• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: nekdo sme jednou daval podrobnou tabulku pri vsech ohniscich..a je silnejsi..mam ty blesky fotim snima parkrat do tejdne..
    MAJA
    MAJA --- ---
    HUGGI: tomu se mi nechce věřit, že by byla SB800 o 1/3 silnější než aktuální model ... já našel v porovnáních, že je o něco málo a na FX
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: psal jsem pokud chces vykon...Sb800 je o tretinu silnejsi nez SB900/910..mam Sb800 i SB900 a ten nosim jen kdyz chci vyuzit na strobeni toho zoomu hlavy coz se obcas hodi..ale jinak ne..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Hele já mám SB600 a tento rok sem ho nepoužil, takže jsem trochu teoretik přiznávám, ale jestli SB800 nebo SB910, tak to si raději připlatim ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Pokud chces vykon tak SB800.. jinak pro 90% lidi s klidem staci SB700..stejne je dyck ylespi zvysit ISO nez to palit bleskem naplno..a doblejskavani zvladaj vsechny
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: Oprava: ...SB700. ;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUKAS87: Příští týden tam budu asi až v pátek.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SLUPKA: Výkon, dosah (SB910 vykryje větší úhel záběru, širší a delší, vhodné pro FX), velikost (SB700 je pěkně kompaktních rozměrů, vhodná pro většinu DX skel, krom ultra wide).
    Pokud máš široký nebo naopak TELE skla a fotíš hodně s bleskem, nebo na svatby, kde potřebuješ pálit o sto šest, tak to jsou případy kdy výkon SB910 využiješ, pakliže fotíš spíše na doplnkovej záblesk na standartních ohniskách, bohatě postačí SB710.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    REPLIKANT: tenhle týden mám plnej. nebo příští tejden - to mám dopolední, tak bych mohl st-pá cca po 15.00.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUKAS87: Mno dneska tam budu od 13:00 do 19:00, tak se klidně zastav a můžeš mě vyfotit s vytrínou plnou super skel :)
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    Chtěl bych se zeptat, jaký jsou rozdíly mezi NIKON blesk SB-700 a 910 ? Je něco co by mi mělo hodně vadit, jsem jen "nadšený amatér" a říkám si, že 700 by mohla být naprosto dostatečná...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    REPLIKANT: 5,6/6 mm Fisheye Nikkor jde nasadit na Nikon F a F2, jen musíš před nasazením toho objektivu sklopit zrcátko (takže by to snad šlo narvat i na F3). Omezení z toho plynoucí jsou snad jasný....
    Kdybys chtěl, stavim se s F3 ke škodovi a obětuju 1-2 políčka na filmu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUBOB: Je to hustý, obrázek nic extra, ale je tam vidět jak to !vidí! objektiv.
    Nada es verdad ni es mentira todo es según el cristal con que se tira.

Tohle sice není ta F2.8 verze, ale F5.6, kterou máme ve Škodovi, ale nepodařilo se mi to na nic nasadit, zkoušel jsem D700, D7000 (to jen aby se neřeklo), FM2, NIKKORMAT - na nic to nešlo narvat, vadil tam nějakej plíšek u bajonetu...
    6mm f/5.6 no AI Fisheye-Nikkor
    PEJR
    PEJR --- ---
    TWARR: 16mpx FF za 35k gimmee..
    YNZA
    YNZA --- ---
    RATTKIN: este furt? sakra
    YNZA
    YNZA --- ---
    aha aha!
    TWARR
    TWARR --- ---
    wtf is goin on

Nikon Rumors
    Před 2 minutami přes TweetDeck
    Are you ready for the Nikon D600? Full frame! Some basic specs coming up online later today...
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LUBOB: Já mam celej negativ koleček z 8mm nikkoru co jsem fotil před týdnem, už jsme z toho i zvětšoval a je to zvěrstvo. Ten 6mm nikkor lze používat pouze v leže na vodorovně upevněné tyči :)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    az nekdo najdete fotku z te bestie, dejte vedet. 220o zorne pole, to si nejak nedokazu predstavit :-)
    PEJR
    PEJR --- ---
    MLIKARNA: objektiv co vidí i za roh :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam