• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ULTRAMARINE: já bych si určitě koupil D800. mám rád Nyquistův-Shannonův-Kotělnikovův vzorkovací teorém a fakt bych nechtěl, aby ho čip v mym foťáku nedodržoval...
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    ULTRAMARINE: D800 bez E...jinak jestli na to extra nespechas, mozna bych chvili pockal, co v praxi prinese zatim virtualni D600
    ze ten cenovy rozdil proti D800 si muzes koupit nejake fajne sklo nebo dovolenou :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ULTRAMARINE: Jestliže neplánuješ dělat 1:1 tisky, nákup svaté trojice či posledních F1.4 skel, nebo makro (kvůli rozlišení a možnost výřezů), tak ti D800E přinese spíše více problémů než užitku IMHO
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Panove. chtel bych slyset nazory D800 vs D800E. Kdybyste si meli vybrat do ceho byste sli?
    Predpokladam, ze s tim budu fotit hlavne venku, v terenu, na cestach, tj. hodne krajinu (nepredpokladam delat moc zvetsenin a vyrezu) a pak taky sport - ale taky opet venku - kajaky, bike, beh, trekking, lezeni...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MAJA: jo aha, uz jsem se v tom zamotal..kazdopadne kdyz nejsi spokojenej s merenim, tak bych fotil na manual v rozmezi casu co chces a ladil k tomu expozici blesku +/- podle toho jak se mraky a spol., mozna klidne i blesk na manual, klidne mimo fotak ale v dosahu pokud nemas nejaky odpalovani na dalku s remote manualem, a proste pokud se podminky meni pozvolna, tak ladit sem a tam tech par hodnot tak jak potrebujes
    MAJA
    MAJA --- ---
    MENTOL_: já právě potřebuju kratší časy abych neměl rozmazané obrysy kolem např. rukou v pohybu ...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SMK: 140k neni malo, na druhou stranu oprava zaverky je snad do 3tis, takze zas zadna tragedie - spis jde o to, v jakem je stavu celkove vuci tomu poctu, ja pred koncem zaruky nechal pekne nalepit znovy vsechny gumy atd. Ted tahnu na 230k tusim a drzi (knock knock:)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MAJA: na D700 nastaveni e2-FlashShutterSpeed povoli nejnizsi rychlost s bleskem v poloautomatickych rezime dle tohoto vyberu - bezne fotim parties v A na 1/15 minimum
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OMV: dlouho jsem mel AF-D..dva ruzny kousky..kresba super..ostreni pomalejsi..ale da se to..fotil jsme s tim i koncerty..AF-S jsem mel parkrat pucenej od kolegy..je vetsi a tezsi i nez dnesni 70-200...kresba i ostreni super! ...nakonec jsem si ale 10k priplatil a vzal z druhy ruky 70-200/2,8 VRI...
    OMV
    OMV --- ---
    Někdo osobní zkušenosti s Nikon 80-200 AF-(ideálně asi S) nebo tu starší verzi D? Už se nějakou dobu rozhoduji pro nějaké Tele na mojí D300 a čím více sem toho načetl, tím spíše mám pocit, že 3rd party mi asi nikdy takovou kresbu a rychlost ostreni neposkytnou. Díky moc a kdyby mi k tomu někdo něco chtěl říct, nebo třeba už řešil podobné rozhodnutí tak prosím do pošty, budu moc rád. Ještě jednou dík
    SMK
    SMK --- ---
    no ja jako nepodnikam zadny vypravy do mist, kde by nesel do 2 dnu sehnat jinej fotak, takze, zkazenej vylet moc nehrozi, ale jenom premyslim jestli to jako stoji za to riziko... prijde mi taky ze jo...
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SMK: proste risk, nikdo ti nic nezaruci. Muze to fungovat 1000 snimku, a taky dalsich 150 000 snimku. Ja osobne bych se ji nebal, za predpokladu, ze bych k tomu mel rozumnou zalohu (napr. D90)
    SMK
    SMK --- ---
    ahoj, můžete mi prosím napsat názor na použitou d700 s nacvakanýma 140 000, těsně po záruce za 23900,-?
    (riziko versus cena) – nějak na to nemám názor a zas ta cena mi přijde dost ok.. díky moc
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HUGGI: to snad ani nestoji za tu ztratu nastaveni, ne?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: ja to chapu, ale kdyz sem nedas cely informace(ktery se daj vycist z exifu) tak ti tezko muze nekdo poradit.. kazdopadne pokud si nemel neco blbe nastavenyho tak by to fungovat melo, ovsem s tim ze pokud podexponovavas scenu a chces ji dosvitit bleskem tak to bude v 90% pripadu vypadat divne vzdycky..
    MAJA
    MAJA --- ---
    HUGGI: nejde mi konkrétně o jednu fotku - jde mi o obecný postup - doporučení - když se spokojím s 1/60 v A režimu s bleskem, tak to funguje docela dobře - jde mi o to samé jen s kratším časem (který tam nejde nastavit v tomhle režimu).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: nahoď fotku s exifem formou odkazu
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: jako ze bez blesku to davalo stejnou clonu, stejny iso a delsi cas..takze v manualu jsi scenu rucne podexponovaval = blesk j imusel vytahnout jo? v to;m pripade porad zalezi na meren iexpozice, na korekci expozice blesku..pokud to nebylo nastaveny nejak blbe meo by to bejt dobre i pri paleni naprimo..
    MAJA
    MAJA --- ---
    omg ... to nemá cenu tady řešit
    YNZA
    YNZA --- ---
    HUGGI: no, vypada to jako trivialni, ze :) fotak ma M, blesk ma A(A), pohoda, klidek, ale fotky nahovno zejo
    MAJA
    MAJA --- ---
    HUGGI: už jsem to psal : HUGGI: No právě že časy to házelo 1/30 apod. ale mezitím mohlo vylézt slunce zpoza mraků.

čas závěrky blesku oři P a A si můžu nastavit nejkratší 1/60 ...

HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: proc by to nemel prebrat?..vzdyt je to vicemen trivialni..ty si neco nastavis..on si predblejskne = zmeri scenu, vezme v uvahu korekci blesku a druh mereni a napali to do expozice..

MAJA: pisu to uz potreti..jak vypadala stejna expozice bez blesku?? kdyz nedas fotky a kompletni nastaveni tak tezko muzes cekat konkretni radu..

Jinak..synchro cas si muzes nastavit i na jiny hodnoty nez je 1/60..

Pokud nen ikonstatni osvetleni a nebudes menit expozici tak fotky nikdy nemuzou vypadat stene, protoze jendou bude hlavni prirozeny svetlo a blesk jen doblejskne, jindy zas prirozeny nebude a blesk to bude muset napalit..

Sladeni expozice a vyvazeni barev u takovejch 100rawu trva...3minuty?..max..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam