• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: co sem se tak ptal, tak mi všichni řikali 9-10 tis. podle stavu
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: kolik to kostuje..to s mei docela libi :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MILAZAJICEK: 100% kruh je IMO docela hodněexotickej, mě se právě líbí u těch 16tek, že ta deformace vlivem ořezu je taková snesitelná, a hlavně, když to budeš chtí narovnat tak ti pořád zbude nějaký rozlišení, to se z kruhovýho moc nedá, zase je to dobrý na něco jinýho, ale to bych nevyužil už vůbec.

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: já mám spadeno na tenhle, už mám předkupní práva, ale pořád čekam na chechtoně až dorazej do přístavu abych je mohl nalodit na cestu zase do cizích krajin...

BIRK
    BIRK --- ---
    nejakej ten mesic zpet s enekdo doptaval na 18-200 vr ll
    tak kdyby to nekoho jeste zajimalo tak D90 - 18-200 VR ll
    [ BIRK @ LOS PHOTOS AUS CESTOS chili: fotky z cest & TALKABOUT ]
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HUGGI: Těch levnějších moc není, snad už jen Samyang který má jeden kamarád a je sním spokojený, což je ale velmi subjektivní pocit. Ty ruský skla mají zase velký problém s protisvětlem. A jakmile je slunce v záběru je prakticky po snímku.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI:
    MILAZAJICEK: Jde mi spsi o doporuceni co je v tehle rozsazich zajimavy...AF skla mam docela prozkouseny a jelikoz 100% netrvam na Af hledam i v tech starsich levnejch manualnich..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MILAZAJICEK: 100% nechci kruh..chci objektiv kterym muzu normalne fotit..idealne neco jako Nikon 10,5..kdyby byl na FX..

ty zenitary se pohybujou 3-5000Kc..
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HUGGI: Já jsem pro u fish-eye pro kruh když už, ale kruhy z Nikonu 8/2.8 mě taky velmi rychle přestaly bavit. Ten Zenitar nedělá efekt žádnej jen zkresluje :) Za kolik se dá vůbec koupit když 4tis. za Tokinu se ti zdají moc?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MILAZAJICEK: ja sem to jeste nezkousel..nepotrebuju vylozene nejakej silnej efekt rybiho oka jen chci neco hodne sirokyho a zkresleni mi nevadi...chci aby to bylo maly a pokud mozno levny..na tokinu 17/3,5 mam docela dobryx reference, ale stoji tak kolem 4000Kc...a zas tak siroky to neni (mam 14-24)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HUGGI: Proč zrovna Zenitar? Vždyť to ani nevykreslí kruh. Tokina 17mm stojí půlku a výsledky jsou z toho lepší. Ten Zenitar mám zrovna teď půjčenej a je naprosto nudnej.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    A kdyz jsme v tom...uvazuju o nejakym levnym rybim oku na FX...asi Zenitar 16/2,8(jiny navrhy?)....nema tady nekdo na pujceni..muzu nabidnout neco z mejch skel na vymenu treba..

RADYN: hm..zajimavy..uvidime az to bude...tokine to vetsinou dycky trva dlouho
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    A kdyz jsme v tom...uvazuju o nejakym levnym rybim oku na FX...asi Zenitar 16/2,8(jiny navrhy?)....nema tady nekdo na pujceni..muzu nabidnout neco z mejch skel na vymenu treba..

RADYN: hm..zajimavy..uvidime az to bude...tokine to vetsinou dycky trva dlouho
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Našel by se nějakej ochotnej vlastník 18-200 VR, kterej by mi ho na období 1.6 - 7.6 půjčil? Letim do států, a nevim, jestli mi bude stačit 17-70/2.8-4.

Samozřejmě za nějakou úplatu, protislužbu, naturálie, cokoliv. Děkuji.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: zatim o nicem nevime..ani ze by mela bejt teda..
    BIRK
    BIRK --- ---
    PEKK: tak jako ono na krajince nejakej F/B focus nepoznas ale pres AF tune jsem s nim hnul na +3 a jako super... :D
    tamron dostal +9 :D a stejne mezi 17-25 je to bida...holt tohle ohnisko nepouzivam
    PEKK
    PEKK --- ---
    BIRK: no jo, to se hned pozna problemovej fotak:D
    BIRK
    BIRK --- ---
    D7000 + Tokina 11-16 2.8

[ BIRK @ LOS PHOTOS AUS CESTOS chili: fotky z cest & TALKABOUT ]
    Od Gibraltaru pres Sierru Nevadu do La Calahorra cca 500 km 21 dnu
    YNZA
    YNZA --- ---
    takze plus cca 20k na novy komp :/ no nepotesil jste me, zase ale furt tajne doufam ze uvedou driv D600 nez budou D7000 skladem, D80 este zatim cvaka (160k+)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    YNZA: což na ty jpegy, to ani né, ale na ty RAWy tak min. 8GB RAM, 4jádro a nejlépe disk SSD
    YNZA
    YNZA --- ---
    dyz uz se mluvi do D800, neni potreba na ty 15mb jpegy i novej komp? ja s tim kalkuluju ze to je nutna investice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam