlavu si k oběma budeš samozřejmě muset koupit.

a pak ještě příp. toto, ten už je vč. hlavy, obalu, popruhu...:
    SUPERAKCE Giottos LAVA statív MT 7360 + hlava - FotoFilter.cz – nejlepší poměr kvalita/cena, úzký sortiment, vše skladem.
    http://www.fotofilter.sk/64-superakce-giottos-lava-stativ-mt-7360-_-hlava/
    (bez vysunutí poslední sekce je pevnost shruba jak ta 9351čka)
    MAJA
    MAJA --- ---
    PEJR: pro blesk možná, ale když chci rovnoměrně osvětlenou místnost vč. pozadí ...

Krom toho některé blesky dají plný výkon v řádech cca 1/200 až 1/1000 sec. a některé (ty levnější) třeba jenom na 1/125 sec. takže se s nima nedá moc počítat na rychlejší časy závěrky, protože to na kratší časy neublejsknou.

Pípání mám vypnuté, abych nerušil, ale stejně se tím dozvím jen, že to blesk už ideálně neusvítil ...
    PEJR
    PEJR --- ---
    MAJA: čas je pro blesk úplně bezpředmětná veličina.., jediný co je na něm důležitý je sync, jinak výkon blesku ovlivňuješ jen clonou..
    MAJA
    MAJA --- ---
    RATTKIN: no bohužel odhad v oku nemám, tak vždycky uvažuju, jestli půjdu na jistotu (1/60, vyšší iso), nafotím 50 - 100 fotek v sále a semtam bude někdo pohybem mázlý nebo jestli mám ještě rezervu (resp. jak moc musím zvednout iso), abych si mohl dovolit to samé s polovičními časy např.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: prominte pokud pisu polopaticky zakladni veci, jen sem to chtel ujasnit ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MAJA: na intenzitu zablesku od 1/200 nahoru ma vliv jen vzdalenost, iso a hlavne clona.
    pokud pouzivas cas kratsi nez 1/200 a tedy hi-speed sync, tak jde ucinnost blesku hodne dolu, protoze musi blesknout nekolikrat. asi uz to vyrobce neudava.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MILAZAJICEK: tohle všechno vím ... ale tabulka je mi naprd, když použiju nereferenční místnost, dva blesky / odraz od stropu apod. popř. jaký je rozdíl ve výkonu pokud pálím s časem 1/60 a pokud použiju třeba 1/125 nebo 1/200 při stejné expozici ...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: v manuálním režimu si můžeš výkon záblesku ručně nastavit. V automatickém na tebe řve pokud už jsi dosáhl hranice jeho výkonu. A v návodu bude přehledná tabulka ze které vidíš co to ublýská.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MILAZAJICEK: mrknu ... ale spíš by mě to zajímalo rovnou při focení, abych vědel, jakou mám výkonovou rezervu jestli nějakou mám ...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: mělo by to být v EXIFu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam